par kvarova odjednom

par kvarova odjednom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
da ne bih stavljao vise tema,da sve stavim u jednu,ovako:
nakon zamjene zadnjeg desnog amortizera,jer mi je nesto lupalo preko rupa,lupkanje se i dalje nastavilo,odbojnu gumu nisam mjenjao jer su u servisu rekli da je dobra(amortizer sesvis u lukavici),pa sam nakon nekog vremena krenuo redom,jer to lupkanje udara u mozak i pravo iritira,te sam zamjenio zadnje selene na mostu koji su se raspali,zadnje lezajeve koji su bili pri kraju,ali i dalje se nastavilo to lupkanje koje se posebno osjeti preko manjih rupa u zadnjem desnom tocku,usput sam zamjenio kineticke,jer su otisli,pa sam gledao da nisu ispuhale gume,pa ni to nije,pa sam primjetio da kad neko sjede nazad manje lupa...
prednji amortizeri dobri,kao i sve ostalo na autu,osim sto na lijevom prednjem dijelu je otisla krajnica i cini mi se poluga neka ili tako nesto,a zadnji desni amortizer je jos uvjek dobar;nije iscurio i kad ljuljam auto osjetim da je dobar,samo mi je sumnjiva odbojna guma na njemu.
ljudi pomagajte,ovo lupanje mi mozak rastura,pa sta mu je vise??:icon_cry::icon_cry:a da,rijec je o golfu 2...
i drugi problem je sto mi se platine zalijepe svako par dana,kad ih skinem,unistene su ko da su sto godina stare,a kondenzator nov stavio i razvodnik zamjenio,pa ne kontam sto se trose platine svako 3 dana??
eto tako,,,sta ima kod vas sta se radi??

Član
e ovako drug za kolko znam da se amortizeri mijenjaju u paru jer ako stavis jedan nov drugi ostane stari taj strari ce ti brzo otic a ako ti mislis da ti je do odbojne gume promjeni je al prvo ti vidi jel ti amortizer dobro stegnut u gepeku ako nije lupkat ce a moze bit i da ti vrata od gepeka lupaju provjeri to tko je u mene bilo ja uvijek konto nesto mi na ovjesu kad vrata lupala pogledaj imali li ti na onom dijelu brave sto je na sasiji na onom klinu ima li ti gumica na njemu ako nema vrata imaju lufta i kalapaju probaj nac drugu il zamotaj malo izolir trake pa probaj oce li lupat to ti je najjeftinija solucija ako nije to onda cemo trzazit dalje ;)

sinisa je napisao(la):
e ovako drug za kolko znam da se amortizeri mijenjaju u paru jer ako stavis jedan nov drugi ostane stari taj strari ce ti brzo otic a ako ti mislis da ti je do odbojne gume promjeni je al prvo ti vidi jel ti amortizer dobro stegnut u gepeku ako nije lupkat ce a moze bit i da ti vrata od gepeka lupaju provjeri to tko je u mene bilo ja uvijek konto nesto mi na ovjesu kad vrata lupala pogledaj imali li ti na onom dijelu brave sto je na sasiji na onom klinu ima li ti gumica na njemu ako nema vrata imaju lufta i kalapaju probaj nac drugu il zamotaj malo izolir trake pa probaj oce li lupat to ti je najjeftinija solucija ako nije to onda cemo trzazit dalje ;)

Probao i i dalje lupa,hajmo raja dalje..:icon_rolleyes:

Početnik
moguce je da nije stegnut amortizer ili su pogresno stavljene one sajbe sto idu na vrh,ima jedna manja jedna veca, koje se stignu kad stegnes.. provjeri i pritisak u gumama za svaki slucaj, provjeri one solje na amortizerima, da nisu istrule ili lim gore gdje ulazi amortizer.....ili da nije opruga puknuta..ne lupa zbog odbojnih guma... i provjeri auspuh, moguce je i da dira od zadnji trap jer ne cuje to se kad neko sjede nazad..et meni vise nista ne pada na pamet..

Član
kazes kad neko sjedne pozadi da manje lupa pa vidi da ti nelupa zadnja klupa vidi jel dobro pricvrscena vidi jel ti zadnja daska dobro stoji jesu li one plastike po gepeku citave jesu li se rasklapale ,probaj izbacit sve stvari iz gepeka sve sve pa se onda provozaj i vidi sta klapa slegni se pod auto prodrmaj auspuh da nije on a kazes da ti je na ovjesu sve novo znaci nebi trebalo bit do njega moze bit da ti klapa rezervna guma il dizalica u gepeku ako nije pricvrstena sve te sitnice pregledaj i reci kakav je zvuk lupanja kako otprilike lupne

Član
jesil skidao ti taj zadnji desni ako nisi skini ga na ovo ostalo sto su raja napisala prvo pregledaj
i vidi da nije struhla solja sto poklapa oprugu ili da nije ispod nje otisla guma ili ti je odbojna pretvrda spekla a zna i ono plastika ispod nje se iskriviti i bubat od amortizer al mislim da ti je nesto vec sto je napisano;)

e ovako,gume provjeravo,napusem ih jos vise lupa,taj desni amortizer mi ljudi skidali 6 puta i mjenjali,odbojna guma ko nova,gume mi dobre,nije truhlo to,al je ima par godina izbacio hrdju u gepeku i sad mi izbacuje poklopac rezervara i rece mi jedan limar da ce ubrzo tu istruhnuti,opruga valjda nije pukla,jer bih to vidio,kad su mi skidali amortizer,,,i izbacivo sam sve iz gepeka i zadnja klupa je pricvrscena,al to dolazi odozdo,taj zvuk,,,,,e sad lonac auspuha je star godinu,al sve ostalo od lonca do motora je kriza,sad mi zveci kad dodam gas i bucan je motor,i onaj dio ko harmonika,znaci cijev auspuha sto ide prema motoru je slab,e sad moguce da auspuh lupka,ali preko jako malih rupa se najvise osjeti,nesto kao tup,tup,ko da udaram cekicem u lim,isto ko da nemam amortizera....eto valjda sam bio malo jasniji,odoh spavat ljudi,,;)

Član
ako je tako onda na kanal i ili duizalicu pa malo gurni auspuh i vidi jel ti ostavio na sasiji kakav trag dje bi mogao da dofaca

pokusacu i to,ali visemjesecni problem me i dalje muci,platine mi se poremete svako 3 dana i auto pocinje da trza,e sad promjenio sam razvodnik i kondenzator i opet svako 3 dana me je..

plin sam skinuo prije par mjeseci pa mislim da nije onaj idiot sto je postavljao plin spojio nesto da bude mozda jaca struja zbog plina pa mi sad to je... platine,,pitao bih ja njega to,al ga prosle godine usmrtio njegov jugo..nista drugo mi ne pada na pamet zasto se poremete platine i cesto zalijepe..

Član
jesili mijenjao bombinu ako jesi mozda si stavio neodgovarajucu i promjeni opet kondezator

Zerr je napisao(la):
jesili mijenjao bombinu ako jesi mozda si stavio neodgovarajucu i promjeni opet kondezator

bobinu mjenjo,kondenzator nov i to je to..
a nestigoh vidjet auspuh,onaj kod hotne pretrpan poslom pa cu ovih dana,a kad sjede cetvero nista nelupa..

Član
ima istih bombina ali daju razlicitu snagu o tome ti govorim a ne izgledom istu i nemoj biti takav ako os pomoc

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.