Kretanje 2 brzinom? Savjet.

Kretanje 2 brzinom? Savjet.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oce li mo ko reci jel zdravo kretati 2 brzinom ako se krece niz blagu nizbrdicu.

Posto mi Alfa ima 6 brzina,pa je prva kratka mnogo,imam osjecaj da kad idem nekih 15ak km/h, i ubacim u prvu da ubrzam cini mi se da mucim auto i pobadam ga bezveze? isti mi se osjecaj javlja kao i kad krecem niz brdo.

takodje kod tate vozim kombi Mercedes Sprinter 312d i 412d ,i kod oba mi se cini da je i na ravnom kretanju ta 1 brzina visak, kao da udara nesto ako ne krecem drugom?


Mislite li da je zdravo kretati drugom brzinom na pomenute modele? :icon_question:
 
Član
Fabrika je izgleda kod tebe samo onako ubacila tu 1 brzinu,bolje u 3 kretati:D :lol::lol:
 
kod kombija je malo drugaciji mjenjac nisu iste brzine
kao na autu malom,
2gom jedino sto ti akzes niz brdo, po ravnom ni slucajno :lol:
 
Član
pa neces svakako ni po ravnom a ni nizbrdo vozit duze od par metara u prvoj. cim das gas i cim auto krene logicno odma ga presaltas u drugu i to je to, jedino ako ti je bas toliko mrsko saltat, :icon_biggrin:
 
Član
Pa prva brzina služi isključivo da se krene i odma možeš u 2. prešaltat... A kretanjem u 2. stvaraš preveliko trenje i trpi mehanika..
 
Član
Jebeš auto koje ne može 4.om krenuti. Kad sam imao jugu i stanem uz put (pišanje i ti fazoni) ubacim u 4. i lagano krenem. I nakon par kilometar kad postignem 60 km/h ubacim u 5. :123:
 
Član
Teretna vozila po ravnom i na nizbrdici komotno mogu kretati drugom brzinom ako niste znali :) Zato sto je predvidjeno da pod teretom sa lakocom krenu u brdu prvom brzinom!!! Ja sa svojim hiluxom ukoliko necu da mi se tockovi vrte krecem drugom, i to vrlo fino krene kao kad u golfu recimo krecem prvom :)
 
Član
apostol je napisao(la):
je*eš auto koje ne može 4.om krenuti. Kad sam imao jugu i stanem uz put (pišanje i ti fazoni) ubacim u 4. i lagano krenem. I nakon par kilometar kad postignem 60 km/h ubacim u 5. :123:

jedam od dva fana yuga :D

samo ti kreci u prvoj i nemas brigu, zato su je ljudi napravili, a normalno kad je auto u pokretu saltaj u skladu s obrtajima i brzinom ;)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top