pitanje za HTC

pitanje za HTC

Član
pozz raja..jedno pitanje vezano za HTC mob...momak mi nudi HTC DIAMOND 100,stim da mi je rekao da na bh kartici gubi mrezu pa se vrati,a MTEL I ERONT rade perfekt...

da li znate da li ko radi ove mobitele i da li je servis skup mislim dekodiranje ?ako to uopce postoji

hvala vam na odgovorima :))

Član
moguce da je neki los rom ubacen u njeg pa da gubi signal...
ako uzmes taj telefon javi se na pm pa cemo nesto skontat da ti ja posaljem romove da ubacis original rom pa probas trebalo bi bit ok...;)

ja imam HTC HD2, i ne gubi signal ni na jednoj mrezi :D To moze biti da je do aparata neki bug. A nisam cuo da neko radi kod nas HTC, raja obicno nije ni cula za njih... ali ne bih dao HD2 ni za jedan drugi :D

Član
sto se tice gubljenja bh mreze, to ti nije do moba, barem ne bi trebalo biti... samo se razlicito manifestuje, od moba do moba... kod mene npr. stoji upaljen, signal pun, a nekad me neko zove i javlja da sam nedostupan, kod nekih se isto izgubi pa vrati.... do bh telecoma je...

Član
ne mora znacit na htc sa romom se flesha i radio rom koji je zaduzen za signal i ima dosta tih radio romova koji ne rade kako treba pa treba vidit koja je verzija radio roma,a vjerovatno je ubacen i neki fensi rom sto na izgled izgleda isto sa nekim promjenama al zna cesto da steka

Član
sreto je napisao(la):
moguce da je neki los rom ubacen u njeg pa da gubi signal...
ako uzmes taj telefon javi se na pm pa cemo nesto skontat da ti ja posaljem romove da ubacis original rom pa probas trebalo bi bit ok...;)

znam druze...kaze mi momak da je tel na nejmackom..sad ne znam..pokusao je stavit engleski ali bezuspijesno...al odbio sam ga..ipak nema servisa za njeg :)

hvala ti na savjetu RAJA Si :)

Član
To se zove HARD SPL, ali moze tu svasta da bude, i znaju neki HTC-ovi kao sto je Diamond da prave problem sa nekim mrezama, sto se mozda moze rijesiti sa flesovanjem, ali nikad ne znas dok ne probas.

A sto se servisa tice,ne radi ga niko zato sto je sve u njemu, to jest na njegovoj ploci pored sto je salemljeno jos i zaliveno ljepilom. Pa kad se ugrije da bi nesto odlemio ono popuca sve :)

Mogu se neke gluposti popravljati koje mozes najcesce i sam da popravis, ali u svakom servisu ce ti manje vise reci da se HTC-ovi ne popravljaju :) jedino dobra je stvar sto se i ne kvare nesto da bi imao potrebu za servisom, ja sam ih izmjenjao 300 i nijedan mi se nije pokvario, ali sam i imao par pokvarenih koje nikad nisam uspio napraviti, ni ja ni neki servis.

Vani servisi koji su ovlasteni ili koji rade sa HTC-om popravku uglavnom vrse tako sto zamjene plocu u telefonu kompletnu, meni to i nije servis, nego zamjena telefona, jer od starog ostane samo plastika :D

Za tvoj, treba probati neki noviji ROM i uz njega radio koji preporucuje taj sto je napravio ROM a nikako nemoj flesovat sam radio.

A sve to i jos mnogo ako ti se cita ces naci ovde:

http://forum.xda-developers.com/

Baš tako_Odradiš HardSPL a onda možeš da se zezaš sa ROM-ovima dok ne nađeš pravi.Na tom sajtu imaš sve što treba pa i previše.Promjena ROM-a ti je 15-tak minuta posla.

Član
jeremija123 je napisao(la):
Baš tako_Odradiš HardSPL a onda možeš da se zezaš sa ROM-ovima dok ne nađeš pravi.Na tom sajtu imaš sve što treba pa i previše.Promjena ROM-a ti je 15-tak minuta posla.

I tri dana zaj*avanja, da vidis radi li, moj je predlog da vidis koji od silnih romova ima najvise postova, jer je sajt uradjen kao forum pa pise sa strane, pa koji je najposjeceniji vjerovatno i valja.

Ali opet probaj dva tri pa vidi koji najbrze radi.

Prije svakog roma a i pose ne bi bilo lose da povadis sve kartice i uradis hard reset dva tri puta zaredom. To cesto rijesi sve probleme, zasto ne pitajte, nego jednostavno tako treba.

Znaci procedura je sledeca:

Prvo napunite bateriju do kraja, pa povadite kartice pa :

1. Hard SPL (pazljivo i oprezno, citajte i ne pomjerajte telefon u toku ovoga !!!)
2. Hard reset,
3. Hard reset,
4. Hard reset,
5. Flesovanje roma,
6. Hard reset.