novo ili polovno?

novo ili polovno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Postovanje svima, u nekom iducem periodu dolazi vrijeme za zamjenu vozilice, pa bih vas zamolio za pomoc... mozda je tema malo glupa nekima ali ja sam mjesecima u dilemi... tako da molim one s glupim komentarima da se suzdrze ovdje... znaci zanima me sta je po vama bolje (uzeti npr. golf 6 tdi nov u salonu ili uzeti npr touarega 2 godine starog sa 100 000 predjenih na satu i platiti ga 10 000 maraka vise)???
na pocetku mi je bilo zanimljivo vozati neko bjesnije auto, zato sam i kupio ovog passata i mogu reci da sam se pokajao jer sam imao fakticki novo auto u garazi sa 80 000 na satu... ali eto, mladost ludost.. valjda treba to sve proci u zivotu, jer kako kazu na greskama se uci... sad mi je prvenstveno da imam siguran, pouzdan, udoban auto, da mi ne trosi puno jer vidimo svi kakvo je vrijeme doslo... a opet s druge strane postoji neka dvojba, gdje sve ovo sto sam gore naveo pada u vodu... touareg je to ipak i tako... pa molim vas da cujem vasa misljenja sta biste vi uradili na mom mjestu... unaprijed hvala, mozda ce vecina reci da je tema glupa, al eto ja bih vas molio za misljenja i obrazlozenje... pozdrav svim forumasina

dado307 je napisao(la):
Postovanje svima, u nekom iducem periodu dolazi vrijeme za zamjenu vozilice, pa bih vas zamolio za pomoc... mozda je tema malo glupa nekima ali ja sam mjesecima u dilemi... tako da molim one s glupim komentarima da se suzdrze ovdje... znaci zanima me sta je po vama bolje (uzeti npr. golf 6 tdi nov u salonu ili uzeti npr touarega 2 godine starog sa 100 000 predjenih na satu i platiti ga 10 000 maraka vise)???
na pocetku mi je bilo zanimljivo vozati neko bjesnije auto, zato sam i kupio ovog passata i mogu reci da sam se pokajao jer sam imao fakticki novo auto u garazi sa 80 000 na satu... ali eto, mladost ludost.. valjda treba to sve proci u zivotu, jer kako kazu na greskama se uci... sad mi je prvenstveno da imam siguran, pouzdan, udoban auto, da mi ne trosi puno jer vidimo svi kakvo je vrijeme doslo... a opet s druge strane postoji neka dvojba, gdje sve ovo sto sam gore naveo pada u vodu... touareg je to ipak i tako... pa molim vas da cujem vasa misljenja sta biste vi uradili na mom mjestu... unaprijed hvala, mozda ce vecina reci da je tema glupa, al eto ja bih vas molio za misljenja i obrazlozenje... pozdrav svim forumasina

da jos nesto, auto 90% vozam po gradu, i to navece, jer mi ne treba ni za posla, slabo putujem mozda jednom u 2 mjeseca da odem negdje dalje, jedino nedjeljom okolina sarajeva... znaci to su moje potrebe, za izlaske navece i putovanje s vremena na vrijeme... unaprijed hvala svima

Član
znas kako se kaze, novo auto je najbolje auto. barem 100% znas sta imas... ;) to je moje misljenje...

Član
Uzmi Golfa :icon_biggrin: Touareg je najkvarljiviji SUV po statistikama, auti stari do dvije godine imaju 47 kvarova na 100 automobila, a prosjek za auta je 7 kvarova na 100 auta, pa ti kontaj. A djelovi su u skladu sa klasom auta - skupi, a tebi treba nesto pouzdano...

