Kroz crveno bez kamere ?

Kroz crveno bez kamere ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Znači idem glavnom prema M. Dvoru kod Alipašine nekih 30 km/h ako ne i sporije, sa lijeve strane drotovi po običaju ukopani na semaforu. Znam 100% da nisam proš'o kroz crveno ali džaba, oni mene ubjeđuju da jesam i nema dalje. Kaznu mi odmah sročiše, kaže potpiši se ovdje i ispod odmah lijevo, ja debil potpišem 'ladno.

Pitanje bi bilo, pošto oni nisu bili iza mene već ispred te teoretski nisu nikako mogli vidjeti da se meni crveno upalilo ( sve i da jeste, k'o što nije ), šta sada trebam uraditi da bi se ovo sudski procesiralo ?

Član
Ista stvar se i meni desila samo sam ja prosao malo brze :D

A ako si ih htio ganjat po sudu nisi trebao potpisivati ...

Član
nisi se treb'o potpisivat...sad ne mozes nista...cim si potpisao prihvatio si odgovonost prolaska kroz cvreno..znaci priznajes da si kriv...

JD.

Član
invisible je napisao(la):
Znači idem glavnom prema M. Dvoru kod Alipašine nekih 30 km/h ako ne i sporije, sa lijeve strane drotovi po običaju ukopani na semaforu. Znam 100% da nisam proš'o kroz crveno ali džaba, oni mene ubjeđuju da jesam i nema dalje. Kaznu mi odmah sročiše, kaže potpiši se ovdje i ispod odmah lijevo, ja debil potpišem 'ladno.

Pitanje bi bilo, pošto oni nisu bili iza mene već ispred te teoretski nisu nikako mogli vidjeti da se meni crveno upalilo ( sve i da jeste, k'o što nije ), šta sada trebam uraditi da bi se ovo sudski procesiralo ?

nista vise ne mozes jer si potpisao da prihvatas

trebao si potpisati desno i trazit sudsko odlucivanje ...

a inace obrati paznju kad ides prvo se upali crveno za pjesake na semaforu kod dzamije i na drugoj strani i nakon sekund dva se tebi pali crveno

a teoretski mogu vidjeti kad ti se upali crveno ako je bio mrak jer se vidi fino odande gdje oni stoje

Član
Deyo je napisao(la):
@JD, ali kako oni mogu biti sigurni da su vidjeli, recimo po danu, ako uopšte ne vide svjetla semafora, već gledaju u suprotnoj traci, da li je to validno?

Deyo isti slucaj je bio kod mene i ja ih pitam kako znaju da li sam ja prosao kroz crveno kaze brojali dok se na njihovom semaforu ne upali zuto :S

Znachi ne mozesh im nista , ja bio sam njih 2ca u autu njihova protiv moje - oni upravu.

Ja fakat nisam prosao kroz crveno al oni su me ubijedili da jesam , ali ... :icon_biggrin:

JD.

Član
prodjem tuda sto puta dnevno, moze se vidjeti semafor mozda cak i po danu ... jer oni stoje bocno, a kao sto vec rekoh, pali se crveno za pjesake tu gdje oni stoje i odmah nakon toga ide zuto pa crveno na toj glavnoj cesti ...

jeste i istina da oni tu malo na foru fataju raju, ali da se vidi vidi se pogotovo po mraku ...

Član
Validno jeste kad prodjes kroz cisto crveno al kad je na granici to je vec upitno...tu njegova procjena odlucuje i to je ono sto je najgore pogotov kad je ljakse u pitanju..dva ista ovakva slucaja sam imao dole na ircu na semaforima...ja skretao prema arionu da idem prema bkc-u a oni onde bili kod trafika ispred ariona...cojk me dva puta u par dana ubjedjuje da sam prosao kroz crveno a ja znam da nisam...bio je uporan al dzaba mu nisam i nisam...potpisao nista nisam i nikad mi nista nije ni doslo...

JD.

Član
DiAbLo je napisao(la):
Znachi ne mozesh im nista , ja bio sam njih 2ca u autu njihova protiv moje - oni upravu.

Ja fakat nisam prosao kroz crveno al oni su me ubijedili da jesam , ali ... :icon_biggrin:

mozes ih jedino ubjediti, tj ne njih nego sud da nisi mogao zakociti na vrijeme te da bi, da si zakocio stao na sred raskrsnice

a na semafor moras stati samo ako se mozes bezbjedno zaustavit kad se zuto upali... ako ne onda prolazis i logicno imas dovoljno vremena da prodjes raskrsnicu prije nego ovi iz drugog smjera krenu

da prodjes bas kroz crveno onda bi napravio udes, pogotovo na onoj rakrsnici

pocet cu vam naplacivat ove savjete hahaha :D

Super Moderator
ma da to ganjas po sudu samo ces potrosit para nek si im potpiso ko ih j*e pogan zesca vratit ce im se to ;)

Član
to sto oni gledaju drugi semafor je oborivo na sudu 100% :)
ako vidi tvoj semafor onda moze nesto a ovako moze okaciti znate vec kojoj zivotinji o rep,al na sudu tek,a ti posto si potpisao,snosis posljedice

Član
Pa to ucis i na polaganju vozackog kako mene dobro moja memorija sluzi...mozes proci kroz treptuce zuto pa i crveno samo ako se ne mozes bezbjedno zaustaviti al to sad ubjedjivanje na sudu je garant neka j*ena komplikacija i gongula...nisam nikad tako da nisam siguran...u svakom slucaju donji si jbg cim potpises..

JD.

Član
allroad je napisao(la):
ma da to ganjas po sudu samo ces potrosit para nek si im potpiso ko ih j*e pogan zesca vratit ce im se to ;)

ako si nevin neces potrosit nista

jbg ko ne zna nece ni probat ...

a boze moj, uvjek ce bit neupucenih ljudi koje ce murija levatit i naplacivat im prekrsaje koje nisu napravili ...

@lov2xlr8 u ovom slucaju se vidi semafor tako da ta ne pije vode ;)

Član
Taj se mozda vidi al vecina drugih slucajeva kod nas kad pecaju crvendace prate na osnovu suprotnog semafora...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.