par kvarova odjednom

par kvarova odjednom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sinisa je napisao(la):
reci ti nama koji je motor u tvom golfu i koja god i koju si stavio bombinu

1.3 stari motor od golfa 1.,84. godina,bobinu kupio novu za 1,3 pa nema ih 20 razlicitih...a evo promjenih odbojnu gumu na zadnjem lijevom amortizeru,al i dalje lupa u zadnjem desnom,dok preko vecih rupa amortizer odlicno odradi svoje,preko malih se cuje pravo jako lupkanje..:icon_confused:

Član
zamijeni strane amortizera i vidi ako lupa opet na istoj strani onda je selen ili u gepeku nesta
a sto se tice struje prebaci se na sa platina na dinamsko paljenje i rjesi problem zauvjek

Zerr je napisao(la):
zamijeni strane amortizera i vidi ako lupa opet na istoj strani onda je selen ili u gepeku nesta
a sto se tice struje prebaci se na sa platina na dinamsko paljenje i rjesi problem zauvjek

ma da nije ona guma sto ide na amortizer odozgo,da nije pretvrda,u gepeku nema nista,a to lupa odkad sam otisao u amortizer servis da mi lezaj zamjene i reko im da je lezaj a oni i amortizer promjenili,kao reklamaciju,jer sam ga vec radio kod njih i cim su ga stavili osjetim lupanje,a kakvo ti je to paljenje,kako to ide??i stavio sam staru bobinu da vidim hoce li se platine unistiti

Član
stavis razvodnik sa halo davacem u kojem nema platina jer ti je dever uvijek sa platinama uzmes na otpadu kazes dajtemi to i to i sve sto mi treba da bi mi auto radilo bez platina

Zerr je napisao(la):
stavis razvodnik sa halo davacem u kojem nema platina jer ti je dever uvijek sa platinama uzmes na otpadu kazes dajtemi to i to i sve sto mi treba da bi mi auto radilo bez platina

ma raspitivo sam se ja o tome,al kazu treba mjenjati dosta stvari,pa mi se ne isplati,bolje prodat auto ;) nego i dalje mi lupaaaaaaa:icon_cry:

Član
e vala ako si su sa dodi ja cu ti vidjet sta ti to lupa daba samo iz znatizelje
a imam i polovnih amortizera pa cemo probat zamijenit ga skroz

Zerr je napisao(la):
e vala ako si su sa dodi ja cu ti vidjet sta ti to lupa daba samo iz znatizelje
a imam i polovnih amortizera pa cemo probat zamijenit ga skroz

ma jel ima neki gornji nosac amortizera??
i moze li lupati ona guma gore sto se stavi na amortizer ona okrugla??

Član
ima donji i gornji moze ako nije adekvatno slozeno i ako je ona se slegla i pojavio se luft

problem rijesen :123:
promjenjena odbojna guma na tom zadnjem desnom amortizeru za koju su u amortizer servisu tvrdili da je dobra,e sad nema lupanja u mozak i konacno nakon vise mjeseci uzivam u voznji ;)
majku im majstorsku..:lol:

Član
neznam meni ovo sve zvuci kao ona solja da ima lufta,ali haje neka si to rijesio a sta je sa platinama???Jesi njih rijesio???

keno_87 je napisao(la):
neznam meni ovo sve zvuci kao ona solja da ima lufta,ali haje neka si to rijesio a sta je sa platinama???Jesi njih rijesio???

