Kupovina auta do 13-14 hiljada KM ?

Kupovina auta do 13-14 hiljada KM ?

Član
Uzmes auto koje se tebi najvise svidja,sto niksa kaze svako auto je dobro koje je odrzavano ;)

Ja bi pokusao naci kakvog audia a4 ;)

Član
jusuf je napisao(la):
Pa i ja sam to rekao, potpis na sve sto je rekao, ali bas zbog "macka u vreci" kako si rekao, ja i pitam vas koji znate malo vise o autima, da kazete koja POLOVNA auta su bolja, odnosno koja mogu vise da izdrze "torturu" prijasnjih vlasnika.

Da kupujem novo ne bi mi bilo toliko vazno koje je auto, jer bi ga ja vozio od pocetka i znao u kakvom je stanju svaki dio, a ovako...pitam za iskustva vas iskusnijih ;)

Najbolje polovno auto ti je iz Švice!;)

Ovo odgovorno tvrdim, a neka potvrde i drugi koji su upoznati. Tehnički im je toliko strog, da kad čuješ zbog čega ne mogu da prođu, bude ti smiješno. Neka ti potvrdi "Frenkie3B" ili tako nešto nick, on je mislim u Švici negdje.:cool:

Član
OggyBoy je napisao(la):
jusuf je napisao(la):
Pa i ja sam to rekao, potpis na sve sto je rekao, ali bas zbog "macka u vreci" kako si rekao, ja i pitam vas koji znate malo vise o autima, da kazete koja POLOVNA auta su bolja, odnosno koja mogu vise da izdrze "torturu" prijasnjih vlasnika.

Da kupujem novo ne bi mi bilo toliko vazno koje je auto, jer bi ga ja vozio od pocetka i znao u kakvom je stanju svaki dio, a ovako...pitam za iskustva vas iskusnijih ;)

Najbolje polovno auto ti je iz Švice!;)

Ovo odgovorno tvrdim, a neka potvrde i drugi koji su upoznati. Tehnički im je toliko strog, da kad čuješ zbog čega ne mogu da prođu, bude ti smiješno. Neka ti potvrdi "Frenkie3B" ili tako nešto nick, on je mislim u Švici negdje.:cool:
Ma Svica i nista drugo nisam ni mislio :cool::cool:
Imamo mi u porodici iskustva sa vozilima iz Svice, i sve sto si rekao je tacno, samo da jos nadjem zeca pa da idem u sumu :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Član
pazi jednu stvar ako ces uzeti auto za kratak vremenski period - uzmi sta bilo
No ako mislis uzeti auto pa da ga zadrzis izvjesno vrijeme onda odes fino kod ovlastenih dilera da pogledas ponudu polovnjaka koji imaju valjanu dokumentaciju - sto kosta neznatno u odnosu koliko ces se sa druge strane uvaliti sa servisom + sto unaprijed mozes ocekivati sta je slijedece za zamjenu Evo ti moje iskustvo 3 mjeseca sam trazio auto bas kao i ti Imao sam u djepu da kupim novo Nisam naisao na auto da nije farbano - sto sam prvo gledao Na kraju slucajno naletim na clia koji odgovara vecini mojih potreba Kupljen u Sa 40 000 na satu Racun sve i jedan - cak sam dobio i sliku vlasnice i to u miniću :icon_biggrin: Solidna oprema - opet ponavljam ono sto meni odgovara ne sta ce drugi reci Bio je star 3 g Rekose da sam masno platio - jesam No moje auto je poderalo auta svih ovih sto su mi se smijali Nisam nista vanredno ulozio A eno ga mašala i dan danas :cool: Za vece nisam imao potrebe jer vecinom vozim sluzbena vozila sem vikenda i godisnjeg Zato ti kazem poslozi svoje prioritete a onda je lahko ;)

BHT Ovisnik
vectre nisu lose,nisu n i skupe mnogo za odrzavati,ovi 2.2 dti nisu veliki potrosaci,zanimam se i ja za taj motor u vectri starije tipe,cuo sam da scdti trose ulja,al ovaj 2.2dti nitko lose ne spominje,ima clan dellas ovaku vectru,mozes ga pitati,meni osobno je auto prelijepo,veliko,udobno,izgledom su mi pravo agresivne,npr. ova,diesel http://www.pik.ba/artikal/881195/opel-vectra-gts/

Član
niksa je napisao(la):
pazi jednu stvar ako ces uzeti auto za kratak vremenski period - uzmi sta bilo
No ako mislis uzeti auto pa da ga zadrzis izvjesno vrijeme onda odes fino kod ovlastenih dilera da pogledas ponudu polovnjaka koji imaju valjanu dokumentaciju - sto kosta neznatno u odnosu koliko ces se sa druge strane uvaliti sa servisom + sto unaprijed mozes ocekivati sta je slijedece za zamjenu Evo ti moje iskustvo 3 mjeseca sam trazio auto bas kao i ti Imao sam u djepu da kupim novo Nisam naisao na auto da nije farbano - sto sam prvo gledao Na kraju slucajno naletim na clia koji odgovara vecini mojih potreba Kupljen u Sa 40 000 na satu Racun sve i jedan - cak sam dobio i sliku vlasnice i to u miniću :icon_biggrin: Solidna oprema - opet ponavljam ono sto meni odgovara ne sta ce drugi reci Bio je star 3 g Rekose da sam masno platio - jesam No moje auto je poderalo auta svih ovih sto su mi se smijali Nisam nista vanredno ulozio A eno ga mašala i dan danas :cool: Za vece nisam imao potrebe jer vecinom vozim sluzbena vozila sem vikenda i godisnjeg Zato ti kazem poslozi svoje prioritete a onda je lahko ;)
Hvala tebi prijatelju puno, i za savjete a i za vrijeme koje si odvojio da tipkas ovolike postove;)
stojim iza svake rijeci koju si napisao, a evo i moje situacije, auto kupujem za duzi vremenski preiod, minimalno 3 godine, i zato su mi vazna iskustva drugih ljudi sa pojedinim autima, zato i trazim vece auto, a ne neko tipa Clio, Polo i slicni.

