Farovi ne rade bas kako bi trebali

Farovi ne rade bas kako bi trebali

Član
U pitanju je passat 3bg. Na njemu su mi dosli obični farovi sa lećom. Kupio sam bixenon oem heline farove za njega i ugradio, nista nisam cackao struju. Znaci direkto ukopcao na postojeci dzek. Sve radi kako treba osim sledeceg.
- Kad blicam normalno bi trebala da se pali samo H7 sijalice (koja ima samo tu ulogu na bixenon farovima) ali kod mene se dize i klapna od xenona i h7 istovremeno.
- Ista stvar je i kad upalim duga svjetla(na xenonu digne klapnu za dugo a i h7 se upali).
Znaci nije neki problem poseban u pitanju, ali bi ipak da to sredim kao origigi.
Zamolio bi sve one koji bolje poznaju oko struje da me upute koje zice da trazim i sta da ima radim. :lol:
Nije mi fazon radi ovog elektricaru voziti.:icon_biggrin:

Član
Svrha bi-xenona je da imaš i kratko i dugo xenon. Koliko sam shvatio ti sad imaš dupla duga svjetla. To po meni uopšte nije loše, ali ako tebi smeta možda bi mogao samo da izbaciš tu h7 sijalicu i da vidiš kako bi išlo samo sa xenon sijalicom.

Član
mara- je napisao(la):
Svrha bi-xenona je da imaš i kratko i dugo xenon. Koliko sam shvatio ti sad imaš dupla duga svjetla. To po meni uopšte nije loše, ali ako tebi smeta možda bi mogao samo da izbaciš tu h7 sijalicu i da vidiš kako bi išlo samo sa xenon sijalicom.

Tako je. Znam da je bolje, jos vise poveca vidljivost, ali bih ipak da to sredim onako kako serijski rade.;)

Član
Kod mene na dzipu je tako,H4 sijalica i pored H3,mislim...kratka radi samo H4 a duga,radi i dugo na H4 i upali ovu H7...ne znam sta je tu problem i sto to hoces mijenjat?

Član
Pa sta ima to veze sto ti se upale oba, onda nisi trebao stavljati bixenon nego obicni xenon si trebao staviti imao bi samo obicna duga.

Član
Ljudi, postujem vase prijedloge i misljenja. A sad bih vas zamolio ako imate konkretan odgovor kako i koje zice treba premostiti, odpojiti, spojiti i slicno. Znaci volio bi da me neko uputi kako da to odradim. I volio bi da tema ide u tom pravcu.
A sto se tice trenutnog stanja. Smeta mi jer h7 zarulja je zuta a xenon bijel-plav, ako stavim led opet nije to to. Zato iskljucivo hocu da odradim kako sam napisao.;)
Nadam se da ima na forumu neko ko bi mi to objasnio :icon_question:

Član
Ti ustvari hoces da kad upalis duga da si samo rade original dugo, a da se ne pali xenonovo dugo? Ako to hoces onda jednostavno otkaci zicu koja ide na sijaluci koja dize klapnicu na xenon sijalici. I onda kad blicnes ili upalis dugo samo ce ti se paliti obicno originalno dugo, ali ja bi radje stavio u to originalno dugo svijetlo onu H7 sijalicu sa led diodama, ona ne svijetli jako ali je sminka i ima boju xenona

A zasto ne bi ovako, ako je vec fabrika xenon, ostavio dugo da radi preko te klapne, a na drugom mjestu gdje su duga, ubacio recimo h7 sijalice sa SMD diodama, koje bi radile samo na poziciji, i gasile se kada upalis kratka svjetla. Koristis ih kao dnevna svjetla. Samo moj prijedlog ;)

Član
RS TURBO je napisao(la):
Ti ustvari hoces da kad upalis duga da si samo rade original dugo, a da se ne pali xenonovo dugo? Ako to hoces onda jednostavno otkaci zicu koja ide na sijaluci koja dize klapnicu na xenon sijalici. I onda kad blicnes ili upalis dugo samo ce ti se paliti obicno originalno dugo, ali ja bi radje stavio u to originalno dugo svijetlo onu H7 sijalicu sa led diodama, ona ne svijetli jako ali je sminka i ima boju xenona

