Ljetovanje Crna Gora Iskustva I Savjeti

Ljetovanje Crna Gora Iskustva I Savjeti

Član
Planira se malo odmora pa skok do bare:). Do sada sam išao kod susjeda pa odlučih ove godine Monte Negro :).
Vjerujem da je dosta forumaša dole bilo, pa ako možete iznijeti svoja dobra i eventualno loša iskustva. Konkretno me zanima koje mjesto po vama je ok. Da odma otpišemo Budvu jer nije u opciji, što zbog cijena i svega a i nije za mene kao porodičnog covjeka (konkretno mislim na malo dijete).
Sve sto napišete dobro je došlo.

Takođe me zanima put do dole na relaciji od Tuzle. Znam ima navigacija i to, al čujem da je oko Foče jedan dio puta veoma loš. Kakvo je stanje od Mostara do granice, je li to bolja opcija.

Unaprijed Hvala svima na odgovorima i pomoći.;);)
 
Član
Za put ne znam isao sam busom preko zlatibora. U budvi sam trenutno. Sto se tice budve solidan smjestaj na 400m do plaze moze se nac za 8€, cijene su pristupacne pogotovu u marketima gdje su cijene skoro kao u bih. Restorani su preskupi.
Sinoc sam setao do becica I rafailovica, nije lose vece plaze nego u budvi, dosta mirnije I opustenije I vise odgovara porodicnom covjeku.
Nadam se da sam pomogao
 
Član
Drug, bio prosle godine i samo da ti kazem nikad vise u ziovtu !!!

Bio u Ulcinju (bio i u albaniji al to je neka druga horor prica)helem da se vratim na CG, Ulcinj kao sto rekoh. Kao prvo voda hladna ko led pogotovu ako imas malo dijete onda ne idi tamo jer je sve otvoreno more. Cijene su u odnostu na uslgu paprene. Neljubazni su do bola (mene i buraza napao security co'ek haman za pistolj povuk'o)
Smjestaj mozes jeftino nacu u odnosu hr ali jebo te smjestaj kad je sve ostalo sranje. Sto se mene tice Albanija i Crna Gora ne postoje.
Moj savjet pogledaj malo Grcu, Italiju, Portugal ili Spaniju. (cuo sam da je spanija pojeftina poslije krize)
Put preko Foce...zamisli put do dzehenema...e malo je gore od toga.
 
Član
Za put ne znam isao sam busom preko zlatibora. U budvi sam trenutno. Sto se tice budve solidan smjestaj na 400m do plaze moze se nac za 8€, cijene su pristupacne pogotovu u marketima gdje su cijene skoro kao u bih. Restorani su preskupi.
Sinoc sam setao do becica I rafailovica, nije lose vece plaze nego u budvi, dosta mirnije I opustenije I vise odgovara porodicnom covjeku.
Nadam se da sam pomogao

ja ove godine u bečiće planiram, nadam se da se neću zeznut, bio sam u budvi i ok je mjesto ima se gdje izać
 
Član
Ovo ljeto već drugi put u Baru, sve pet, cijene iste kao kod nas, čak šta više ima stvari u marketima koje su jeftinije, imaju lijepih i urednih plaža, i ova turistička sezona im je katastrofalna, ja sam bio početkom jula, ugostitelji samo što ne plaču tako da se može nać jeftin smještaj. Prije dvije godine kroz Budvu se nije moglo normalno hodat od gužve, ove godine pustara. A za put do dole, ja sam išao preko Srbije, prešao u Zvorniku granicu i samo pravo prema CG, od Malog Zvornika jedno 100km je loš asfalt, al gotov da nema saobraćaja.
 
Član
rekose ovih dana lose vrijeme drama. crna gora skupa, usluga i ljubazbost nikakva. put preko foce nije nista losiji nego ostatak bosne tako da ne znam cemu ova prica. jeste ima 10km jedne trake puta gdje svi sporije veze ali mozes sad preko foce na gacko i trebinje odradjen je put i tunel i vrijeme putovanja smanjeno za pola sata.
 
prije nego odlucis da krenes na more, raspitaj se ti prvo kakvo je vrijeme. dosta je lose citavo ljeto, pa je i more dosta hladnije, pa imaj to u vidu ;)
 
Član
imaju one dvije live cam iz neuma, ja po danu ovako upalim nekad oko 14h , ma nigdje zive duše :D
znaci ove godine turizam 0
 
Putovanja.ba
Administrator
Stalno sam na vezi sa Neumom kozu voda ko zilet, slabo raje.

I ja gledam gdje da odem i stvarno neznam gdje bi. Na kraju cu sjeverno :)

A da se vratim na temu :) ja sam bio jedno ljeto u Budvi i za Budvu treba para. Ali imas i sta vidjet i provest se, meni su crnogorci od granice pa na dalje kud i kamo normalniji i opusteniji. Nema guzve, nems onog grca odma na granici, uvijek Hrvati maltretiraju.

Hrana i pice bolje i jeftinije u CG

Kako god odlucis sretno i ugodan odmor ;)
 
BHT Ovisnik
Ukoliko ides preko Mostara magistralom na Metkovic guzve su konstantno ogromne od kad aje RH usla u EU. Ja sam se prije dan vratio sa odmora, isli ja i djevojka u Grcku, mjesto Lefkada i Jonski otoci na 5-6 dana i cijene su kao i u nas ako ne i jeftinije jer imaju Lidl. Smjestaj 5 dana ja i djevojka 140€ sa kuhinjom, kliomom, internetom, parkingom i sl. Parking po cijeloj Grckoj dzabe. 2-3€ najvise veliki giros koji je drama, kola 1.5€, hajneken i ostale pive po 2€, toceno veliko hajenkeen 3€, to su cijene iz restorana. Lidl jeftiniji mnogooo od nas, frisak kruh 30centi... nutela 2€... a sto se tice Albanije bio u Draču (durres) peksino, na oko ovako grad fin i to, al kupanje 0. Isli sa kruzerom manjim po svim otocima cijeli dan, od ujutro do navecer, 35€ za mene i curu, s tim da ti je ukljucen rostilj u cijenu. Nedaleko je najljepsa plaža u Europi po svim statistikama, a u svijetu na 6. mjestu, Porto Katsiki. Raj na zemlji sa nemoguce plavom i cistom bojom mora. Moja slicica cisto da vidis o cemu je rijec:
10477564_10152552395652888_1272184273123014055_o.jpg

10553868_10152552395897888_1585211068410280591_o.jpg

10535755_10152552395842888_5831441746004278062_o.jpg


Imam jos brdo toga. Uglavnom sav taj luksuz mene i djevojku sa gorivom, smjestajem, hranom, hodanjem, obilazenjem, suvenirima po osobi izasao oko 200€ sto je po meni dzaba...

Usput obiđes Albaniju od vrha do dna, gdje je prometovanje iznimno brzo, znakovi i ostalo nemaju funkciju, furas koliko mozes, kad se priblizis autu makne ti se u stranu i ti picis. Cak i policija tako vozi, preko duple pune se normalno pretice, samo oko Tirane i Draca kao malo su ozbiljniji jer sam tu vidio da ko nesto pisu.
Jedna anegdota koja ukratko opisuje Albaniju haha. Ogranicenje 50, dolazim na most, dupla puna, vozim 120-130, preticem 2 auta, policija na mostu, mase da stanem, sve mi lađe potonule... uzima dokumente i putovnice,przobori na naš al ruzno, hrvat, te dalje na engleski nastavlja drugi jer ovaj nema pojma nista engleski " uspori malo, imas nakon 1km jos jednu patrolu. Mozes ici i sretan ti put ! " ... Dalje ti ne trebam nista govoriti, osim da je stvarno bila patrola :D
 
Član
Nego druže daj još malo detalja oko puta, troškova, kako si našao smještaj itd.... ovo je prejeftino... i ja sam htio u grčku al nekako se nisam smio zaputit... iduće godine ako bog da idem :D
 
Top