evo radilo se ponovo nesto na autu, pa trazim prijedlog i savjet od vas sa iskustvom (liga po mogucnosti)
izgorila su mi bila sjenila u farovima jer je voda ulazila i pravila kondenz. morao sam zamjeniti oba sjenila i metno sam bisenone...
prije stavljanja na auto primjetio sam da projektori ne svjetle bas identicno. u daljem ce se primjetiti da vozacev gubi svjetlost na desnoj strani stepenice a suvozacev je lud sto na sat...
go projektor svjetli sam od sebe ok :
kasnije smo se iz*ebali dok smo farove doveli u ravnicu jer su konstantno iskakali iz lezista (ponovo otvaranje fara....)
iako nisu uravnjeni vidi se da postoji neka ćarlama i da nesto nije uredu:
PRVI problem je taj da projektori ne bacaju istu kolicinu svjetlosti (na prvoj slici se cini da je to zbog udaljenosti, ali svugdje je isto)
na ovoj slici mozete vidjeti da suvozaceva strana svjetli sasvim ok, stepenica ok, bez ikakvih problema....MEDJUTIM
DRUGI problem je taj sto je stepenica suvozacevog fara poludi na neravnici...ja ne znam kako je ovo moguce. na svakoj neravnini ceste (uspon ili nizbrdica) stepenica se izravna haman pod 90 stepeni
treci problem je nerjesiv ja mislim jer je fabricki vozacev projektor po horizontali oboren...
na ovoj slici auto je nageto prema cesti i tacka gdje svjetle je udaljena nekih 7 metara. na ovoj slici se moze vidjeti 3 problema koja imam.
1. vozacev far otisao ukrivo po horizontali (takav projektor sam od sebe)
2. vozacev far ima problema sa zizom i gubi svjetlost na desnoj strani
3. suvozacev far ima problem sa stepenicom koja ne zna na koju bi stranu...
detaljno se moze vidjeti na ovom snimku. preskociti slobodno na 1:05
izmjenjao sam brdo sijalica, od amp, ollo pa sve do sadasnjih philips origigi.... do sijalica nije
podesavao sam farove lijevo desno gore dolje, uvijek isti fazon
ostaje da je do projektora ili lima koji na oko nije bas prav ili do neceg desetog
ako neko zna kako bi se ovo moglo rijesiti ili misli da moze rijesiti problem, nek javi, dogovorit cemo se.... uzdravlje