Kako napraviti zmigavce sa pozicijom-STAVLJENE SLIKE-?

Kako napraviti zmigavce sa pozicijom-STAVLJENE SLIKE-?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
E raja interesuju me pozicije u zmigavcima za Golfa2 ;)
Da li se mora nesto posebno kupiti,zmigavci sa pozicijom ili sijalice ili se moze jednostavno skopcati to :icon_question:

RE: Kako napraviti zmigavce sa pozicijom?

zavisi koju varijantu hoces
ako hoces sa jednom sijalicom onda moras mjenjat grla i kupit dvopolne sijalice, nisam neki strucnak oko elekronike na autu al mislim daje lahko

drugo je da imas drugi par sijalilica ali onda imas vise posla oko prepravki samog kucista/ sjenila zmigavca, mogu i neke male sijalice kao od pozicije samo je bitan polozaj da bi fino sjvetlile ;)

Član

GolFanatiCars je napisao(la):
ako hoces sa jednom sijalicom onda moras mjenjat grla i kupit dvopolne sijalice, nisam neki strucnak oko elekronike na autu al mislim daje lahko

drugo je da imas drugi par sijalilica ali onda imas vise posla oko prepravki samog kucista/ sjenila zmigavca, mogu i neke male sijalice kao od pozicije samo je bitan polozaj da bi fino sjvetlile ;)

Znaci da odem u autodijelove i trazim dvopolne sijalice :icon_biggrin: ?
Ja bi sa jednom sijalicom;)

Član

pa samo stavis dvopolnu sijalicu,jednom polu sijalice dovedes struju sa pozicije recimo,a drugi ostaje kao zmigavac,i to je to,stalno ce ti goriti zmigavac,samo ce kad ga upalis dodatno da miga i to je to,5 minuta posla:cool::cool:

Skrabo je napisao(la):
GolFanatiCars je napisao(la):

Znaci da odem u autodijelove i trazim dvopolne sijalice :icon_biggrin: ?
Ja bi sa jednom sijalicom;)

pa eto jedna sijalica al dvopolna lakse je sve tako uradit ;)

LSD

Član

skontaj kako ti radi stop svjetlo s pozicijom i sve ce da ti bude jasno

Član

LSD je napisao(la):
skontaj kako ti radi stop svjetlo s pozicijom i sve ce da ti bude jasno

upravo to, dvopolna sijalica,jedan pol ima stalnu struju kad su upaljena svjetla,a drugi se pali samo kad stisne kocnicu
dobar si mu primjer dao:cool::cool:

Član

ArminM je napisao(la):
pa samo stavis dvopolnu sijalicu,jednom polu sijalice dovedes struju sa pozicije recimo,a drugi ostaje kao zmigavac,i to je to,stalno ce ti goriti zmigavac,samo ce kad ga upalis dodatno da miga i to je to,5 minuta posla:cool::cool:

Mogu li sam to ikako izvesti ili mi treba elektricar :icon_question:
Znaci uzmem dvopolnu sijalicu ubacim je u kuciste za zmigavac i dovedem sa pozicije fara struju :icon_question:.Ali kako dovesti jel zicom :cool: ?

Legend

dvopolnu ne ne
jer jako svijetli i moze te murija peglati
a druga stvar je sto se ne primjeti zmigavac (signal) dovoljno, pogotovo ako ti nije kristalni zmigavac..

uzmes one sijalice iz pozicije fara, zajedno sa kucistem, napravis jednu rupicu na zmigavcu, ubacis kuciste zajedno sa sijalicom, dovedes struju istu sa pozicije i imas pozicije u zmigavcu, jednstavno je :)

imas tu sliku kako izgleda i gdje je probuseno
kgv01abc.jpg

Član

.nOKe je napisao(la):
dvopolnu ne ne
a druga stvar je sto se ne primjeti zmigavac (signal) dovoljno, pogotovo ako ti nije kristalni zmigavac..

uzmes one sijalice iz pozicije fara, zajedno sa kucistem, napravis jednu rupicu na zmigavcu, ubacis kuciste zajedno sa sijalicom, dovedes struju istu sa pozicije i imas pozicije u zmigavcu, jednstavno je :)

kgv01abc.jpg

Kako cu napraviti rupu na zmigavcu kao na faru da moze sijalica uci fino da ne gubi kontakt :icon_rolleyes:
Vidit cu ovo sa dvopolnim da uradim ako mognem ;)

Član

.nOKe je napisao(la):
dvopolnu ne ne

kgv01abc.jpg

daj ba noke ne lupaj. sta se nece vidjeti. poziciju vezes na nit od 5w a zmigavac na nit od 21w i to je to. kakvi bolan kristalni zmigavci. napravio sam do sad 10 pari zmigavaca na taj fazon i sve se vidi i sve radi kako treba.

Član

emirEX_sa je napisao(la):
.nOKe je napisao(la):
dvopolnu ne ne

kgv01abc.jpg

daj ba noke ne lupaj. sta se nece vidjeti. poziciju vezes na nit od 5w a zmigavac na nit od 21w i to je to. kakvi bolan kristalni zmigavci. napravio sam do sad 10 pari zmigavaca na taj fazon i sve se vidi i sve radi kako treba.

Znaci moze tako dvopolna sijalica poziciju sa fara skopcam i zmigavac na tu sijalicu i gotovo?
Samo gdje ima uzeti te sijalice ?

Član

to je klasicna dvopolna sijalica sto ide u stoku sa 5/21w nitima imas ih uzeti na svakoj pumpi i prodavnici autodijelova

Član

emirEX_sa je napisao(la):
to je klasicna dvopolna sijalica sto ide u stoku sa 5/21w nitima imas ih uzeti na svakoj pumpi i prodavnici autodijelova

Evo uzeo sam dvije dvopolne sijalice ;).Sad neznam kuda provesti poziciju sa fara :icon_question:
Da zarezem malo zicu sa pozicije i prespojim na zmigavac,ali neznam kako na sijalicu skopcati i kuda provesti ??

ako nisi uzeo grlo trebalo bi moci ovako

+ i - imas za zmigavca, na tijelo sijalice - a na polove + gledaj da spojis poziciju n manji manji zizak a veci na zmigavac zmigavac je vazniji i mora biti jaci kad svijetli uzmi zice i ko sto si rekao malo skini izloacije spoji sa jedim polom pozicije a mozes sve to ijepo uradit i sa klemama

nadam se da sam ti malo pojasnio :D :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.