kakva bolan solja??'
ma sad je ko reno :lol:
a platine ganjam jos,nasao sam staru bobinu pa je prikopco onako pored ove visi,nek radi pa da vidim sta se desava sa platinama:icon_twisted:
jes,jes ko reno 4 je sad,kakve solje :cool:

prije par mjeseci sam na otpadu kupio razvodnik i od tada mi se desava da platine "sagore" nakon par dana,pa i danas nakon sto sam nastimao platine auto je radilo cijeli dan normalno da bi odjednom pocela tabla da drhti pomalo i kad naglo dodam ili pustim gas auto trzne jako,sto znaci da se nesto poremeti u razvodniku i kad su platine nastimane auto radi normalno,a kad se to poremeti razvodnik skripuce kao kad remen skripi..
e jedan mi majstor rece da mi je to razvodnik od pola,pa me interesuje da li je do toga,jer mozda ne odgovara razvodnik??
ima na sebi veliki vakum koji je kao pola razvodnika velik i kondenzator kad sam mjenjao jedva sam nasao jer je suprotno okrenut
ima li neko kakvu ideju sta bi mu moglo biti??

Član
asmir sa je napisao(la):
keno_87 je napisao(la):

kakva bolan solja??'
a platine ganjam jos,nasao sam staru bobinu pa je prikopco onako pored ove visi,nek radi pa da vidim sta se desava sa platinama:icon_twisted:

Na prednjim tockovima imas aksijalne i u vecini slucajeva oni odu pa pocne lupati a nayad imas isto tako lezajeve koji se zovu solje,eto da znas za ubuduce,i one idu u leziste amortizera na vrhu..A ti fino kod elektricara i ponesi svoj razvodnik orginalni i neka ti nadje koji ti pase jer nemozes ofrlje stavljati razvodnike,Ja znam sto posto sta je ali eto idi elektricaru.Znas ti vec sta je

keno_87 je napisao(la):
asmir sa je napisao(la):
keno_87 je napisao(la):

kakva bolan solja??'

Na prednjim tockovima imas aksijalne i u vecini slucajeva oni odu pa pocne lupati a nayad imas isto tako lezajeve koji se zovu solje,eto da znas za ubuduce,i one idu u leziste amortizera na vrhu..A ti fino kod elektricara i ponesi svoj razvodnik orginalni i neka ti nadje koji ti pase jer nemozes ofrlje stavljati razvodnike,Ja znam sto posto sta je ali eto idi elektricaru.Znas ti vec sta je

DECKO,za tvoju informaciju ja ovdje trazim pomoc i ako napisem da sam nesto popravio i da vise ne lupa onda je valjda to i popravljeno,jer ako nelupa znaci da sam otklonio kvar,a tim recenicama u kojim govoris da ti sto posto znas sta je,ali da idem elektricaru nista nepomazes i nije mi jasno to pametovanje,jer zar ti nije lakse bilo procitati starije postove pa onda pisati nesto??
Cijeli ovaj forum sluzi za savjete i pomoc,a ne za takve glupe izjave u kojima znas u cemu je problem,ali nezelis reci,pa te ubuduce molim da to svoje pametovanje ne iznosis u mojim temama,jer definitivno si zalutao na pogresan forum :icon_exclaim:

Član
izvini decko ja sma ti htio pomoci i reci ti da odbojne gume kad odu ne lupa auto kao sto si ti objasnio,a sto se tvoje struje tice imas ispod fingera jedan limic,koji se okrece oko elektro magneta,u vecini slucajeva on ode i tu je kraj normalnom radu motora,nadji orginalni rayvodnik stavi i neces imati problema,razvodnik je od 50 -100 km,mozda ti je luft na fingeru,mozda nije uzubljeno kako treba razvodnik,jer poslije mjenjanja razvodnika moras otici na osciloskop koji ima nekoliko privatnika u sarajevu i da ti tacno uzube razvodnik prema zamajcu....Eto pa idi trazi problem eto ti pomoci,ja nemogu tebi pricati oko mehanike kad nisi toliko upucen u to...Nemozes takve probleme iznositi na ovakvom mjestu,to lupkanje u redu ali oko struje nemozes preko kompjutera jer se struja mora sva prekontrolisati i nije za nagadjanje...a tu je neka glupost 1000 % neka sitnica koja te zeza kao i mene sto je zezala....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.