novo ili polovno?

novo ili polovno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ja bi radije novu opel Insigniju uzeo nego novog golfa ...al svakako trezi nesto polovno da ne bi za godiniu dvije izgubio pare koje si stedio recimo 5 godina ..bolje se voziit u polovnom audiju A6 nego u novom golfu barem je to moje misljenje ...;)

Super Moderator
2.0 TDI sa 110 KS... nista to.. samo jaca varijanta ako ces vec sesticu ;)
a evo adi ti dobro isto kaze bolje vozat polovnu A6 nego novog golfa
jer auto je vece klase, sigurnije je, bolje za vozit... jednom rjecju bolje za klasu jos za cijenu novog golfa mozes uzet sesticu quattro sa dosta opreme iako ti oprema ne igra nikakvu ulogu brate pogotovo kod polovnih auta al eto par prijedloga
na novom autu si 100% donji i to dobro donji ;)

Član
ljudi hvala vam svima na komentarima, i slazem se sa vecinom misljenja, novo je novo tako da ce se uzimat 100% nov auto... e sad da li je golf 6, ili nesto slicno, bicete blagovremeno obavijesteni cim se rijesim passata ;) ... ugl. sad zasad cu vam reci da ce bit auto iz vw koncerna, i bice "golf" klasa, a nije jos 100% odluceno golf ili nesto slicno... veliki pozdrav svima i jos jednom zahvaljujem na odgovorima...

allroad je napisao(la):
2.0 TDI sa 110 KS... nista to.. samo jaca varijanta ako ces vec sesticu ;)
a evo adi ti dobro isto kaze bolje vozat polovnu A6 nego novog golfa
jer auto je vece klase, sigurnije je, bolje za vozit... jednom rjecju bolje za klasu jos za cijenu novog golfa mozes uzet sesticu quattro sa dosta opreme iako ti oprema ne igra nikakvu ulogu brate pogotovo kod polovnih auta al eto par prijedloga
na novom autu si 100% donji i to dobro donji ;)

drug postujem tvoje misljenje, evo imam auto vise klase, prije ovog auta sam imao pezoa 307 koji je kupljen nov, i vjeruj da mi je taj pezo bio 10 puta drazi, ali tako nisam razmisljao dok nisam kupio passata... jer u ovim godinama sam razmisljao tipa bolji mi je passat pezo bezveze, a sad se kajem vjeruj mi... iz razloga sto je taj pezo od prvog dana bio odrzavan u ovl. servisu i sto je imao 39000km na satu kad je dosao u moje ruke... al ja sam mislio da ce mi bit bolji passat sa 150000 nego skoro nov pezo.. i auto koji kupim cu vozit narednih 5 godina, a kupit audija 3-4 god starog 3.0quattro sa 150000 na satu, neznam bas koliko cu bit mirniji i sigurniji sa njim nego u golfu sa 0km... passat kojeg sad vozim je ladja, nema dalje stvarno za putovanja i to ubio se... ali kad cu vec mjenjat auto kupicu novo i to je konacna odluka :cool: veliki pozdrav ;) da i razlika je sto sam passata kupio s namjerom da ga vozam godinu-dvije, a ovo auto necu mjenjat sigurno narednih 3-5 godina tako da mi to sto cu izgubit ne igra ulogu kao npr sto mi sad igra ulogu s passatom... ;)

Član
Na novom autu ces uvijek ispusiti....za tvoje potrebe ne trebas nov auto....gledaj nesto staro 3-4 god, s malom kilometrazom.....

Član
trizex je napisao(la):
Na novom autu ces uvijek ispusiti....za tvoje potrebe ne trebas nov auto....gledaj nesto staro 3-4 god, s malom kilometrazom.....

druze hvala i tebi, ali vec je odluceno tako da se samo ceka da passat ode ;) MOZE LOCK OVDJE

Član
E hajd mi sad reci koji ti je passat,motor i godina.Koliko ga prodajes i kako si zadovoljan s njim,mislim sto se tice odrzavanja.Jer ja hocu da kupim polovnjaka pa se dvoumim izmedju Puga 407 i Passata,ovaj zadnji model

Član
SKOYA je napisao(la):
E hajd mi sad reci koji ti je passat,motor i godina.Koliko ga prodajes i kako si zadovoljan s njim,mislim sto se tice odrzavanja.Jer ja hocu da kupim polovnjaka pa se dvoumim izmedju Puga 407 i Passata,ovaj zadnji model

imas u oglasima drug, 2.5tdi highline 2001, nije zadnji model... jest malo skuplji za odrzavanje, ali sam bio prezadovoljan s njim, imao manji problem sa tiptronicom, 100km me to kostalo, sve rijeseno uglavnom drugih nikakvih problema nisam imao...

oko zadnjeg modela ti ne znam bas puno, drug ga ima, 100 000 presao, znam da mu se jednoom sasuo remen neki oko vodene pumpe mislim, ako to ne postoji izvinjavam se, ugl. nije zupcasti nego neki drugi, stari mu vozi sluzbenog takvog imao nekih problema s elektronikom, oba su 2005. 2.0 tdi modeli... mislim da bi ti bilo pametnije ic na 2006 ili 07. i mozda 1.9tdi motor, koliko sam cuo iz price da je pouzdaniji (ovo nemoj uzet zdravo za gotovo, ponavljam cuo iz price) pozdrav i sretno u kupovini, i da usput drug svog prodaje, sto se tica auta u extra je stanju stvarno, momak to mazi i pazi, servisnu knjigu imas, auto je kupljeno u asi i redovno odrzavano, 2005. 2.0tdi 140ks, comfortline oprema, klimatronik, naslon, tipke na volanu, 17ke felge fabricke, tamna stakla, zavjesa nazad i jos dosta djidja, pa ako budes zainteresovan javi se za detalje...

