To se zove HARD SPL, ali moze tu svasta da bude, i znaju neki HTC-ovi kao sto je Diamond da prave problem sa nekim mrezama, sto se mozda moze rijesiti sa flesovanjem, ali nikad ne znas dok ne probas.
A sto se servisa tice,ne radi ga niko zato sto je sve u njemu, to jest na njegovoj ploci pored sto je salemljeno jos i zaliveno ljepilom. Pa kad se ugrije da bi nesto odlemio ono popuca sve
Mogu se neke gluposti popravljati koje mozes najcesce i sam da popravis, ali u svakom servisu ce ti manje vise reci da se HTC-ovi ne popravljaju

jedino dobra je stvar sto se i ne kvare nesto da bi imao potrebu za servisom, ja sam ih izmjenjao 300 i nijedan mi se nije pokvario, ali sam i imao par pokvarenih koje nikad nisam uspio napraviti, ni ja ni neki servis.
Vani servisi koji su ovlasteni ili koji rade sa HTC-om popravku uglavnom vrse tako sto zamjene plocu u telefonu kompletnu, meni to i nije servis, nego zamjena telefona, jer od starog ostane samo plastika
Za tvoj, treba probati neki noviji ROM i uz njega radio koji preporucuje taj sto je napravio ROM a nikako nemoj flesovat sam radio.
A sve to i jos mnogo ako ti se cita ces naci ovde:
http://forum.xda-developers.com/