Koje god auto da izaberem, ono nece ovdje biti kupljeno, nego kako sam vec napisao u Svirarskoj, imam tamo rodjaka koji se inace bavi tako uvozom auta, kazes koje bi htio, objasnis mu, onda on trazi dok ne nadje neko u dobrom stanju, pa doveze ti, vec nam je jedno tako dovezao i prezadovoljni smo, samo odrzavaj kako treba i to je to.
Vezano za dokumentaciju, i to ovaj rodjak sve provjeri prije nego uzme auto, pa ne brinem da cu dobiti ukradeno auto, ili lupano.

Mene zanimaju iskustva tako vezana za motore, mehanicke dijelove, njihove mane, koliko su izdrzljivi, odrzavanje (koliko kosta), npr kao sto mi je trizex rekao da je bolje uzeti alfu sa 1.9 motorom nego 2.4
Iskren da budem ja se ne razumijem puno u to, pa zato i pitam

CoL3 je napisao(la):
vectre nisu lose,nisu n i skupe mnogo za odrzavati,ovi 2.2 dti nisu veliki potrosaci,zanimam se i ja za taj motor u vectri starije tipe,cuo sam da scdti trose ulja,al ovaj 2.2dti nitko lose ne spominje,ima clan dellas ovaku vectru,mozes ga pitati,meni osobno je auto prelijepo,veliko,udobno,izgledom su mi pravo agresivne,npr. ova,diesel http://www.pik.ba/artikal/881195/opel-vectra-gts/
hvala prijatelju, u izbor ulazi i vectra, jos cu se malo raspitati oko motora i tako tih stvari, a izgled je na zadovoljavajucem nivou (lijepa je pravo;) )

riki_gsi_16v_2 je napisao(la):
http://www.pik.ba/artikal/1023996/alfa-romeo-166-2-4jtd/

talijan :cool: , po meni je bolja 10x od 156, al samo 2,4 jtd , sa ful opremom ova na piku satro jeste ali imaju i ljepse felge fabricke

ove felgee ..

ili ovakoo
Nekako su mi mali farovi naprijed za ovoliko auto, sve mi je super, ali naprijed mi izgleda kao da joj fali nesto...ne znam, mozda je do mene :icon_rolleyes:

Član
Samo da se nadovezem za alfu. Dobices sigurno najvise opreme i vozackog uzitka za iste pare u odnosu na sva ostala auta. Sa druge strane ako se bas i ne razumijes u auta,nemoj se upustati u to jer ti se nece dopasti. Ja sam sa istim novcem krenuo u kupovinu prije godinu i pol, ali druga auta nikako nisam gledao iako mi je to prvo vlastito auto. Nije ona za svakoga.

Član
ako nisi zainteresovan samo za "limuzine",meni je pravo fina Opel Astra H ;5 vrata,pravo lijep izgled,ekonomicna i nije teska za odrzavat(koliko sam cuo za nju)...
al' ja bi opet Astru GTC :D al' ti neces to :lol:

Član
dumpors je napisao(la):
Samo da se nadovezem za alfu. Dobices sigurno najvise opreme i vozackog uzitka za iste pare u odnosu na sva ostala auta. Sa druge strane ako se bas i ne razumijes u auta,nemoj se upustati u to jer ti se nece dopasti. Ja sam sa istim novcem krenuo u kupovinu prije godinu i pol, ali druga auta nikako nisam gledao iako mi je to prvo vlastito auto. Nije ona za svakoga.
Sviđa mi se Alfa 156, ali nijedno auto pa tako ni nju ne bi uzeo a da ne isprobam, za koje god da se odlucim, naci cu nekoga s tim autom da provozam, makar od Tuzle do Lulavca :D

Član
Shelby je napisao(la):
ako nisi zainteresovan samo za "limuzine",meni je pravo fina Opel Astra H ;5 vrata,pravo lijep izgled,ekonomicna i nije teska za odrzavat(koliko sam cuo za nju)...
al' ja bi opet Astru GTC :D al' ti neces to :lol:
U pravu si, lijepa je i ona pravo, a sa 3 vrata je...vrh, razmisljam ja i o njoj ;)

elvis_h je napisao(la):
ako hoces auto onda sebi kupi Mondea 2.0 TDCI pa ces vidjeti sta je auto....
Vjerujem da je dobro auto, vidis do sad nije niko spomenuo Forda :cool:

hasseroder je napisao(la):
jusufe znas li ti koliko italijanskim i francuskim autima opada cijana svake godine?
Za francuska znam, a za italijanska vjeruj da nisam nesto obracao paznju, jesul tu negdje kao i francuzi?

Član
U pravu si prijatelju, nego ovdje niko da spomene Merdzu ili Volvo, malo sam gledao, mozda bi se mogla neka C klasa ili S60 uzeti, jel ima neko iskustva sa tim autima?