Član
Jesu 1.9 pouzdaniji motori to sam citao,nego znas sta je.Pregledavam neki dan malo na net-u,nije mi los ni 407-ica,a i zvao sam servise pezoa i asa auto.Recimo samo zamjena zupcastog u asi je oko 1000km za 1.9 tdi model.Dok za 2.0 je skuplji naravno,a za 407-icu je oko 850.Eh sad u startu je passat skuplji za oko 3000km,a recimo stariji 2 god od pezoa.Opet vracam se na ono sto kod nas raja govori da je pezoa teze prodati i bla bla bla..a passata lakse.Opet passat se vise krade od pezoa.Pa sad ne znam ako mi vjerujes sta da vise kontam.Nisam neki bolesnik sto se marke auta tice samo da je veca klasa i udoban.Eto toliko.

P.S:Ne vidjoh da je passat 2001 godina al nema veze

Član
SKOYA je napisao(la):
Jesu 1.9 pouzdaniji motori to sam citao,nego znas sta je.Pregledavam neki dan malo na net-u,nije mi los ni 407-ica,a i zvao sam servise pezoa i asa auto.Recimo samo zamjena zupcastog u asi je oko 1000km za 1.9 tdi model.Dok za 2.0 je skuplji naravno,a za 407-icu je oko 850.Eh sad u startu je passat skuplji za oko 3000km,a recimo stariji 2 god od pezoa.Opet vracam se na ono sto kod nas raja govori da je pezoa teze prodati i bla bla bla..a passata lakse.Opet passat se vise krade od pezoa.Pa sad ne znam ako mi vjerujes sta da vise kontam.Nisam neki bolesnik sto se marke auta tice samo da je veca klasa i udoban.Eto toliko.

napisao sam dole ispod u postovima da je 2001. mozda zato nisi vidio... pazi nesto u ovo vrijeme recesije ne mozes nista prodati jedino bas ispod cijene pa onda... jer znam sigurno da i ovaj drug, prosle godine je kupio ovog passata sto sam gore spomenuo i platio ga 33 000, tako da svi stvarno gube ogromne pare na autu... sto se tice 407ice, nemam ti ama bas nikakvog iskustva, imao sam 307, auto je bio super samo sto su malo osjetljivi na nase ceste, ono cesto odu neke zaj*ancije oko tockova dole kugle krajnice i slicno... sad ne znam da li je to tako sa 407... kod mene je 307 bio benzinac, i veliki servis me je kostao 750km, znaci zupcasti vodena pumpa i ostalo sto ide uz to... za passata novog ti mogu reci sto se tica komfora i udobnosti da je auto brod, sto se pogotovo osjeti na duzim putovanjima... dok znam da je 407 sigurno udoban, ali na zadnjoj klupi je dosta manje mjesta nego u passatu... i tako... neznam vise sta da ti pisem, otprilike to je to... pozdrav i sretno u kupovini... ako ti vec ne igra ulogu passat ili 407, kupi ono sa manje kilometara, u boljem stanju i gledaj da je od 1. vlasnika i sa serv. knjigom i neces se pokajati sigurno

Super Moderator
druze sretno tebi onda u kupovini novog i prodaji passata ali ja se slazem sa trizexom :D
i mislim opet da si dosta sigurniji u audiju A6 koji je preso 100-150 000 nego u novom golfu jer auto ko auto je sigurnije, vece, ne do bog udesa i tako to
ako je on redovno odrzavan neces imat problema
ja sam range rovera kupio sa 200 000 i vozio ga oko 60 000 dok je bio kod mene jedino sto sam radio je ulje, filteri i disk plocice al auto je bio redovno odrzavan i ima sve ovlastene servise u knjizi ;)

a sad ovom malo sto pita za 407
odma da ti kazem previse mu je ovjes osjetljiv za nase ceste a i dado ti je to vec naveo
vazda mu neki stabilizatori crkavaju pogotovo ako je karavan
na zadnjoj klupi stvarno ima malo mjesta al jest udoban bez daljnjeg
2.2 HDI bi-turbo ide bolesno ;)

Ako hoces da svaki dan razmisljas, dal' mi je ovo prava kilometraza sto pise, nesto mi se cudno ponasa, da ne moras malo malo po servisu se ganjati, uzmes polovno, ako hoces uzivat i da znas 100% sta vozis odes u salon i kupis sebi novo auto!

Isto tako ako si osoba koja gleda bas koliko gubi na vrijednosti auta, sta ce popraviti, a sta izbjeci da sto manje para potrosi na auto, i na kraju da izvuce sto vise, tu ti nema druge nego polovnjaka nekog! A, ako ne gledas na pare, i hoces da imas nesto novo i pouzdano auto, znas sta ces, jer ne kaze se cabe "najbolje auto je novo auto"!

Član
SKOYA je napisao(la):

drug takvo je vrijeme doslo da lopovi vise ne biraju sta ce ukrasti bio to pasat ili peugot

Član
duurma je napisao(la):
SKOYA je napisao(la):

drug takvo je vrijeme doslo da lopovi vise ne biraju sta ce ukrasti bio to pasat ili peugot

To jest al eto nekako covjek konta opet bi passata klepili prije nego pezoa.Ma nije bitno ugradile bi se neke kombinacije sa zastitom.Nego me sad interesuju ova dva auta,konkretno odrzavanje i pouzdanost

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.