umjesto zadnjeg lonca staviti cijev

umjesto zadnjeg lonca staviti cijev

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Vjerovatno je vec neko pitao, ali nisam uspio naci..Ako moze savjet od nekoga ko zna ili je radio,vozim golf 2 1,3b i ne kupuje mi se zadnji lonac nov(oko70KM) a polovne ne mogu da nadjem..pa sam htio staviti cijev(mozda od inoxa) i na kraj navariti nastavak sa 2 rore kojeg imam..da napomenem imam srednji lonac dobar i ostavio bi ga..ako neko zna gdje bi to mogao sve povoljno uraditi i koliko bi to sve izaslo para? i hocu li imati nekih posljedica(oce li biti preglasan, hoce li zezati na tehnickom)????

Član
Isti motor imamo i isti problem,i meni je progorio zadnji lonac a za 7-8 dana istice registracija,i rijesio sam 80KM nov u Dodexu sa ugradnjom GTI lonac sa one dvije cjevi ukoso,hem izgleda dobro hem ne drnada elem i vrijedi dati tih 80KM ;) tako da i ti to uradi why not ;)

Član
Mozes komotno ugraditi to sto si naumio i nece biti problema.Ja sam sebi nekad to radio i to sa obicnom cijevi,nije bila ni od inoxa...

Član
Chuza je napisao(la):
Isti motor imamo i isti problem,i meni je progorio zadnji lonac a za 7-8 dana istice registracija,i rijesio sam 80KM nov u Dodexu sa ugradnjom GTI lonac sa one dvije cjevi ukoso,hem izgleda dobro hem ne drnada elem i vrijedi dati tih 80KM ;) tako da i ti to uradi why not ;)

znam za to drug, ali mi je stvarno puno dati 80KM, student jbg.. kontam da ce me ova varijanta izaci jeftinije, kod mene je sad veci lonac sa dvije rore i melje stalno, ma ubija :icon_mad: a ugradio sam ga prije godinu izasao me on sam 50KM..tj zeznuo sam se neko ga je bio dobro sprzio..

Lexillium je napisao(la):
Mozes komotno ugraditi to sto si naumio i nece biti problema.Ja sam sebi nekad to radio i to sa obicnom cijevi,nije bila ni od inoxa...

kakav je bio zvuk :icon_question: jel budio komsije :p :icon_biggrin: sta mislis koliko bi me izaslo to i gdje bi mogao nabaviti tu cijev, ma svejedno jel inox ili ne hrdjajuci celik??

Član
ja sam to isto uradio na hondi, vozao oko mjesec dana, dok nisam nabavio lonac koji sam trazio. mogu ti rec da je dosta bucan.. velika je razlika s loncem, i bez lonca, tj cijev..

Član
mario05 je napisao(la):
ja sam to isto uradio na hondi, vozao oko mjesec dana, dok nisam nabavio lonac koji sam trazio. mogu ti rec da je dosta bucan.. velika je razlika s loncem, i bez lonca, tj cijev..

ma to me i strah :icon_rolleyes:

bosnicos je napisao(la):
imam ti ja lonac za 40 KM ... ti placas postarinu

jel mislis na obicni lonac za ovaj auto?? nov je drug 50-60KM!!!

Član
nemoguce da nemozes naci nijedan lonac. ja za 30-40 km sam nalazio bosijev lonac od golf 3 ma ko nov , nemoj se bezveze zalijetati
nije ga fabrika dzaba stavila :icon_smile::icon_smile:
potrazi to malo bolje kakav fin lonac koji ce pasati protoku izduvnih gasova za taj motor .
fkt nerazumijem neke ljude jest da je stvar ukusa o tome se neraspravlja , ja licno vise volim kada se auto necuje

Član
ELVIR__T je napisao(la):
nemoguce da nemozes naci nijedan lonac. ja za 30-40 km sam nalazio bosijev lonac od golf 3 ma ko nov , nemoj se bezveze zalijetati
nije ga fabrika dzaba stavila :icon_smile::icon_smile:
potrazi to malo bolje kakav fin lonac koji ce pasati protoku izduvnih gasova za taj motor .
fkt nerazumijem neke ljude jest da je stvar ukusa o tome se neraspravlja , ja licno vise volim kada se auto necuje

drug fakat mi se ne daje za polovan 40KM a nov je 60:// a ne mogu naci pratim stalno pik, isao po otpadima sve trulje jos gore od mog.. sad je na autu veci malo auspuh sa dvije rore, i zvuk mi je predobar(kad je u leru se ne cuje a prilikom vecih obrtaja zabruji) ali je lonac u kriticnom stanju.. volio bi takav da ostane zvuk...

najvjerojatnije da necu stavljati cijev posto sam maloprije bio u dodexu na pofalicima i kaze frajer da ce biti bas prebucan:( i da bi to izaslo oko 30KM sve ali nikako ne preporucuje...i kaze nov auspuh obicni 80KM sa ugradnjom sto mi je bas skupo :icon_eek: .. nista jedino mi preostaje da trazim polovan valjda ce naletiti nekad :icon_sad:

Član
Imas po pik-u ovih sportskih lonaca, mogu se naci za nekih 50-60 km, ja svoj platio 82km nov sportski lonac sa jednim izlazom, sav je kromiran i pise da je nehrdjajuci celik mada ja to nisam vjerovao i evo ga 2 godine na autu, nije nigdje prohrdjao (samo na par mijesta var pocrvenio ali se obrise rukom to) niti mu je sta bilo sto se tice prigusivaca i vune a zvuk je boli glava. Ja se nisam nadao da ce toliko izdrzati za te pare jer je jeftin i marka je nigdje veze, tako da polovnih mozes naci za 50-60km a da te sluzi jos finih godina i da dobro izgleda i da ima zvuk... Ma skupi stotinjak maraka i uzmi dobar kakav lonac nov i bice ti dok je auta :) neg te polovnjake svake dvije godine, skupi i uzmi nesto sto valja za zvuk i za izgled :)

Član
pa ako ti se to ne isplati uzmi lima i dobrog varioca izaci ce te jeftinije i u mene je tako samo sto sam ja spalio remusa i moro sam to radit a mogu potrazit u gradu pa da ti jawim ako naletim sta za golfaca

Član
GolFanatiCars je napisao(la):
ne pase ti sigurno od trice 1,4 ako pase imam ja 45 km :icon_biggrin:

hvala na ponudi,to mi je puno za polovan bi dao najvise 30KM jer jos dok postavim...zna li neko moze li se postaviti od trice taj bez puno prepravki pa da trazim njega :icon_question:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.