BMW 7

BMW 7

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
elmo je napisao(la):
Znam lika sa 735 mašinom i ugrađenim plinom, troši mu preko 20 l plina na 100 kilometara, a i slabije ide, takav auto se ne isplati voziti ni sa plinom,

Al opet ćeif se plaća, i jednom se živi i ako ga želiš jbg .... daj duši što želi....:icon_smile:

pa trosi taj 3.5, tj, ne trosi, nego se rasipa :lol:

evo ova petica je lijepa, a 2.0 je motor sa ugradjenim plinom...

CoL3-99 je napisao(la):
evo iz druge ruke,tatin mi prijatelj vozi 750i,sivi,iz Mostaramozda ga netko i zna,vozi na plin vec duuuze vrijeme,prezahvalan je,prelazi dosta kilometara,kaze po gradu mu uzme oko 17l,otvorena 12-13l plina,a 5.0 oko 300ks,nema problema sa njim

5.0 i trosi 17l plina?? pa to je extra s obzirom na motor od 5 litara

Član
za teška auta treba jači motor i nije čudno što slabiji motori više troše , npr ja sam vozio E34 520 i nakon njega E34 525 i pogodi koji je više trošio :icon_question:

Član
rinaldo je napisao(la):
za teška auta treba jači motor i nije čudno što slabiji motori više troše , npr ja sam vozio E34 520 i nakon njega E34 525 i pogodi koji je više trošio :icon_question:

predpostavljam da je vise trosio ovaj 520 :icon_question:

pa evo ova petica, stavio sam sliku gore, pogledaj kako je dobra, a 2.0 je

BHT Ovisnik
on vec koji godinu vozi,nema problema s njim,s obizom na 5000ccm ne trosi vele

MTR

Član
moje misljenje : aj da je neki fijat :D pa urokaj plin , al na sestaka od svile dodat ona crijeva i gluposti ja ne bi nikad , sta ce mu onda BMW , opet skontaj . Kad vozis na plin treba ti jace ulje , ako je motor stariji kako ces nasut u njega sintetiku npr 5w30 ili 5w40 , eto ti problema

Član
MTR je napisao(la):
moje misljenje : aj da je neki fijat :D pa urokaj plin , al na sestaka od svile dodat ona crijeva i gluposti ja ne bi nikad , sta ce mu onda BMW , opet skontaj . Kad vozis na plin treba ti jace ulje , ako je motor stariji kako ces nasut u njega sintetiku npr 5w30 ili 5w40 , eto ti problema

et' sad ne znam sta da radim :) bolje da nisam ni otvarao temu :lol: salim se naravno, dobro mi dodju savjeti...

Član
SašaCRX je napisao(la):
rinaldo je napisao(la):

520 trošio 3 litre više, kod težih auta ne vrijedi pravilo što slabiji motor manje će da troši , a koliko troši taj 520 plina , čisto radi usporedbe i koliko košta ugradnja plina u šestaka ?

Član
rinaldo je napisao(la):
SašaCRX je napisao(la):
rinaldo je napisao(la):

520 trošio 3 litre više, kod težih auta ne vrijedi pravilo što slabiji motor manje će da troši , a koliko troši taj 520 plina , čisto radi usporedbe i koliko košta ugradnja plina u šestaka ?

pa ne znam koliko kosta ugradnja plina u njega, i ne interesuje me, jer je vec ugradjen i atestiran... koliko bi on trebao trositi?

Računaj na to da svaki auto sa plinom troši 2-3 litra najmanje plina u odnosu na potrošnju benzina pa sračunaj isplativost...Naravno zavisi opet i od težine auta i zapremine motora al eto ako znaš već potrošnju sa benzinom onda računaj bar 3l više ako je BMW recimo u pitanju pa ćeš dobiti realnu potrošnju.I što se tiče plina nije neka solucija al kome treba da prelazi mnogo a ne sipa puno isplati mu se samo sa već ugrađenim a sa sadašnjim cijenama ugrađivanje se nikako ne isplati, al eto ako već ima...

Član
djavolica je napisao(la):
Računaj na to da svaki auto sa plinom troši 2-3 litra najmanje plina u odnosu na potrošnju benzina pa sračunaj isplativost...Naravno zavisi opet i od težine auta i zapremine motora al eto ako znaš već potrošnju sa benzinom onda računaj bar 3l više ako je BMW recimo u pitanju pa ćeš dobiti realnu potrošnju.I što se tiče plina nije neka solucija al kome treba da prelazi mnogo a ne sipa puno isplati mu se samo sa već ugrađenim a sa sadašnjim cijenama ugrađivanje se nikako ne isplati, al eto ako već ima...

pa evo primjer ovaj 520, veci ma ugradjen gas. Ali napominjem da je ovde benzin duplo skuplji od plina.

SašaCRX je napisao(la):
djavolica je napisao(la):

pa evo primjer ovaj 520, veci ma ugradjen gas. Ali napominjem da je ovde benzin duplo skuplji od plina.

Dobro, to je tebi onda već isplativo al opet djeluje mi taj motor premalen za peticu al ne znam...ako hoćeš nešto sa plinom gledaj neki srednji motor iz ponude tog auta koji hoćeš i dobićeš optimalan omjer težine i zapremine motora pa onda i normalnu potrošnju ;) Ja barem mislim da bi taj 2.0 trošio više od 2.5 recimo...

BiT

Član
Nemojte da plasite coveka sa pricama o plinu. To su samo price za malu djecu.
Kvalitetno napravljen plin, pa jos ako je sekvent i nema da brines.;)
A po nekom tamo trzisnom zakonu, svugde u svetu plin bi trebao da kosta 50-60% od cjene benzina. Zasto? Zato sto je to otpadak(smece) u procesu vadjenja nafte. Tako da se ne trebate bojati da ce plin biti neisplativ, ili da je nesiplativ vec sad.:icon_rolleyes:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.