Automobilska pitanja - sitni problemi, savjeti i informacije

Automobilska pitanja - sitni problemi, savjeti i informacije

Član
Sad cujem od tebe...inace svi kazu da je olin prva klasa...mada ja se drzim krajina petrol. Predobar i benzin i plin...
Sto se tice potrosnje nema sanse da pasat 5 trosi manje od mog auta...pp gradu je njegova 11 ka min....
 
Član
Ja u Banja Luci na Super Petrolu tocim msm da ga uzimaju iz hrvatske i stvarno mi se super pokazao za sada :)
 
I ja prvi put cujem da nije dobar plin na nisu, ja sipam non stop u 2 auta, naspem nekad i na super petrolu jer mi je usput
 
Član
Da li neko zna, na Golfu 3 TDI, 96. godina, da li ima negdje strujni plus koji se pojavi nakon paljenja auta? Treba mi za neki modul za svjetla.
 
Član
Imas na ebay modul za svjetla kupis i sp9jis sve pod haubom. Imas 2 plusa ulaz i 2 plusa izlaz. Pokopcas i sam se pali sam se gasi. Relej se pali na 14V A gasi se na 13.2V
 
Član
Kupio sam ja taj modul, nego mi se dva puta desilo da se ugase svjetla u vožnji, totalno nasumično, i prodavac mi kaže da možda nije dovoljan napon, i da spojim tu dodatnu žicu za signal.
 
Član
Čudno. Daj link da vidim jesmo li isti kupili. Ovo sam starom stavio na Golf 3. I kod tebe je VW, možda se smanji napon kada se napuni akumulator. Kod mene na Pežou se nikada nije tako ugasio.
 
Član
Kad ste vec kod tih modula za svjetla, koji si ono ti mara kupio da ti pali 50% duga i koristi ih kao dnevna svjetla? Postoji li vise ikakva opcija da se to odradi na drugi nacin?
 
Član
Mara ne mogu da ga nadjem...istorija ebay obrisana...uglavnom imao je 5 zica na sebi 2 plus 2 minus i ta jedna signal u fazonu kad upalim svjetla da se daylight umanji sto se i desi. Vjerovatno da mi varira napon i da nekad padne ispod dozvoljenog
 
Član
@Avicii
Pali na 30% duga svjetla i ništa više. Napravio je još jednu verziju, da se pale samo naprijed kratka na 100%. I ima i modul sa coming/leaving home, taj ima samo u kombinaciji sa dugim svjetlom. Ako se odučiš da uzmeš, javi mi se na privatne poruke da ti nešto kažem.

Evo link koji sam ja uzeo: http://www.ebay.com/itm/DRL-Relay-M...her-/261678731977?hash=item3ced4492c9&vxp=mtr

@hirurg

Ne kontam što će dva minusa na tom modulu, već postoji masa na sijalicama, nema potrebe da se još jednom dovodi. Uglavnom, ovaj modul je baš dobro urađen.

Spojiš crvenu na plus, plavu na masu. Jednu ljubačastu na plus od jednog dugog, drugu na drugo dugo. Žuta je signal za coming/leaving home, zelena koja se spaja na plus od pozicije kako bi se modul ugasio kada se upale svjetla na prekidač, a crna je signal kada daš kontakt. I ovo mi se sviđa, baš je pametno uradio. Crna se spaja na plus koji se pojavi kada daš kontakt, nema potrebe nakon paljenja. I crna mu žica govori da počne da mjeri manji napon, dakle neće se svjetla upaliti kada daš kontakt, nego tek nakon paljenja. Primjer: Bez crne se pale svjetla na 13.8 V a sa crnom se pale na 13 V. Naravno, ne znam jesu li ove vrijednosti, samo dajem primjer.

Uglavnom, jutros mi se nisu htjela upaliti, i prislonim crnu na kontakt i upale se, tako da sam najvjerovatnije riješio problem, i da se više neće gasiti. A našao sam pod haubom, blizu šajbe kod akumulatora neki džek koji nigdje nije utaknut, i na njemu ima plus kad se da kontakt, i tu sam spojio.
 
Top