Član
Da imam tolike pare stvarno ni naj manje nebih razmisljao o ta dva modela, jer su preskupi i mozes kupiti bolji auto i u suv i srednjoj nizoj klasi, ali o ukusima se ne raspravlja...
Jednostavno se oslobodi stresa da li ce ga neko ukrasti ili ne.
Ako si vec odlucio tako ja bih ipak bio za polovnjaka, ipak tuareg, jer koliko vidim ne vozis puno pa ti ni potrosnja od par litara vise od golfa nebi bila problem.
Naj veci razlog zbog kojeg bih uzeo suv je sigurnost, koliko sam se nagledao udesa u zadnje vrijeme pa ovi mali autici jednostavno postanu konzerve u sekundi.
Znaci potrazi polovan tuareg R5 Tdi, ili po meni bmw X5 3.0 D sa sto manjom kilometrazom.
U ostalom novi golf ti je skuplji od tuarge...
Imaj na umu samo ako uzimas novi auto da za godinu dana toliko izgubis da jednostavno ni jedan polovan auto ma koliko da se kvario nece dostici troskove ni u pola koliko ces izgubiti na novom autu.

Član
Malo ti je tekst kontradiktoran!!! Trazis stedljiv auto, a poredis Golf VI i Touareg! Gluposti!!! Iskreno, kad smo mi kupovali kola samo sam gledao odnos dobijeno-ulozeno i nisam se ni sekunda jednog pokajao niti cu ikad! Auto bez dobre opreme, da ne kazemo full (kao sto se svi kurce da imaju u kolima, a ne znaju ni kako izgleda full auto), ne bih uzeo u zivotu! Male neke sitnice ponekad mnogo znace u kolima! Ti opet razmisli sta hoces, a novo je ipak novo, ali polovno se moze naci dobro sa mnogo boljom opremom i jeftinije! Ti, koliko vidim, trazis auto za kurcenje, a to ti je Touareg, trazis sigurno, to su ti oba, trazis udobno, vjerujem da su oba, trazis stedljivo, to ti je Golf,... Vidi ti sam, nemoj da ti bilo ko soli pamet, ali, eto,... Toliko! Srecno u kupovini!;)

Član
OggyBoy je napisao(la):
Malo ti je tekst kontradiktoran!!! Trazis stedljiv auto, a poredis Golf VI i Touareg! Gluposti!!! Iskreno, kad smo mi kupovali kola samo sam gledao odnos dobijeno-ulozeno i nisam se ni sekunda jednog pokajao niti cu ikad! Auto bez dobre opreme, da ne kazemo full (kao sto se svi kurce da imaju u kolima, a ne znaju ni kako izgleda full auto), ne bih uzeo u zivotu! Male neke sitnice ponekad mnogo znace u kolima! Ti opet razmisli sta hoces, a novo je ipak novo, ali polovno se moze naci dobro sa mnogo boljom opremom i jeftinije! Ti, koliko vidim, trazis auto za kurcenje, a to ti je Touareg, trazis sigurno, to su ti oba, trazis udobno, vjerujem da su oba, trazis stedljivo, to ti je Golf,... Vidi ti sam, nemoj da ti bilo ko soli pamet, ali, eto,... Toliko! Srecno u kupovini!;)

druze mozda nisi dobro procitao tekst, tj. nisi procitao do kraja, ili nisi shvatio... kazem opet ovako kad razmisljam kontam bolje mi je novo, al me isto tako vuce na tog touarega (jer pise na stranu sve gore napisano.... itd) auto sa full opremom trenutno imam, pogledaj profil, i mogu ti rec da mi ta oprema sad nista ne znaci i da nikad vise necu bacat pare na opremu, ama bas nikad... i usput golf je hajmo rec standard (1.6tdi ili 2.0tdi 110 ps, sa mp3, naslonjacem, aut. klimom, maglenkama, metalik sta jos ide uz to), a s druge strane je touareg 2007. sa 100 000 na satu koji ima aut klimu, naslonjac, felge i to, znaci skoro standardna oprema i on je 10 milja skuplji... auto za kurcenje mi ne treba jer nisam nikakav kompleksas... ali se opet dvoumim, jer je s jedne strane novo, a s druge strane jbg touareg... zato sam i pitao za savjete... pozdrav