Original bi bilo xenon dugo i kratko a H7 samo za blicanje. I to je ono sto hocu da uradim.

technoGeek je napisao(la):
A zasto ne bi ovako, ako je vec fabrika xenon, ostavio dugo da radi preko te klapne, a na drugom mjestu gdje su duga, ubacio recimo h7 sijalice sa SMD diodama, koje bi radile samo na poziciji, i gasile se kada upalis kratka svjetla. Koristis ih kao dnevna svjetla. Samo moj prijedlog ;)

Svidja mi se tvoj prijedlog. Nesto slicno sam u planu i odraditi ali nakon sto ovo rijesim.
Kasnije cu mjesto H7 ubaciti h15 i koristiti i za blicanje i za dnevno svjetlo, kao kod golfa 6.;)
Ali prije svega zelim ovo rijesiti. Jer i kad su mi ugasena svjetla. Kad blicam pali se H7, ali također istovremeno i klapna od xenona se cuje da odradi iako je xenon ugasen.:icon_rolleyes:

Član
Pa blicanje i dugo svijetlo ti idu preko istog releja i kako to mislis izvesti da ti bude na ovom jedno a na ovom drugo? tacnije imas dva prekidaca u rucici koji vrse jednu funkciju a to je davanje pobude na relej koji pali duga svijetla i to neces moci izvesti, ili ce ti blicati oba duga ili ces izbaciti xenon i biti dugo originalno.

Član
RS TURBO je napisao(la):
Pa blicanje i dugo svijetlo ti idu preko istog releja i kako to mislis izvesti da ti bude na ovom jedno a na ovom drugo? tacnije imas dva prekidaca u rucici koji vrse jednu funkciju a to je davanje pobude na relej koji pali duga svijetla i to neces moci izvesti, ili ce ti blicati oba duga ili ces izbaciti xenon i biti dugo originalno.

Kad povucem rucicu sebi tad blicam, kad je vratim nazad tad je dugo. Zar je nemoguce to dvoje razdvojiti?

Da ovako prikazem
Ovi su mi farovi bilia ovakve sam ugradio

Član
Kad povuces sebi tada blicas i tada posaljes (das) pobudu na relej koji pali dugo svijetlo, a kad gurnes od sebe rucicu tada isto tako das pobudu na taj isti relej i upalis ista ta duga svijetla, zato ti kazem imas dva prekidaca u toj rucici koji salju pobudu na isti relej, znaci jedan relej imas koji ti pali dugo svijetlo a ne dva releja, da su dva releja moglo bi ali nisu dva nego je jedan. Kuzis sada?

Član
RS TURBO je napisao(la):
Kad povuces sebi tada blicas i tada posaljes (das) pobudu na relej koji pali dugo svijetlo, a kad gurnes od sebe rucicu tada isto tako das pobudu na taj isti relej i upalis ista ta duga svijetla, zato ti kazem imas dva prekidaca u toj rucici koji salju pobudu na isti relej, znaci jedan relej imas koji ti pali dugo svijetlo a ne dva releja, da su dva releja moglo bi ali nisu dva nego je jedan. Kuzis sada?

Znaci treba mi jos jedan relej da bih to tako odradio? Jel problem taj relej sredit na koju liniju kablova ga treba staviti?

Član
Previse je tu druze posla i zahebancije. Treba ti relej, kablovi, sa rucice pobuda, pa ukinuti pobudu da vis ne ide na tvoj originalni relej, onda dovesti plus sa akumulatora na taj drugi relej pa onda sa rucice dovesti pobudu na taj relej pa sa releja na sijalicu. Ali opet onda bi trebao gledati da stavis neporpusnu diodu na originalne kablove koji idu na sijalicu od dugog sviejtla tako da nebi sla plus nazad u tvoj relej originalni, a gdje naci tako jaku diodu koja ce drzati 55-60W da ne izgori itd.
Pusti to tako kako jeste i vozaj se, sta fali i tako :)