Volkswagen je gotovo pripremio Golfa osme generacije

Volkswagen je gotovo pripremio Golfa osme generacije

Član
Volkswagen će predstaviti novog Golfa krajem 2016. godine. Osma generacija jednog od najpopularnijih automobila današnjice nastaviće stilsku evoluciju onoga što smo vidjeli na Golfu 7, mada, moramo priznati, da će na konačni izgled najviše utjecati i novi dizajnerski tim. Naime, Walter de Silva odlučio je napustiti Volkswagen, pa će ispod ruke novih dizajnera stići novi Golf.



Ipak, moramo priznati da će se raditi o temeljnom redizajnu Golfa 7 (čije cijene na našem tržištu možete vidjeti ovdje), a ne o sasvim novoj
generaciji. To znači da će osmi Golf postati nešto slično Golfu 6 koji je i bio temeljno redizajnirani Golf V.
Što se tiče izgleda, izvjesno je da će Golf osme generacije biti daleko oštriji i agresivniji od dosadašnjeg modela. Još bitnije će biti promjene u kabini. Sve će biti novo. Golf dobija sistem za kontrolisanje infotainmenta gestovima, a ne sumnjamo da će se daleko izmijeniti i kompletan oblik konzole, te uređenja u kabini.
Predstavljanje novog golfa očekujemo na Sajmu automobila u Parizu u oktobru sljedeće godine, dok će prodaja krenuti već 2017. godine.
Iako se čini da nova generacija dolazi previše brzo, iz Volkswagena su još prije nekoliko godina izjavili da će mijenjati svoje modele svakih pet godina. No, Golf 7 predstavljen je u Parizu 2012. godine, a osma generacija će također debitovati u gradu svjetlosti ali samo četiri godine kasnije.
izvor: ProAuto
 
Član
mozda je malo off topic ali gledam prije par dana novi mercedes e klasu, bit će dizajnom ista ko c i s klasa, na šta će to ličit kad prođe mečka nećeš znat jel c, e ili s klasa.
 
Top