roki_actros je napisao(la):Ako je centralna rupa felge veca od centralne rupe na glavcini tu je problem..Ocekuj da kad naletis negdje na rupu ostanes bez felge skroz, jer ce se sarafi lagano iskriviti i pri jacem udaru puknuti.
da, centralna rupa felge jeste veca od izbočenja na disku. sve je na sarafima. mjerio sam danas, prsten bi trebao biti debeo 5 mm. i to cu uradit, narucit cu kod tokara da mi napravi.roki_actros je napisao(la):Ako je centralna rupa felge veca od centralne rupe na glavcini tu je problem..Ocekuj da kad naletis negdje na rupu ostanes bez felge skroz, jer ce se sarafi lagano iskriviti i pri jacem udaru puknuti..Auto mozes voziti bez problema i onda kada su felge stegnute sa samo 2 sarafa jer centralna rupa prenosi svu masu i opterecenja na ovjes..Ukoliko tu ima lufta, sva opterecenja trpe sarafi koji nisu predvidjeni za to..
isti fazonzadnja-kocnica je napisao(la):Isti sam slucaj imao do guma je (bar je meni bilo)![]()
superman je napisao(la):Kao sto boki rece, prvoo moras nabaviti prstenove- ako je centralna rupa na felgi veca nego na autu. Jer zbog njih u tom slucaju pocne tresti felga na 80kmh i vise. Ja sam isti slucaj rijesio prstenovima.