gljiva na turbaka ?

gljiva na turbaka ?

BHT Ovisnik
Pozdrav,dakle od kolege sam uzeo gljivu da oprobam,valjda ide do 2000 ccm3. (u mene je 1.9turbo 200ks) Zvuk mi je extra,fin dublji... on šišti kao kompresor kako uvlači zrak, e sada, da li je normalno kao da mi ima vise boosta, znaci kada pratim boost sat kao da prije puni,npr. kada je puhao 0.2bar sada puse vec 0.5bar i prije napuni do 0.9bar, sto se tice maximuma to je ured,puse 0.9bar kao sto i treba... da li je to ured da tako puni ili je lose ?
zatim plin mi ne radi kako treba,odnosno radi sasvim normalno,ali kada pritisnem pun gas i oko 3RPM ga ugasi,prebaci na benzin, to je valjda problem sto uvlači vise zraka i to bi se trebalo lako nastimati u servisu sto su mi i stavili plin ?
valjda nisam mnogo zakomplicirao pa mi recite jel ovo sve dobro/normalno ili je loše ? Filter zraka bih svakako trebao mjenjati

evo kako izgleda, da li je pak mala za njega ?

f6p54rjm77epb62gqeb.jpg

Član
Cole na svoj motor uzmi BMC CDA il nešto slično tome ne zajebaji se sa filterima od 5km.

BHT Ovisnik
kako sam citao i taj BMC nije nista posebno,samo sto je kvalitetan... ja se ne nadam performansama od ovih ludih gljiva,samo zbog zvuka,a naravno ne bih volio ni da mi s njom izgubi snage... ovdje mi je fin dublji zvuk,al imam osjecaj da je mala

Član
BMC CDA je iznimna stvar na pravom motoru... ako ti je on već skup uzmi K&N 57i kit i miran, sa tim što imaš nisi svjestan koliko prljavštine ti ulazi.

Član
BaXRS4 je napisao(la):
BMC CDA je iznimna stvar na pravom motoru... ako ti je on već skup uzmi K&N 57i kit i miran, sa tim što imaš nisi svjestan koliko prljavštine ti ulazi.

To s prljavštinom je posebna priča.
Jer svi ovi performance filteri obavezno puštaju više čestica prljavštine u motor i to mora biti tako, jer fizika je neumoljiva.

Eh sad ako želi veći protok, a dobar kvalitet filtracije, onda mu treba veći filter - veća glliva ili panel.

Član
Ja bih osobno na njegovu mjestu išao na panel BMC ili K&N... za gljivu nema potrebe pogotovo ne ovo jeftinu.

Legend
CoL3 je napisao(la):
kako sam citao i taj BMC nije nista posebno, samo sto je kvalitetan... ja se ne nadam performansama od ovih ludih gljiva, samo zbog zvuka ,a naravno ne bih volio ni da mi s njom izgubi snage... ovdje mi je fin dublji zvuk,al imam osjecaj da je mala

napravit ces sebi samo stetu sa pijacarskim gljivama...

toki je napisao(la):
BaXRS4 je napisao(la):

To s prljavštinom je posebna priča.
Jer svi ovi performance filteri obavezno puštaju više čestica prljavštine u motor i to mora biti tako, jer fizika je neumoljiva.

Eh sad ako želi veći protok, a dobar kvalitet filtracije, onda mu treba veći filter - veća glliva ili panel.

Kad uzmemo u obzir sve to:

BMC CDA je sami vrh za sportske motore...
K&N takodje...

Ostalo je oprema za Stylere, ono kad zelis samo da izgleda lijepo... ;)

Član
Msl što se tiče kvaltieta K&N je vrh tako i BMC al pijačarke su se u praksi
pokazale malo bolje msl što se tiče zvuka baš zbog toga što više propuštaju zraka...;)

BHT Ovisnik
hvala vam:icon_smile: meni znaci ne treba za performanse,al ne bih volio ni da mi auto slabije vuce,mislio sam samo zbog zvuka,nista drugo,prvo bih vec cipovao pa onda bolji filter kasnije stavljao,KN panel ili tako nesto,mada sam svakako ako gljivu ostavljao mislio napraviti od lima zaštitu odnosno kao kuciste da ne vuce vruć zrak od motora, za sada cu onda opet kupiti obicni novi filter zraka:icon_smile:

Član
CoL3 je napisao(la):
hvala vam:icon_smile: meni znaci ne treba za performanse,al ne bih volio ni da mi auto slabije vuce,mislio sam samo zbog zvuka,nista drugo,prvo bih vec cipovao pa onda bolji filter kasnije stavljao,KN panel ili tako nesto,mada sam svakako ako gljivu ostavljao mislio napraviti od lima zaštitu odnosno kao kuciste da ne vuce vruć zrak od motora, za sada cu onda opet kupiti obicni novi filter zraka:icon_smile:

Tebi je definitivno najbolja i najjeftinija opcija recimo neki K&N panel da tu ugradis.

Imaces bolji protok, a u isto vrijeme K&N je kvalitetniji od neke no-name gljive po pitanju filtracije.

Ne moras se zezati sa mnogo skupljim K&N glivama, i ne moraš praviti hladni usis zraka.

BHT Ovisnik
da, to shvaćam i od prije, gljivu sam zelio samo zbog zvuka,jer def. ima dublji i bolji zvuk, ali barem ova nemoguce radi s plinom,ocito ne dotice dovoljno zraka jer vozim laganim gasom nekih 120-130km/h i tu se lagano pali turbo,odnosno dobiva boosta i odmah gasi plin

Član
Zaboravi ti napisti samo stavi veću gljivu ni kod mene auto nije htjelo vući s manjom gljivom,
e sad što se tiće plina ja na turbake nisam stavljo gljivu jesam na atmo motor s sekventom
i kola su sasvim normalno radila i dobro su isla...;)

Član
Sa gljivom s pijace imaš sigurno veću snagu motora. No to vrijedi samo dok je motor hladan, čim se zagrije imaš ogroman pad snage jer motor uvlači vruć zrak od motora koji je rijeđi. Znači, od tih gljiva (kako god da bila skupa i kvalitetna) imaš bolji zvuk ali gubitak snage. On sportskih panela imaš dobitak snage, dulju trajnost i kvalitetu ali nemaš bolji zvuk.

Ukoliko ne želiš pad snage moraš ugraditi cold air intake, no on je posebna priča. Npr. za moj motor je kn gljiva oko 150 km. Kn cold air intake košta 700 km:icon_biggrin: