Opet problem sa paljenjem - mrtvo vergla.

Opet problem sa paljenjem - mrtvo vergla.

Član
Pozz ljudi evo nakon dvadesetak dana opet problem sa paljenjem.
Prvi put je bila u pitanju struja i od tada nije nista kao sto je bilo. Iz dana u dan sve mrtvije vergla. Ja i Sarajlic smo pricali na fejsu da nije sta oko alnasera, čistio spojeve ali situacija se nije drasticno promjenila. Ne znam moze li biti do akumulatora iako je nedavno stavljen nov nije u autu 2000 kilometara. :icon_rolleyes:
Hvala unaprijed. Pozz.
 
Član
otidji kod nekog majstora da ti provjeri punjenje aku moguce da ti nepuni ili ima slabo punjenje pa vise potrosi struje nego sto napuni :icon_smile:
 
Član
Jos sam zaboravio napisat da alnaser nekada "udari" nekad kao da preskoci nekako nemogu to opisat. Sad je li to od nedostatka struje da ga pokrene pa mu se to dogodi...Otići ću ja svakako majstoru ali nemogu prije pon ili utorak pa reko da ovdje pitam, nazivciram se oko gluposti et :D Hvala
 
Ako ti "preskoci" alnaser onda ti je bendex otisao.. a ako "mrtvo" vergla a kazes da je akku nov onda su najvjerovatnije cetkice na alnaseru potrosene pa je izgubio na snazi i brzini... isto tako provjeri kabal sto ide sa akku plusa na alnaser jel odgovarajuceg precnika i jel on uredu.. u svakom slucaju skini alnaser, uradi ga kako treba i onda provjeri punjenje.. ako bude sve kako treba samo :123:
 
Član
Sta je bendex?

Ja mislim da je od toga jedno. Da nevalja akumulator iako je nov (Topla) pa da nema snage bas da ga okrene pa zato alnaser kao da preskoci ili zatrokira na sekund, ili je alnaser u potpunosti.

Je li netko zna sta znace oni brojeve na akumulatoru, ne amperaža nego ona druga dva i jesu li bitni toliko? Novi je akumulator 3 ampera jači po amperaži, a po druga dva znatno slabiji. :icon_question:
Hvala na odgovorima.
 
druze repariraj alnaser i rijesices problem, kod mene je Polo TDI i jutarnje paljenje 0, iso sam raznim majstorima i dvaput mijenjo grijace i opet isto, i nadjem na netu da je neko imo isti problem i odem majstoru da reparira alnaser i rijesio problem...
 
Član
Ok hvala vam svima na pomoći. Je li netko zna okvirnu cijenu reparacije svega toga što treba na alnaseru?
 
Član
Evo čitam temu, problemi isti kao kod mene, golf 1.6TD. Zavergla i preskoči. Rasklopio sam alnaser i četkice su potrošene. Vjerovatno u trenutku izgubi kontakt četkica sa rotorom i izgubi snagu, pa se bendiks Isključi/vrati.
Zamjenio četkice, podmazao pokretne dijelove (planetar, kose zube na osovini planetara, na klipić automata kanuo malo ulja) i vergla za 5.

Nego mene sada muči drugi problem.
Bosch pumpa je počela puštat gorivo, ne puno, al kad se dođe do auta dobro se osjeti miris nafte. Auto je palilo odlično.

Pumpa je bila na reparaciji kod "Ivana" , mislim da je sa područja Tešnja. Napomenuo sam da je detaljo reparira, znači komletnu, jer ne planiram mjenjat auto. Pumpa više ne curi, ali se pojavio drugi problem. Vraća se gorivo iz pumpe u rezervoar i ako auto dugo stoji trebe 5 puta zaverglat momački da bi auto upalilo.

Sve sam pregledao, crijeva, novi filter goriva, cjevčice na diznama, grijači.

Sada me zanima jel postoji nepovratni ventil na samoj bosch pumpi, jer mi se ne stavlja dodatni nepovratni ventil jer prije rastavljanja pumpe nije bilo problema sa gorivom?!
 
Član
Pa stavi nepovratni ventil prije bosh pumpe i gotovo. Nije vele para tako da ti se uopce ne isplati misliti sta je a ne da radis nesto. :D
 
Član
Franki je napisao(la):
Pa stavi nepovratni ventil prije bosh pumpe i gotovo. Nije vele para tako da ti se uopce ne isplati misliti sta je a ne da radis nesto. :D

Ma joj, nije stvar u parama nego u tome što hoću da skontam zašto me počelo zajebavat poslije reparacije pumpe. :icon_mad: I 120KM mi uzeo, da li je puno, to mi vi recite.
 
Član
Ne znam, znam da je meni za tricu uzeo 160 što ima klimu, a da nema klimu sto KM.
Uglavnom nije to odero, moza poskupo jest ali nemoj se bas osjećati prevarenim :D
 
Top