Molim za savjet

Molim za savjet

Član
planiram da kupim pezoa 206
zanima me imal neko iskustva sa 206..i sta mislite kojji je najbolji motor.
i sta mislite uopste za 206 i dali se za 6-7hiljada koliko kosta moze uzet nesto bolje..
unaprijed hvala

edo_benz je napisao(la):

SLETIO SAM:lol:

Član
Obrati pažnju na guzove i kako stoje točkovi, ako je sumnjivo, bježi. Torzija košta oko 600KM reparirana, nova ne postoji.;)
Od motora, zavisi šta tražiš, čađ ili benzin, moja preporuka ide za benzin, što kaže Zela, 1.4 ili 1.6, prije 1.6 nego 1.4.

Član
OggyBoy je napisao(la):
Obrati pažnju na guzove i kako stoje točkovi, ako je sumnjivo, bježi. Torzija košta oko 600KM reparirana, nova ne postoji.;)
Od motora, zavisi šta tražiš, čađ ili benzin, moja preporuka ide za benzin, što kaže Zela, 1.4 ili 1.6, prije 1.6 nego 1.4.

hvala na odgovoru..
sto se tice motora nije mi to bitno benzin ili dizel ....trazim da netrosi puno a da nije previse slab..

Član
Onda ti je idealan ovaj kao što je kod mene. 1.6, 16v. Ne troši mnogo, čak manje nego 1.1 ili 1.4, snage ima, dobro ide + očekuj bolju opremu u njemu nego u slabijim modelima.;)
Provjeri sve što je na struju da li ispravno radi, klimu, podizače,...,

Član
OggyBoy je napisao(la):
Onda ti je idealan ovaj kao što je kod mene. 1.6, 16v. Ne troši mnogo, čak manje nego 1.1 ili 1.4, snage ima, dobro ide + očekuj bolju opremu u njemu nego u slabijim modelima.;)

sta mislis za 2.0 hdi..naso sam za 7000km 2004godiste.

Član
1.4 ili 1.6 benzin. Nemaš potrebe za hdi motorima kada benzinci troše kao upaljač.

Zadnji točkovi ne smiju dobiti nagib. Kada dobiju zadnja torzija je za smeća a popravka košta mnogo. Novu možeš nabaviti u ovlaštenom za 2-3 milje maraka :lol::lol::lol:

Član
OggyBoy je napisao(la):

Ne troši manje, ali razlika nije velika tako da i ja preporučujem 1.6, stim da za 1.4 provereno znam da mogu da pređu boga oca (moj presao 270 000 i radio kao sat), za 1.6 ne znam ali predpostavljam da je dobar. I kao što ti rekoše, obrati pažnju na guzove, vidi kakvi su kinetički(ne idu posebno), letva volana da li ima lufta pa auto zvoni preko rupa i sl....

Član
tictac je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):

Ne mislim ništa. I ja sam ih našao gomilu kad sam kupovao i sve elegantno zaobišao, NE VOLIM DIZEL NIKAKO!!!:D
Da moram uzeti dizel, uzeo bih 1.6 HDI, on je najjači i najbolji.
Ako ne ganjaš neke performanse, idealan ti je 1.6 ili 1.4.

Član
OggyBoy je napisao(la):
tictac je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):

Ne mislim ništa. I ja sam ih našao gomilu kad sam kupovao i sve elegantno zaobišao, NE VOLIM DIZEL NIKAKO!!!:D
Da moram uzeti dizel, uzeo bih 1.6 HDI, on je najjači i najbolji.
Ako ne ganjaš neke performanse, idealan ti je 1.6 ili 1.4.

ok..hvala..

Član
Ima i 2.0 hdi od 110-115 ks.

Obični 2.0 hdi je najizdržljiviji motor prastare koncepcije. Nema plivajući zamajac, intercooler ali troši više od 1.4 i 1.6 hdi-a.

Član
dellas je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):

Ne troši manje, ali razlika nije velika tako da i ja preporučujem 1.6, stim da za 1.4 provereno znam da mogu da pređu boga oca (moj presao 270 000 i radio kao sat), za 1.6 ne znam ali predpostavljam da je dobar. I kao što ti rekoše, obrati pažnju na guzove, vidi kakvi su kinetički(ne idu posebno), letva volana da li ima lufta pa auto zvoni preko rupa i sl....

TROŠI MANJE!!! Za ovo se smijem i kladiti sa bilo kim. Naravno, normalna vožnja, a ako ćemo gasati i klati motor, tek tad će moj da potroši manje jer je manje opterećen. Vjeruj mi, kolega iz auto škole je imao 1.1 i nije mi vjerovao da moj toliko manje troši. Njega ukopao sa gorivom, morao ga prodati. Drugarica ima 1.4 i troši joj malo više nego moj, a vozi kao skoro svako žensko, POLAKO!

Član
OggyBoy je napisao(la):
dellas je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):

TROŠI MANJE!!! Za ovo se smijem i kladiti sa bilo kim. Naravno, normalna vožnja, a ako ćemo gasati i klati motor, tek tad će moj da potroši manje jer je manje opterećen. Vjeruj mi, kolega iz auto škole je imao 1.1 i nije mi vjerovao da moj toliko manje troši. Njega ukopao sa gorivom, morao ga prodati. Drugarica ima 1.4 i troši joj malo više nego moj, a vozi kao skoro svako žensko, POLAKO!

Znači ne zna da vozi, normalno da joj troši više :)
Ja znam da kod saxa 1.6 više troši od 1.4 ali da razlika nije velika(ne samo prema fabričkim podatcima nego provereno), kod pug-a je u fabričkim isto tako.

Što se tiče 1.4hdi, jeste da ne ide nešto extra ali je isto motor za respect, bukvalno ništa ne troši, a od tetke od moje devojke je prešao 358 000 km i normalno pali, radi i ide(ne dimi).