Kako upariti centralnu sa alarmom?

Kako upariti centralnu sa alarmom?

Član
Jel ima neko voljan da objasni princip povezivanja centralne brave sa alarmom tako da na tasteru za arm/disarm imam i lock/unlock vrata. Na centralnoj bravi imam viška bijelu i smeđu, pa me interesuje gdje sad sa njima na centralu od alarma, da li ide još neki relej za ovo, da li možda te dvije žice nemaju neku funkciju već je potrebno prekinuti neke žice na master aktuatoru pa dovući na centralu od alarma...
Ne očekjem neki precizan odgovor, jer za isti je potrebno znati i koji je alarm, njegovu šemu itd. već me interesuje osnovni princip kako i šta, pa ću se ja sam snalaziti za šemu kopčanja, oko programiranja i sl. :icon_smile:
P.S.
Može i na PM :D

Član
Igor_ je napisao(la):
Jel ima neko voljan da objasni princip povezivanja centralne brave sa alarmom tako da na tasteru za arm/disarm imam i lock/unlock vrata. Na centralnoj bravi imam viška bijelu i smeđu, pa me interesuje gdje sad sa njima na centralu od alarma, da li ide još neki relej za ovo, da li možda te dvije žice nemaju neku funkciju već je potrebno prekinuti neke žice na master akutatoru pa dovući na centralu od alarma...
Ne očekjem neki precizan odgovor, jer za isti je potrebno znati i koji je alarm, njegovu šemu itd. već me interesuje osnovni princip kako i šta, pa ću se ja sam snalaziti za šemu kopčanja, oko programiranja i sl. :icon_smile:
P.S.
Može i na PM :D

jel imas ikakve zice sa releja da su "viska"?

Član
Sa centralne brave imam viška bijelu i smeđu, a za centralu od alarma nisam siguran, jer nisam još pogledao.
Evo šta ostane na centralnoj (?):

Član
Igor_ je napisao(la):
Sa centralne brave imam viška bijelu i smeđu, a za centralu od alarma nisam siguran, jer nisam još pogledao.
Evo šta ostane na centralnoj (?):

aha.. tako i treba na centralnoj.. ajd mi uslikaji ovaj rele i zice kao na ovoj slici samo od daljinskog.. pa postavi sliku..

Član
Žao mi je, ali trenutno nisam u mogućnosti zbog aparata, a zadovoljan sam i sa teoretskim objašnjenjem, ako nije problem! :icon_smile:

Član
Igor_ je napisao(la):
Žao mi je, ali trenutno nisam u mogućnosti zbog aparata, a zadovoljan sam i sa teoretskim objašnjenjem, ako nije problem! :icon_smile:

pa morao bih pogledat.. kolko imas ukupno zica na tome i kakve su boje? nabroj sve zice

Član
tu bijelu i smeđu kad ''pipas masom'' dobijas otkljucavanje zakljucavanje.....

znaci nađes na daljinskom masu na otkljucavanje i masu na zakljucavanju i povezes na ove dvije i ćao....

probaj prvo brifericom da li sam upravu....znaci jedan kraj briferice na masu auta i onda pipas ove dvije sto su ti slobodne,trebao bi dobiti lock/unlock...

Član
nije moguce jer kafena i bijela su ''komande i signali'' a plavom i zelenom ide ''napon'' na motorice....

Član
-Suki- je napisao(la):
i kinez koji je radio taj dan je trebao biti daltonista....
:lol::lol::lol:

Zaboravih pitati glavnu stvar! :icon_eek:
Da li moram skidati klemu kad budem kopčao, ili kojim slučajem može i naživo, samo da dodam žice (bez gubljenja kontakta na žicama centrale, tj. samo da razdvojim izolaciju i dodam nove žice)???