Član
dado307 je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):

druze mozda nisi dobro procitao tekst, tj. nisi procitao do kraja, ili nisi shvatio... kazem opet ovako kad razmisljam kontam bolje mi je novo, al me isto tako vuce na tog touarega (jer pise na stranu sve gore napisano.... itd) auto sa full opremom trenutno imam, pogledaj profil, i mogu ti rec da mi ta oprema sad nista ne znaci i da nikad vise necu bacat pare na opremu, ama bas nikad... i usput golf je hajmo rec standard (1.6tdi ili 2.0tdi 110 ps, sa mp3, naslonjacem, aut. klimom, maglenkama, metalik sta jos ide uz to), a s druge strane je touareg 2007. sa 100 000 na satu koji ima aut klimu, naslonjac, felge i to, znaci skoro standardna oprema i on je 10 milja skuplji... auto za kurcenje mi ne treba jer nisam nikakav kompleksas... ali se opet dvoumim, jer je s jedne strane novo, a s druge strane jbg touareg... zato sam i pitao za savjete... pozdrav

Druze, procitao sam tekst 2 puta i pogledaj koliko sam se napatio kucajuci!!!:icon_smile: Vjerujem da ti je tesko, svima je bilo kad su kupovali! Ja sam od 300 auta morao 1 da odaberem u kratkom roku, da odj*em 285 kola na nevidjeno, a kamoli testirano!!! Nijedna odluka nije laka, a ti vidi sta ti je prioritet i odluka ce sama! Ako ce to pomoci, ja bih Golf prije uzeo pa makar i da je skuplji(a nije)!!!

Super Moderator
polovno brate eto vidis i sam koliko si na passatu donji ;)
na novom ces jos vise donji bit al ima i za to rjesenje
ako vec imas kes i kupujes auto onda je lako
recimo taj touareg 2.5 TDI R5 je sranje jer nema to snage nikako dok je vec V6 TDI kultura ali touarega ne mozes poredit sa X5... X5 je klasa iznad svih njih vjeruj i to trazis sebi 3.0i benzinca znaci jer taj benzinac ne trosi vise ni od X5 3.0d a boga mi ni ov touarega V6 TDI... tako da ti je najbolja opcija naruciti X5 3.0i u USA... izaci ce te jeftinije puno nego da ovdje kupujes touarega a i za godinu - dvije kad ga budes prodavo neces biti donji
mogo bi ti ja do sutra druze pisati al eto kazem ti neki pirmjer ;)

Vidi drug, uredu je prestiz, udobnost, pojava, snaga itd. sve to sto ima Touareg, ali moras biti svjestan cinjenice da je set dobrih guma za Touarega 2000KM, a cijene dijelova ne smijem ni spominjati, a na autu sa 100000km je velika vjerovatnoca da ce nesto ''otici''. Dok sa druge strane imas novo auto pod garancijom, sigurno, ispravno itd., sto se kaze u narodu ''ispod cekica''. Jedino ako ti je bas stalo do odredjenog auta, jer dosta nas zeli da se pocasti nekim autom u koje se zaljubio na prvi pogled. Prvi ja koji sam apsolutno lud za Audijem RS6 C5 i ako Bog da imam i namjeru istog sebi kupiti, a dalje kako cu neznam ni sam:D

Super Moderator
olensoner je napisao(la):
Vidi drug, uredu je prestiz, udobnost, pojava, snaga itd. sve to sto ima Touareg, ali moras biti svjestan cinjenice da je set dobrih guma za Touarega 2000KM, a cijene dijelova ne smijem ni spominjati, a na autu sa 100000km je velika vjerovatnoca da ce nesto ''otici''. Dok sa druge strane imas novo auto pod garancijom, sigurno, ispravno itd., sto se kaze u narodu ''ispod cekica''. Jedino ako ti je bas stalo do odredjenog auta, jer dosta nas zeli da se pocasti nekim autom u koje se zaljubio na prvi pogled. Prvi ja koji sam apsolutno lud za Audijem RS6 C5 i ako Bog da imam i namjeru istog sebi kupiti, a dalje kako cu neznam ni sam:D

auuu pa brate ko ne bi volio RS6 i meni je to jedno od najdrazih auta :D
jos kad sam ga namoru sad vidio karavan jbt ne moze bit bolji a kako tek radi uffff
mogu ja to prilicno jeftino nabavit samo kome ga prodat jbg :D

mislim da je onda za tvoje potrebe idealno da kupis golfa 6 sa nekom mozda 2.0 tdi sa 110 ks nego tuarega koji ce se kvariti posle tih 100 hiljada a koliko vidim kada bi kupio sesticu mogao bi se navozati da ne odes u servis do 100 holjada osim redovno naravno

