80 km/h počinje tresti volan.

80 km/h počinje tresti volan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je centralna rupa felge veca od centralne rupe na glavcini tu je problem..Ocekuj da kad naletis negdje na rupu ostanes bez felge skroz, jer ce se sarafi lagano iskriviti i pri jacem udaru puknuti..Auto mozes voziti bez problema i onda kada su felge stegnute sa samo 2 sarafa jer centralna rupa prenosi svu masu i opterecenja na ovjes..Ukoliko tu ima lufta, sva opterecenja trpe sarafi koji nisu predvidjeni za to..

roki_actros je napisao(la):
Ako je centralna rupa felge veca od centralne rupe na glavcini tu je problem..Ocekuj da kad naletis negdje na rupu ostanes bez felge skroz, jer ce se sarafi lagano iskriviti i pri jacem udaru puknuti.

Ne bi baš rekao da je ovako, a šta je sa autima koji imaju distancere??

Sigurno 4 sarafa kvalitete 10,9 nose 2000 KG tereta...Vozila koja imaju distance isto tako imaju centralne prstenove na koje nalijeze felga..Nije jedan slucaj da trese volan sa distancama..Ima distanci koje nemaju centr.prsten ali sve je to do jednom..

Član
roki_actros je napisao(la):
Ako je centralna rupa felge veca od centralne rupe na glavcini tu je problem..Ocekuj da kad naletis negdje na rupu ostanes bez felge skroz, jer ce se sarafi lagano iskriviti i pri jacem udaru puknuti..Auto mozes voziti bez problema i onda kada su felge stegnute sa samo 2 sarafa jer centralna rupa prenosi svu masu i opterecenja na ovjes..Ukoliko tu ima lufta, sva opterecenja trpe sarafi koji nisu predvidjeni za to..
da, centralna rupa felge jeste veca od izbočenja na disku. sve je na sarafima. mjerio sam danas, prsten bi trebao biti debeo 5 mm. i to cu uradit, narucit cu kod tokara da mi napravi.

Član
Nabavi te prstenove pa se onda javi ako bude treslo, a sumnjam da ce.

Ne znam kako ti se da toliko vremena cekati i pitati ovdje sta je, kad ti to neko moze jeftino napraviti i odmah znas sta i kako.

Član
Kao sto boki rece, prvoo moras nabaviti prstenove- ako je centralna rupa na felgi veca nego na autu. Jer zbog njih u tom slucaju pocne tresti felga na 80kmh i vise. Ja sam isti slucaj rijesio prstenovima.

Član
superman je napisao(la):
Kao sto boki rece, prvoo moras nabaviti prstenove- ako je centralna rupa na felgi veca nego na autu. Jer zbog njih u tom slucaju pocne tresti felga na 80kmh i vise. Ja sam isti slucaj rijesio prstenovima.

javim cim prije. tacnije kad mi dođu prstenovi koji su naručeni. iako sam namontirao M+S gume sad za zime, nece mi biti mrsko ponovo staviti Al i probati, jer necu moci izdrzat do proljeca..

Početnik
pozz drug moj prijedlog ti je da uradis distancere u felnama posto vidim da su alu felne..isti sam problem imao al tookar mi je to rijesio za 20 km sva cetiri tocka..

Član
Zadnje gume druze, nemas sta puno razmisljati, idi izbalansiraj ih pa probaj.Na 120 nebi osjetio nista da trese :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.