Član
dobri su ovi jtd motori,, ja sam cijepao dukata 2,3 jtd:lol:
jest kombi ali cupa u pm
i ovaj ide fino ali nekako se
cini da mu treba vjecnost do 100
jest kombi ali cupa u pm
cini da mu treba vjecnost do 100
Sajo_Golf GT je napisao(la):djordjep je napisao(la):Ma ne treba mi to druže , ide Seat sasvim pristojno , samo hoću reći kad je sve serijski da je Punto osjetno brži ,pošto sam ga imao. Ali samo ovi noviji tipovi motora sa 63kw , oni prvi JTD sa 59kw uopšte ne idu tako dobro , i ne bih rekao da je samo 6KS razlika .
Aha pa dobro tako i podaci pokazuju punto 12.2, cordoba 12.5 0-100kmh samo nije to osjetna razlika :icon_question:
Neki auti samo ostavljaju takav dojam,posebno dizeli iako u stvarnosti uopce nisu tako startni.Meni se Clio 1.5 dci cinio jako brz i startan ali kad sam stao na crtu protiv Astre 1.9 tdci od 100ks koja je i puno teza(znao sam da ce biti brza ali ne toliko) razocarao sam se,ostavio me 100m na 400m,jbga a imas dojam leti Clio.Isti dojam sam imao npr u Golfu 4 tdi 90ks koji je zapravo relativno lijen auto ili npr kombiju Sprinteru.djordjep je napisao(la):Sajo_Golf GT je napisao(la):djordjep je napisao(la):Ma ne treba mi to druže , ide Seat sasvim pristojno , samo hoću reći kad je sve serijski da je Punto osjetno brži ,pošto sam ga imao. Ali samo ovi noviji tipovi motora sa 63kw , oni prvi JTD sa 59kw uopšte ne idu tako dobro , i ne bih rekao da je samo 6KS razlika .
Aha pa dobro tako i podaci pokazuju punto 12.2, cordoba 12.5 0-100kmh samo nije to osjetna razlika :icon_question:
Na papiru nije tolika razlika ,al u vožnji se osjeti , posebno međuubrzanja.
Zoranic MNE je napisao(la):Sajo,moze 100 km/h u drugoj brzini tacno,vjerovali ili nea sto se toga tice,motor je 1.9 jtd,86ks,2003godiste je
ide izvanredno,uz brdo skoro pa ko po ravnome
eto danas kad sam radio s njim,povatah se sa jednim Golfom 2 GTI,i iznenadjen sam kakva su medju ubrzanja Puntu,pratio sam ga svuda,bukvalno ga 5metara nisam pustao da pobjegne,do 170km/h sam ga jurio uz branik,i kasnije smo obadvoje usporili jer je patrola bila blizu,ali iznenadjen sam kako sam se drzao sa GTI_em. . Dosta je pouzdan Jtd u preticanju,od 100 do 160 km/h dodje dok trepnes
![]()
Zivahan je to autic i jtd su odlicni motori evo podatakaZoranic MNE je napisao(la):Sajo,moze 100 km/h u drugoj brzini tacno,vjerovali ili nea sto se toga tice,motor je 1.9 jtd,86ks,2003godiste je
eto danas kad sam radio s njim,povatah se sa jednim Golfom 2 GTI,i iznenadjen sam kakva su medju ubrzanja Puntu,pratio sam ga svuda,bukvalno ga 5metara nisam pustao da pobjegne,do 170km/h sam ga jurio uz branik,i kasnije smo obadvoje usporili jer je patrola bila blizu,ali iznenadjen sam kako sam se drzao sa GTI_em. . Dosta je pouzdan Jtd u preticanju,od 100 do 160 km/h dodje dok trepnes
![]()
Nemoze ti ici 180 a kamoli preko sat ti laze i pokaziva 20ak vise to ti je skoro kod svih auta.Zoranic MNE je napisao(la):i vjerujte moze jos malo bolje da ubrzavanatezao sam ga jednom 100 kmh u 2 brzini
nego mi ga zao bas do kraja rastezat,znas kako jes sluzbeni ali necu bas da mu dusu uzimam inace ide ko promaja auto
samo je malo nezgodno sto nema obrtomjer pa ne znam dje mu je crvena
inace ovih 180 km/h sam vozio i jos moze
al nije stabilan preko 130 kmh....
Sumnjem da ide toliko na sat:icon_biggrin: al ok.Gti 2 je zastarjelo auto svakako i nije nesto strasno brzi od tog punta na zavojitoj cesti mozda i nimalo posebno ima zasigurno slabije kocnice i lezanje ali realno stock i u normalnu stanju je brzi u ubrzanju.Ovdje na Neumskom mitu na 402 je malo brzi od cetvorke 130ks tdi jer je puno laksi bas kao i u podacima u tablicama i na zeperfsu,imaj to na umu.Jos kad ti tricu tunira sm chip tuning imat ce to 300 ks:lol: a trositi litar na 100km.Dizeli su svakako napredniji motori i manje trose ali onaj vrrrrrr zvuk benza kad predje 3000rpm se placaZoranic MNE je napisao(la):ne laze vjeruj mi GPS-om sam mjerio i ja sam sumnjao ali ne laze
a to da je brzi GTI pa naravno!! Gti je zmaj od auta! ja nisam reko da sam ga iskidao nego da sam se dosta drzao
Ali ipak zivjeo TDI,JTD i ostali napredni dizeli
sledeci auto posle Bravo-a ce mi definitivno bit neki Golf 4 ili 3 TDI,ili Stilo JTD
nek se posle pomoli neki Golf2 GTI,kad mu ja zazvizdim sa nekom trojkom 110ps + chiphehe diesel power
![]()
ZELA GTI je napisao(la):Zoranic MNE je napisao(la):Sajo,moze 100 km/h u drugoj brzini tacno,vjerovali ili nea sto se toga tice,motor je 1.9 jtd,86ks,2003godiste je
![]()
Yebo sebe prodajem gti-a:icon_eek:
Brate ne prosipaj se. Da je ispravan ili pravi gti bio ispred tebe, vidio bi ga par sekundi. Doslovno.
dobri su ovi jtd motori,, ja sam cijepao dukata 2,3 jtd
jest kombi ali cupa u pm