par kvarova odjednom

par kvarova odjednom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
keno_87 je napisao(la):
izvini decko ja sma ti htio pomoci i reci ti da odbojne gume kad odu ne lupa auto kao sto si ti objasnio,a sto se tvoje struje tice imas ispod fingera jedan limic,koji se okrece oko elektro magneta,u vecini slucajeva on ode i tu je kraj normalnom radu motora,nadji orginalni rayvodnik stavi i neces imati problema,razvodnik je od 50 -100 km,mozda ti je luft na fingeru,mozda nije uzubljeno kako treba razvodnik,jer poslije mjenjanja razvodnika moras otici na osciloskop koji ima nekoliko privatnika u sarajevu i da ti tacno uzube razvodnik prema zamajcu....Eto pa idi trazi problem eto ti pomoci,ja nemogu tebi pricati oko mehanike kad nisi toliko upucen u to...Nemozes takve probleme iznositi na ovakvom mjestu,to lupkanje u redu ali oko struje nemozes preko kompjutera jer se struja mora sva prekontrolisati i nije za nagadjanje...a tu je neka glupost 1000 % neka sitnica koja te zeza kao i mene sto je zezala....

Pa nema potrebe da se svadjamo na forumu oko gluposti,al ako nesto znas onda pokusaj pomoci,ja se ne razumijem previse u elektriku,ali oko mehanike znam dosta stvari i dosta toga sam uradim i zamjenim,a ovo oko razvodnika me muci mjesecima i problem je u tome sto sam prije par mjeseci isao kod majstora nekog na dobrinju koji ima osciloskop i koji mi je rekao da mi nemoze nastimati paljenje jer mi karburator nevalja,valjda nije mogao nastimati na karburatoru na sarafu,pa zato mislim da je sve to od karburatora..

A koji limic,jel to ona osovina na kojoj je finger ili sta,malo mi to pojasni da pokusam vidjeti sta mu je:icon_question:

Član
na dobrinji u jednoj garazi ima covjek koji se zove meho kosaric,ako si kod njega bio cisto sumnjam da ti nije mogao nastimati karburator jer on je serviser za te dijelove steluje kr glavu i karburatore.
A sto se tice tog limica imas osovinicu na kojoj stoji finger,eh sad ispod fingera ne sam finger nego ispod niz osovinicu ima najprije okrugla plasticna zastita i ispod nje ima jedan limic,okrugao isto tako i ima 4 kraka koji idu unutar razvodnika ti krakovi kruze oko magnetica koji se nalazi unutar razvodnika i to vrlo cesto ode,i na njemu se mjesa struja i trokira,trza nema snage...

keno_87 je napisao(la):
na dobrinji u jednoj garazi ima covjek koji se zove meho kosaric,ako si kod njega bio cisto sumnjam da ti nije mogao nastimati karburator jer on je serviser za te dijelove steluje kr glavu i karburatore.
A sto se tice tog limica imas osovinicu na kojoj stoji finger,eh sad ispod fingera ne sam finger nego ispod niz osovinicu ima najprije okrugla plasticna zastita i ispod nje ima jedan limic,okrugao isto tako i ima 4 kraka koji idu unutar razvodnika ti krakovi kruze oko magnetica koji se nalazi unutar razvodnika i to vrlo cesto ode,i na njemu se mjesa struja i trokira,trza nema snage...

ma bio sam kod restorana kedas ima neki servis,ovdje mi neko rekao za njega pa sam isao njemu i nije mogao nastimati,a jel to kad skinem finger pa onaj okrugli lim sto je zasarafljen za razvodnik i kroz njega prolazi osovina,a moram ga skinuti da bi dosao do platina,jel to taj??
na mom orginalnom razvodniku pise ovo:
Z 43
o 231 191 009
052 905 205 M
A na ovom sto je trenutno na autu pise:
Z 43
0 231 194 001
052 905 205 F

Član
Eh prijatelju evo mene sa novim informacijama,tvoj orginalni razvodnik odgovara na sljedeca vozila:
vw derby 1.3;golf 2 1.3;vw jetta 1.3;polo 1.3;polo clasic 1.3 i polo coupe1.3 sve po 40 kw,A ovaj koji ti je sad na motoru je od derby 1.0 29 kw,golf 2 1.0 motor 83-85 god;i polo coupe 1.0 sa 29 kw.A sad neznam koji ti je motor ali niukom slucaju ne odgovaraju jedan drugome...pozzz
A ovaj majstor na dobrinji on nije uopste na glavnoj ulici on je zavucen u zgradama nema prijavljenu firmu i on je privatnik.

