Fiat Punto 1.2, 16V Sporting UPDATED 1

Fiat Punto 1.2, 16V Sporting UPDATED 1

Član
CAO !

Ja sam Dado, a ovo je moja "tačka"

Link : Punto

Link: http://imageshack.us/photo/my-images/90/photo2ph.jpg/

Link: http://imageshack.us/photo/my-images/822/photo4pm.jpg/

Danas zamjenio ulje : Selenia 20K, i filter. :)

Član
RE: Fiat Punto 1.2, 16V Sporting

dobar puntac, fina mu je boja pravo, potezao sam se skoro sa jednim ovakvim sportingom, bas me iznenadio kako fino ide
samo ostao si nam duzan jos slika;)

Član

ArminM je napisao(la):
dobar puntac, fina mu je boja pravo, potezao sam se skoro sa jednim ovakvim sportingom, bas me iznenadio kako fino ide
samo ostao si nam duzan jos slika;)

bice fotki, nego brine me potrosnja, 13 l pokazuje, noemoguce, sta bi moglo biti, kome da se obratim za dijagnostiku, koga preporucujes.

Član

imas ovdje na forumu puno clanova koji vozaju fiate, i oni bolje znaju kome da se obratis, tako da cemo sacekat da ti se oni jave
a sto se tice potrosnje, nemoj se ravnat prema bordu, da li on tebi stvarno tako trosi.
pisao sam ti tamo u onoj temi kod onog mog druga sta je bilo

Član

ArminM je napisao(la):
imas ovdje na forumu puno clanova koji vozaju fiate, i oni bolje znaju kome da se obratis, tako da cemo sacekat da ti se oni jave
a sto se tice potrosnje, nemoj se ravnat prema bordu, da li on tebi stvarno tako trosi.
pisao sam ti tamo u onoj temi kod onog mog druga sta je bilo

Pa presao sam 60-70 km od tankanja punog rezervoara i preso je haman 2 "cize" puno to...
p.s Raja javi te se ako neko zna dobrog majstora za ovog autica, hvala.

Član

sipaj ti njega punog,predji 100km pa donaspi opet, i vidjet ces koliiko ti je potrosio,mislim da ti je to jedino mjerilo,iole tacno;)

Član

ArminM je napisao(la):
sipaj ti njega punog,predji 100km pa donaspi opet, i vidjet ces koliiko ti je potrosio,mislim da ti je to jedino mjerilo,iole tacno;)
Probacu, al' volio bi na dijagnostiku da ga ipak neko strucan pregleda :) da mogu mirno spavati :) mozda treba reset board computera, neznam stvarno...maloi me plasi ta info.

Član

jel ti ovako u radu dobar, mirno radi, ne skace kazaljka od obrtomjera, ne trese i te stvari:icon_confused:

pozdrav imenjace,pored toga sto imamo ista imena imamo i ista auta :cool:

odlican ti je Punto,boja mu je odlicna :D:D a taj 1.2 ima dosta zanimljiv prenos pa ide fino za toliko kubika :D:D

a sto se potrosnje tice,to ne znam,moj Punto je JTD pa tih problema nemam,jer mi trosi ko sokovnik :D:D

nego,sto se pomenute potrosnje tice,provjeri sondu ili vidi ona crijeva od preliva jesu li zacepljena ili sto drugo :D:D ali isto taj board comp ti nije tacan nikad sto se potrosnje tice :D:D ne vjeruj mu :icon_twisted:

Član

Zoranic MNE je napisao(la):
damirchek je napisao(la):
ArminM je napisao(la):
jel ti ovako u radu dobar, mirno radi, ne skace kazaljka od obrtomjera, ne trese i te stvari:icon_confused:
miran pravo, na 900rpm ko singerica.

provjeri sondu kolega :D
jos nesto posto sam tek auto uzeo, ja sam ispod haube vidjeo da ide selenia 20k u njega, al nigdje je u Sarajevu...koje drugo mogu sipati i koliko ?

Član

imas u acf-u selenia 20K cijena oko 70Km za 4l, imas u motorexu isto samo je oko 23KM litar.

sto se tice dijagnostike kod hote imas najjacu dijagnostiku za talijane.

Član

emirEX_sa je napisao(la):
imas u acf-u selenia 20K cijena oko 70Km za 4l, imas u motorexu isto samo je oko 23KM litar.

sto se tice dijagnostike kod hote imas najjacu dijagnostiku za talijane.
gdje ti je acf ? tj. koji je to shop. a motorex nema zvao sam ih, nece ga ni nabavljati.
ti mi hotu preporucujes, ok.
a jel radi danas (nedjelja) da odletim....

Zoranic MNE je napisao(la):
ArminM je napisao(la):
miran pravo, na 900rpm ko singerica.

provjeri sondu kolega :D
jos nesto posto sam tek auto uzeo, ja sam ispod haube vidjeo da ide selenia 20k u njega, al nigdje je u Sarajevu...koje drugo mogu sipati i koliko ?

mozes ti koje god oces ulje ono,ali ipak je Selenia najsigurnija i mama je za Fiate :D:D
i ja kad sam vozio benzinca Fiata uvijek sam sipao bezolovni od 98 oktana a ne od 95! bolje ide i malo manje trosi tad se koristi gorivo bolje,sto znam vidi jeli mu filter od vazduha prljav,i provjeri ta crijeva oko ubrizgavanja jesu li ok :D pogledaj jeli mu slucajno napukla izduvna grana,to oce kod Fiata,moze mala rupa da bude na granu i da pravi sranje