Kupovina auta do 13-14 hiljada KM ?

Kupovina auta do 13-14 hiljada KM ?

Član
Dakle, htio bi vaša mišljenja i prijedloge za auto, a isto tako i iskustva sto se tice odrzavanja, prednosti i mane.... vrijednosti do nekih 13 ili 14 hiljada KM, uslov je da je auto mladje (200+), da je kompakt klasa ili veće (ne zanimaju me manji modeli auta tipa Polo, Clio, Punto, Saxo, 206...)

Hvala unaprijed ;)

Početnik
ako si za VW onda imas pasate,od fiata stilo je po meni najbolji izbor,pa onda imas opel vectre,imas na piku par audi-a a6 po tim cijenama,,cak ja msm da se moze i pezo 407 naci po toj nekoj cijeni,,,eto ukratko moji izbori za tu cijenu,;)

Član
Sto se tice vw razlisljam o Passat ili Golf, Fiat - Stilo (ali on mi nije nesto bas visoko u opcijama jer trazim sa 5 vrata, a Stilo sa 5 vrata mi je poruzan), francuze ne bi, a6...pa jel se moze naci za ovu cijenu da valja...
a sta mislite o Seatu, Skodi, Alfa Romeo?

Član
Po meni bi bio najbolji izbor Passat 5. Da ja sebi biram za te pare uzeo bi njega. Pozz i sretno sa kupovinom.

Član
Franki je napisao(la):
Po meni bi bio najbolji izbor Passat 5. Da ja sebi biram za te pare uzeo bi njega. Pozz i sretno sa kupovinom.
Znas sta me prijatelju jedino odvraca od Passata ili Golfa, to sto su "trazeni" , da nije toga vjerovatno ne bi ni razmisljao ;)
hvala u svakom slucaju

zAaKy je napisao(la):
Što se tič škode, Octavia, najbolji izbor po meni
Volio bi da napise iskustva neko ko vec ima Oktaviu, i meni se svidja jako ;)

BHT Ovisnik
moj izbor bi bio vectra,za te novce vectra gts,ovako nesto,samo diesela uzmes ako ti benzinac ne odgovara

http://www.pik.ba/artikal/952926/opel-vectra-2-2-gts-/

Član
Od Alfi bi ti dobar izbor bio 156 al' obavezno dizel - mJTD sa recimo 140 ks i da te bog veseli.....mozda Seat Toledo, onaj od 98-2004, ne znam kakvi su sa cijenama sad? A stilo 5dr je ruzan k'o pseto

Član
@CoL3 jel imas neka iskustva sa vectrama, kakvi su motori, jel imaju neke "kriticne tacke" da tako kazem

@trizex i meni je 156 prelijepa, znaci čađu da uzmem i da se ne sikiram :D
Stilo sa 5 vrata...razumijemo se :lol::lol:

@arminnn joj nesto mi se ne uzima BMW, nisam ja za tog auta :lol::lol::lol:

Član
http://www.bhtuning.com/member.php?action=profile&uid=6543

on voza octaviu, ja mislim, pa pokušaj se čuti sa njim, da ti uputi kakav savjet

Početnik
jusuf je napisao(la):
Franki je napisao(la):
Znas sta me prijatelju jedino odvraca od Passata ili Golfa, to sto su "trazeni" , da nije toga vjerovatno ne bi ni razmisljao ;)
hvala u svakom slucaju

zAaKy je napisao(la):
Što se tič škode, Octavia, najbolji izbor po meni
Volio bi da napise iskustva neko ko vec ima Oktaviu, i meni se svidja jako ;)

mi smo je kupili novu sa svom full opremom i ostali bez nje tj ukrali na nam je,ali sad je to nebitno,ugl dobra auta pouzdana i nisu pretjerani potrosaci,ko iole pazi nisu skupe za odrzavanja,,,njbolji izbor ti je tdi po meni sto se skode tice jer je mali potrosac a ima snage i za malo gasanja,a posto trazis da je 5 vrata octavio pored toga ima i sjedista na preklapanje tako da imas i tovarne zapremine dosta,,sve u svemu extra porodicni auto,,;)

Član
Hm, VAG koncern je kod nas na meti, ostala auta se slabo kradu.....a 156, 1.9 motor i da uzivas, 2.4 diesel vec nije neka sreca koliko znam, ne da je los, nego ima kvarova koji su "standardni" da kazem, a benzinci se ne stede pretjerano, pogotovo kod nas kako su pojeftinile ispod 7-8 ihljada, zato je 1.9 commonrail pravi izbor :)