keno_87 je napisao(la):
Eh prijatelju evo mene sa novim informacijama,tvoj orginalni razvodnik odgovara na sljedeca vozila:
vw derby 1.3;golf 2 1.3;vw jetta 1.3;polo 1.3;polo clasic 1.3 i polo coupe1.3 sve po 40 kw,A ovaj koji ti je sad na motoru je od derby 1.0 29 kw,golf 2 1.0 motor 83-85 god;i polo coupe 1.0 sa 29 kw.A sad neznam koji ti je motor ali niukom slucaju ne odgovaraju jedan drugome...pozzz
A ovaj majstor na dobrinji on nije uopste na glavnoj ulici on je zavucen u zgradama nema prijavljenu firmu i on je privatnik.

1,3 je kod mene od s paketa motor

Član
vazda ces imat stim problema
uzmi bolan razvodnik,bombinu,elektroniku,
i zavrsi jednom zauvijek problem
jer su platine sad fuj od kvaliteta

Zerr je napisao(la):
vazda ces imat stim problema
uzmi bolan razvodnik,bombinu,elektroniku,
i zavrsi jednom zauvijek problem
jer su platine sad fuj od kvaliteta

sutra idem kod hadzije na otpad da vidim koga on pravi budalom i uvaljuje od pola razvodnike,a kad ga zamjenim vjerujem da necu imati problema sa platinama

Član
nadam se da neces vise imati problema.A ako zelis da ti isprintam te podatke o razvodniku nije problem nikakav.

Evo isprintao sam ti a ti dodji veceras u intereks oko 8 da ti dam ovo.pozzz

keno_87 je napisao(la):
nadam se da neces vise imati problema.A ako zelis da ti isprintam te podatke o razvodniku nije problem nikakav.

Evo isprintao sam ti a ti dodji veceras u intereks oko 8 da ti dam ovo.pozzz

kupio sam razvodnik,al nije po onoj sifri sa mog orginalnog,vec neka druga,ali pravo dobro radi,ne skripuce i miran je,al nevidim sad po mraku,pa cu drugi put napisat sifru sa razvodnika,pa ako budes mogao da mi provjeris jeli odgovarajuci,,eeeeeee tek sad sam vidio tvoj post,pa nisam stigao,ali u svakom slucaju hvala ti puno..

Član
Dobro prijatelju samo ti,drago mi je da si napravio,i da sam ti pomogao...Ali posalji mi taj broj ali necu ti moci provjeriti do ponedeljka jer nemam kuci program,a na poslu imam.pozzz

keno_87 je napisao(la):
Dobro prijatelju samo ti,drago mi je da si napravio,i da sam ti pomogao...Ali posalji mi taj broj ali necu ti moci provjeriti do ponedeljka jer nemam kuci program,a na poslu imam.pozzz

Z 42
0 231 186 042
036 905 205 G
eto broj,pa kad stignes provjeri

Član
eh evo mene ovaj ti odgovara i po katalogu,a ide na audi 50 1.1 i 1.3 motor,Vw derby 0.9 do 1.3,golf 1 1.1 i 1.3,jetta 1.1 i 1.3,polo od 0.9 do 1.3 i schiroco 1.1.Eto toliko pise ma bitno je da radi auto a dalje....pozzz

keno_87 je napisao(la):
eh evo mene ovaj ti odgovara i po katalogu,a ide na audi 50 1.1 i 1.3 motor,Vw derby 0.9 do 1.3,golf 1 1.1 i 1.3,jetta 1.1 i 1.3,polo od 0.9 do 1.3 i schiroco 1.1.Eto toliko pise ma bitno je da radi auto a dalje....pozzz

ma obradovao si me pravo,jos samo da vidim hoce li odlaziti platine brzo,a mislio sam konacno da zavrsimo sa ovom temom kad primjetih da se kao i sa starim razvodnikom cuje skripa nekakva kao da je remen klinasti i odem majstoru,on provjeri remen i kaze da je zategnut,al meni skripuce kao da je remen i sumnjam da nije sta u razvodniku,sta mu moze skriputati,a stavio sam i nov kondenzator i finger..

Član
a neznam kako skripuce non stop ili povremeno?Kad dajes gas,kad vozis,kad stisnes auto sve zavisi,ako ti je kad palis auto skripi onda je do remena,remen ako je otisao iako je zategnut on moze skriputati...a ako ti stalno skripuce nek se malo zarovi slusaj gdje ti skripuce i naces...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.