Po meni sestica i neces fuliti

Član
buraz moja preporuka licno je gofl VI,,da ja imam tu lovu,da sam u istoj situaciji kao ti ja bi se odlucio za golfa,,,evo i zasto,,,vec si naveo da auto vozas po gradu,,nebitno je sad sto je golf manji,nema veze,potrosnja ti vjerovatno igra ulogu,golf je nov samim tim to nosi puno prednosti,,ovo vece auto je teze i odrzavat,imas dosta vise izdataka nego za putnicko auto,a vidio sam da je gore neko naveo da je tuareg najkvarljiviji auto u toj klasi,slazem se s tim,potpuno je tacno,mom prijatelju u radnju dolazi stalno jedan,kojem mjesecima pokusavaju otkloniti kvar,kupuju se novi dijelovi,originalni poruceni iz njemacke,malo bude ok i opet strada,ne kazem da su oni strucnjaci,da mogu sve zivo napravit,al ja se ne bi dao zaj*avat za te pare,,bila je skoro tema,neko od nasih s foruma je predstavio golfa VI,cini mi se da je naveo da nikad nije volio golfa,al da ga je sestica prijatno iznenadila,,eto toliko s moje strane,,iskreno da se ja pitam golf bi bio moj konacni izbor,,ipak tebi sretno sta god kupio

Član
moj ti je prijedlog da provozaš i jednog i drugog pa ćeš odmah znati šta ti više paše , ako i poslije test vožnje budeš u nedoumici onda je ova tema otvorena uzalud, pozzz:icon_question:

neznam golf 6 meni se licno i nesvidza za te pare moze se nesto dosta bolje uzeti neznam necu da komentarisem al opel imaju sad isto jednu izvrsnu liniju i opremu a cjena im, je isto ok neznam :icon_rolleyes:

Član
taj motor je preslab u tuaregu i cuo sam da je jako kvarljiv.. Drugo nov auto je najbolji auto, ili barem godinu dvi star.. Sa sesticom sigurno neces pogrijesit, isprobana formula, golf je auto sa dugom tradicijom, tako da ako hoces da vozis auto duze vrijeme 3 godine min uzmi nov auto, ako ti nesto dosadi s vremena na vrijeme onda si radije nadji golf 5 star godinu dvi, passata,a4, tako da ne izgubis puno... Ali kad god kupujes polovan auto, nikad ne znas sta dobijas, odma moras ulagat, mjenjat pola auta, ne znas jel org. kilometraza, ukraden, udaren,sa novim autom imas garanciju 2 godina i ZNAS sta dobijas !! 2.0 tdi 110 ks optimalan motor za sesticu,sa njim ces se sigurno navozat bez ikakvih kvarova uz redovno odrzavanje min 5 god! Sto se tice drugh auto marki, u tom rangu sve su to super auta, ali znas dobro da vw grupacia kod nas najbolje drzi cijenu, po mogucnosti dizel.. Drugo neko je rekao, ulaganja u tuarega? Razlike u servisu su ogromne izmedju njega i golfa, pakne, diskovi, ulje,filteri, GUME minimum milja i nesto km razlika ako uzimas sve 4 nove i dobre gume, drugo tuareg je prevelik auto, i mislim da ako si vec mlad i ne vozis tako cesto auto on ce bit promasena investicija, ovo je moje misljenje a sve ostalo je do tebe! Dakle moj glas za 6! Sto se tice prostora u golfu, ja ti licno garantujem da je duplo sira, komfornija kabina i naprijed i nazad, prostor za noge od svakog audia, osim a6.. Sjedio sam u sestici, naprijed nazad, auto je veoma prostran za svoju velicinu!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.