Peugeot 206 1.6

Peugeot 206 1.6

Član
Ako je stara verzija bježi, a ako je 16v kao kod mene, sve preporuke, iznenadićeš se koliko je jednostavan za održavati, pouzdan, a 'oće fino i da ide. Nađi dobar primjerak, redovno ga pazi i neće te izdati, bar mene moj nije do sad. Pogledaj moju garažu, a mogu ti i detaljno ako te baš nešto posebno interesuje.
PS. Ho'š da ti prodam mog?:D

Član
Ako je 16V to je malo novija varijanta motora kao u mom Saxu, samo ima manje KS. To je superpouzdana masina, potrosnja skromna za tu snagu, samo treba dobrog naci. Ne znam mane 206-ice previse, obrati paznju na zadnji ovjes - to je mana vecini Citroena-Peugeota, znaci nek ti pogledaju lezajeve zadnje torzije, nisu skupi kad ih mjenjas dok ne odu, al kad odu, tad to izadje 500-600 KM. Mislim da je to jedan od ozbiljnijih problema na koji trebas pripaziti...

Član
VR6Boki je napisao(la):
Mislim da je to jedan od ozbiljnijih problema na koji trebas pripaziti...

I vjerovatno jedini. "Golim okom" se vidi ako je torzija u kurcu, a svejedno ćeš provozati prije vožnje i provjeriti kod svog majstora.

to cu jos morati da provjerim znaci ako je ova starija serija to nista ako je novija moze proci , i jel puno para za njeg 5700km registrovan

Član
90-ak KS je onaj 8V, 16V je 110 KS :icon_biggrin:

I 8V bi trebao biti ok, ne vidim zasto ne bi bio, al ako neko zna za neke probleme sa tim motorom, to je druga stvar.