peugeout 206 1.4 HDi BENZIN U SISTEMU

peugeout 206 1.4 HDi BENZIN U SISTEMU

poz
upravo podjoh u tz sa pezo-om 206 1.4 HDI 50kw
i posto je bio na rezervi stadoh na (jednoj od nasih benziski nebitno sad koja je) benziskoj da naspem gorivo..i ja momku lijepo vicem nafte za 20 KM
i kako sam bio sa drustvom (podjoh uzet cigare..) nisam toliko ni obracao paznju sta momak sto radi - sipa..kad me upita jel ono nafta..ja reko "JA jest"
istom momak vrati pistolj..iz rezervoara..i ja udjoh unutra
izlazim kad on sipa..ja pridjoh..sta bi..kad vice ja mislio da si reko za 10 samo..sipam ti jos..
i tak oon nasu..i ja krenuh...kad nakon 300-400 metara auto poce da gubi snagu..gas u pod obratji spadaju i nece d aide..bijel dim izbacuje i stanem..samo radi na leru..na gas se slabo odaziva..bijel dim i mirise na benzin..
tesko upali..zvuk motora normalan (ne pali nikakvu lampicu)
SAD TO STA CU SA TIM MOMKOM I NJIHOVOM GRESKOM...NIJE MI TOLIKO BITNO..LJUDI SMO ..I DA JE POGRIJESIO SAD JE GOTOVO..
zANIMA ME KOJI JE NAJISPRAVNIJI POSTUPAK DA TO OCISTIM..jer nije vozeno svega 300-400 metara tako..(minut dva)
znam koliko su HDI motori osjetljivi na lose gorivo..postoji li rizik da je sta osteceno
eto..ako ko zna..neka kaze (mozda ima neki postupak sa kakvim aditivnom..uljem ili slicno..) zato pitam

Član
Treba vidjeti imal kakav čep na rezervoaru da se isputi, obavezna zamjena filtra nafte,blago propuhivanje samih cjevovoda,i nasut onda 5-10 litara dizela i trebalo bi biti OK kad upali ostaviti ga 10-15 minuata bar da radi da se dizne potpuno očiste jer su osjetljive

Ako je neka manja količina goriva usuta možda da se doda još dizela veća količina u rezervoar izmiješalo bi se motor bi to progutao al de znaj kolko je nasuo ak je za 20 maraka nasuo onda ništa bez ispuštanja i čišćenja sistema :icon_rolleyes:

ADI HVALA ;)

auto popravljeno..iscrpano gorivo (oko 7 litara) i sistem ociscen, znaci nije benzin bio nasut vec nafta ali vise voda nego nafta
i sistem je ociscen.. nasuto drugo gorivo, novi filter nafte.. sve 5!
zelim da naglasim da u iscrpanom gorivu ima preko 50% vode
VLASNIKU BENZISKE PUMPE "NASKO" ***** MATER ovako javno..OBILAZITE JE U VELIKOM LUKU
kontam je li moguce tuzit ih :icon_question: cisto iz dosade :D
evo slike pa procijenite..(na 2 slici je cisto gorivo u flasi lijevo - sa druge benziske a u ovoj od 5l i ovoj od coca cole ta njihova nafta )
slike govore dovoljno (sve ovo bijelo je voda)
2u5ur2o.jpg

33vm0yu.jpg

Član
Koji debili :icon_mad: pošalji ovo u dnevni avaz barem ih ocrniti pa nek i drugi izbjegaju ih kad im to dodje glave i ljudi ne budu dolazili na pumpu neće više sipati vodu :D

Il otići na benzisku valjda imaju kakvog šefa pa traži barem troškove popravke da plate u protivnom reci šaljem u avaz :D

Član
adi187 je napisao(la):
Koji debili :icon_mad: pošalji ovo u dnevni avaz barem ih ocrniti pa nek i drugi izbjegaju ih kad im to dodje glave i ljudi ne budu dolazili na pumpu neće više sipati vodu :D

Il otići na benzisku valjda imaju kakvog šefa pa traži barem troškove popravke da plate u protivnom reci šaljem u avaz :D

nosio ja prosle godine, ljudi mi se samo smiju ...
nego ti nama reci koja je benzinska da ih obilazimo u sirokom luku

Dzeniii je napisao(la):
adi187 je napisao(la):

nosio ja prosle godine, ljudi mi se samo smiju ...
nego ti nama reci koja je benzinska da ih obilazimo u sirokom luku

VLASNIKU BENZISKE PUMPE "NASKO".. valjda Nasko, ma to sve neke lijeve pumpe, ja nebi nikad na takvim ili slicnim pumpama sipao.. uvijek EP, moze i Petrol, OMW i jos neka.. ostalo Bog zna sta ima u gorivu :icon_mad:

inace sipam na OMW ili EP
ali ovo sam nasuo igrom slucaja jer je saobracaj bio gust tog dana..kolona iza mene i da ne presijecam put i skrecem na benzisku koja mi je na lijevoj srani sa druge trake (te samo zato sam i nasuo ko ovih ,inace znao sam da im je gorivo lose..al da se ovo desi..)
ma nista..ako mogne ikako ode u avaz mamu ja njima :D
eto
p.s samo mi nije jasno kako je nafta ispod a voda povish...ali tako je (jer ovo je iscrpano iz auta..pa sta je tacno..to ne znam..)

Ja sam bas danas sa namjerom otisao na EP i nasuo u kanister 5l nafte da vidim sta sipam i kakva je nafta... i za divno cudo nafta cista kao suza, u dl tacno nasuto, cisto gorivo... tako da samo mogu potvrditi svoju teoriju da je EP koliko-toliko povjerljiva pumpa... a ovo kod tebe nije cista nafta, nesto je dodano, vjerovatno voda jer neznam sta bi drugo mogli sipati :icon_rolleyes: