Golf V 1.9 TDI ( update,nove slike, str3 )

Golf V 1.9 TDI ( update,nove slike, str3 )

Član
RE: Golf V 1.9 TDI ( Shadow )

dobar stroj,sfino izgleda,ako si zainteresovan evo da ti ponudim jedne felge 17-ke koje imam,pogledaj oglas

http://www.bhtuning.com/na-prodaju-felge-17-t-39150.html;)

Član

Fin golf što se tiče konja nekako puno ali nisam upućen da to komentarisem...A što se tiče senzora za kišu on treba da bude na unutrašnjem retrovizoru a sudeći po ovoj slici nema, ali nije to ni bitno neka je sa srecom jos samo neke fele i ko bombona!!!

Član

Da, sad sam skuzio i ja da nema senzora za kisu, nisam znao da mu je tu mjesto. Izvinjavam se clanu DSA.

Kad sam pitao tipa ima li senzor za kisu, pokazao mi je da se ukljucuje s gornje strane na rucici brisaca. Ili me on pogresno skontao ili se zeznuo..

Član

Eto vidis. Lijepo ti ljudi pricaju, a ti se ljutis. :icon_smile:
Sad jos kad otkrijes da nema 160 KS,... :D
Inace, Golf k'o Golf, ali izgleda fin, ocuvan, nadam se da je tako i odrzavan. Puno predjenih kilometara i neka te zdravo sluzi. :cool:

Član

joj vjeruj da me ne interesuje jel ima 140 ili 160. ja sam osjetio kako vuce i vise sam nego zadovoljan...
ja vam kazem onako kako su meni rekli, e sad...

a sto se senzora za kisu tice, vjeruj da mi ni najmanje ne treba.. nije mi problem pomaknuti rucicu gore ili dole.. :)

Član

MrShadow je napisao(la):
joj vjeruj da me ne interesuje jel ima 140 ili 160. ja sam osjetio kako vuce i vise sam nego zadovoljan...
ja vam kazem onako kako su meni rekli, e sad...

a sto se senzora za kisu tice, vjeruj da mi ni najmanje ne treba.. nije mi problem pomaknuti rucicu gore ili dole.. :)

Pa koliko je fabrički imao KS???Bez čipa tj koliko piše u sobraćajnoj???

DSA

Član

Trčiš pred rudu, prijatelju, a vidim da jako slabo poznaješ automobile!
BTW, nemaš ni Light Assistant, ili ti senzor svjetlosti, ili ti automatska svjetla, kako ih ti već zoveš..eto, da te naučim još nešto, pošto mi slabo vladaš materijom..slabo, slabo

Član

ma ok, izvinuo sam ti se..

mislio sam da je senzor ubacen negdje sa vanjske strane stakla i povezan sa prekidacem na rucici..

Član

Senzor se uglavnom nalazi u sklopu unutrasnjeg retrovizora, odnosno u njegovom nosacu, a brisac ga mora kaciti, da bi mogao da ocisti staklo, da ovaj ne bi detektivao kapljice, pa se palio bez potrebe. Ne znam vidi li se u mojoj garazi kako to izgleda.

DSA

Član

OggyBoy je napisao(la):
Senzor se uglavnom nalazi u sklopu unutrasnjeg retrovizora, odnosno u njegovom nosacu, a brisac ga mora kaciti, da bi mogao da ocisti staklo, da ovaj ne bi detektivao kapljice, pa se palio bez potrebe. Ne znam vidi li se u mojoj garazi kako to izgleda.

Ne razumijem ti ovo..znaš li ti uopće princip rada senzora za kišu? Pa i treba da detektuje kapljice..ne kontam te

Član

DSA je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):

Ne razumijem ti ovo..znaš li ti uopće princip rada senzora za kišu? Pa i treba da detektuje kapljice..ne kontam te

Nisi me razumio. On je mozda mislio da se nalazi negdje drugo senzor, a senzor mora biti u predjelu kretanja brisaca, pa je zato najpogodnije mjesto retrovizor unutrasnji.:icon_biggrin:
Naravno da znam kako radi senzor i kako izgleda, nisam od juce, ali momak je kupio auto sa "senzorom" koji se primjeti na 20m ima li ga auto ili ne.:D

DSA

Član

Prijatelju, opet bez ljutnje, ali nisi u pravu..senzor uopšte ne mora biti u predjelu kretanja brisača, zašto bi morao..senzor kiše radi na principu loma svijetlosti tako da zraku svjetlosti na mjestu staklo-voda odvode prema vodi - manje je se reflektira nazad u prijemnik i brisači "skuže" da je voda na staklu. Kad vlaga padne na senzor, manje se svjetla reflektira natrag u foto ćeliju u jedinici. Tada sistem detektuje promjenu u intenzitetu refleksije svjetlosti, a onda tu promjenu dobija mikroprocesor smješten u kontrolni modul, koji izdaje "naređenje" brisačima da se aktiviraju. Kad kaže ovdje brisači skuže, to je uvjetno, jer postoji elektronika koja odradi taj posao, tj. koja brisaču zada komandu da je na senzor pala kap kiše ili snijega, ili neka vlaga uopšte..znači, svek dok kap ne padne na sam senzor, neće se izdati komanda brisačima da obrišu staklo, ma gdje se nalazio senzor..

Član

DSA je napisao(la):
Prijatelju, opet bez ljutnje, ali nisi u pravu..senzor uopšte ne mora biti u predjelu kretanja brisača, zašto bi morao..senzor kiše radi na principu loma svijetlosti tako da zraku svjetlosti na mjestu staklo-voda odvode prema vodi - manje je se reflektira nazad u prijemnik i brisači "skuže" da je voda na staklu. Kad vlaga padne na senzor, manje se svjetla reflektira natrag u foto ćeliju u jedinici. Tada sistem detektuje promjenu u intenzitetu refleksije svjetlosti, a onda tu promjenu dobija mikroprocesor smješten u kontrolni modul, koji izdaje "naređenje" brisačima da se aktiviraju. Kad kaže ovdje brisači skuže, to je uvjetno, jer postoji elektronika koja odradi taj posao, tj. koja brisaču zada komandu da je na senzor pala kap kiše ili snijega, ili neka vlaga uopšte..znači, svek dok kap ne padne na sam senzor, neće se izdati komanda brisačima da obrišu staklo, ma gdje se nalazio senzor..

Ti i ja se nikako ne razumijemo.:icon_rolleyes:
Sve ovo sto si ti napisao je tacno i slazem se.:cool:
Milion puta sam se igrao sa svojim senzorom stavljajuci mu svakakve prepreke, da vidim reakciju. Rekao sam da se uglavnom senzor nalazi na ovom mjestu, jer da nema sta da obrise prostor koji senzor pokriva, radio bi non stop kad bi mu pala kapljica ili bilo sta drugo. Ja jos ne znam da senzor stoji na nekom drugom mjestu na autu. Nema potrebe da mi objasnjavas vise, nisam klinac i neznalica, ali mi je drago sto si objasnio drugim ljudima koji ce procitati. Da ne spamamo covjeku
:icon_exclaim:
Ako nesto grijesim, imamo PM. Pozz.:cool: