Kroz crveno bez kamere ?

Kroz crveno bez kamere ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Dobro je ba haj stas mu sad, mene i jarana sinoc dva policajca uhvatila sto smo iz kluba otisli do prodavnice i oni nas u putu zaustavili, kae on nama nemas kacige, nemas svjetla silazi sa bicikla, kae on auta se ne smiju vozat iza pola 12 a kamoli vi sa biciklom, lik nas zapisa i mi u klub a prodavnica nije radila...ziva istina hebo me svak ako nije:lol::lol::lol:

Istu situaciju sam imao...I da nisi potpisao, popusio bi...Trazili bi ti svjedoke bla bla a na sudu samo kazu sluzbeno lice ne laze njihovo se pika...Kazna je 100 KM 1 mjesec vozacka i 3 kaznena boda :icon_mad:

Član
Raja da se zna za ubuduće,

Policija na licu mjesta izdaje prekršajni nalog, koji se treba potpisati na lijevoj strani SAMO DA JE ZAPRIMLJEN a na desnoj strani obrasca se potpisuje ovlašteno lice koje izdaje nalog.
Ispod ovih predviđenih mjesta za potpis, na samom dnu obrasca, se nalazi rubrika (posebna dva mjesta za potpis) lijevo je mjesto za potpis za prihvatanje odgovornosti i to se ne treba potpisivati a desno je zahtjev za sudsko odlučivanje.

Ako želite sudsko odlučivanje potpišete se u rubriku desno i odete na sud da predate jedan prijerak tog naloga.

ukoliko u roku od 8 dana ne podnesete zahtjev za sudsko odlučivanje nalog postaje pravosnažan i kazna se edvidentira u registru novčanih kazni i ako niste platitli tu kaznu u tom roku od 8 dana na izrečenu kaznu se dodaje još 20 KM.

Što se tiče sudskog odlučivanja TO JE LJUDI ČISTI GUBBITAK VREMENA vaša riječ protiv riječi ovlaštenog lica i nemate šansi vjerujete mi nemate šansi.

Jedino rješenje kada napravite neko sranje je da ne dozvolite da vam napiše nalog, MITOLOGIJA :icon_smile:

Nadam se da sam bio od pomoći.

Član
Stara poznata prica, nadjes izmisljena dva svjedoka, samo nemoj njima reci da su izmisljeni :D:D:D

Jedan je bio na semaforu cekao je da predje i prepoznao te i siguran je da je njemu bilo crveno a tebi zeleno :)
A drugi je bio s tobom u autu ako su oni deblno izgledali ako ne drugi je bio sa ovim prvim i isto je siguran.

To pali na sudu i mom ujaku je upalilo to je info iz prve ruke :)

Član
Samo na sud i ovo je upalilo vise puta, a sad za potpis to vec ne znam, vjerovatno nisi trebao jer tamo pise da se taj i taj slaze sa gore navedenim tako da :icon_rolleyes:

Član
A zar nemaju kamera na M.Dvoru, ne mislim na one sto slikaju nego na one sto prate saobracaj, nemoj da bude na sudu da nisi a da se oni dokkopaju snimka sa tih kamera pa onda belaj ti :)

Član
Pa normalno moj savjet stoji ako stvarno nije bilo crveno nego cisto zeleno, ili mozda ako se upalilo zuto kad si prosao semafor.

A ako je bilo crveno ili ako se upalilo zuto da si ga vidio onda si mogao stati.

Da sad ne pametujem al znas da kroz zuto ne smijes ako se bezbjedno mozes zaustaviti :) Sad sta je kome bezbjedno zaustavljanje to je pitanje.

Član
i meni se slicno desilo izlevatili me al i ja sam potpisao na lijevu stranu pa kasnie htio na sud ali nisam mogao zato sto sam potpiso

sad se pomiri sa tim

Član
140 KM kazne i oduzimanje vozačke na 1 mjesec,znači u najboljem slučaju ako nisi prije kažnjavam istim ili sličnim prekršajima...

Eto...nažalost kod nas je tako i to je to...Ja sam čak i snimao glavonju šta mi je sve govorio,mater psovao i svašta nešto i opet popušio foru,mislim platio kaznu i dao vozačku na mjesec dana. Državživi od toga,što oni oglobe narod i moramo se sad za sad pomiriti sa tim.

Jedino kad ti i svi ostali vidiš nekog drota da pravi prekršaj,fino to dokumentuj,staviš na neki forum na netu,posaljes njihovoj unutrašnjoj kontroli pa će se onda i oni zapitati šta i kako...

Svaki put kad ih vidim raspojasane,u kafani kad piju ili bilo šta što ne doliči uniformisanom licu,gledam da ih sje.em ,jer i većina njih je đubrad i gledaju kako će koga zaj.bati...

Član
Tnx svima za odgovore, pretpostavljam da sada trebam čekati da dođe papir koji mi kao oduzima vozačku, šta već :D

Još jedno pitanje, ako bi neko znao, pri preuzimanju vozačke jel moraju sve kazne biti izmirene ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.