Ma ja,cuo sam da je BMW-u najveca mana taj rashladni sistem.. boce,termostati,i AT termostat ukoliko je automat pa i mjenjac strada,sve zbog toga,vodena pumpa itd...sve plastika, ali eto kazu da od 2006 BMW pravi malo pametnije i kvalitetnije te stvari. U mene je 2004 godina ima 200 000km,i imao sam problem,pregrijao se..bio zaglavio termostat. eh sad,ja sam stao cim sam primjetio da je kazaljka otisla u crveno i pocelo se pusiti ispod haube. zamjenio sam termostat,sve ok ali eto cisto da budem spreman i na taj dihtung jer pomalo gubi vodu,i bocu sam neki dan promjenio,uzeo u Tomicu 169KM i taj mali termostat za mjenjac koji je isto 170KM jer ga je neko ranije lijepio,a dodje ispod boce..nema traga vodi,nema na auspuhu nista..pa kontam da je guta pomalo i neprimjetno. Znam da je dihtung po ovim radnjama od 110-120KM i neznam gdje je najbolje uzimati te dijelove. Bocu sam uzeo u Tomicu jer je jeftinija nego kod recimo Skore (182KM) a u Motorexu je 119KM,mada nebih u Motorexu uzeo nista. Eh sad me interesuje moraju li se i sarafi mijenjati kad se mijenja dihtung,i sta jos ide uz to. Koliko to izadje i ko to najbolje radi u Sarajevu. Jednostavo volio bih to rijesiti prije ljeta da me ne zatekne negdje na putu prema moru ili sl. na +39 stepeni

Znam za ove majstore ali koji je najbolji:
RAMO - Hotonj
SAMIR- Butmir
ALMIR I ELDIN-Pofalici
TARIK-Kiseljak
SEJO I NIDAL (SHS electronics)-Rakovica (jedini pored Muhe sa Vraca ima originalnu dijagnostiku koliko ja znam i moze kodirati dijelove)
BUZA ili BOZA nisam siguran-Visoko