GolFanatiCars je napisao(la):zavisi koju varijantu hoces
ako hoces sa jednom sijalicom onda moras mjenjat grla i kupit dvopolne sijalice, nisam neki strucnak oko elekronike na autu al mislim daje lahko
drugo je da imas drugi par sijalilica ali onda imas vise posla oko prepravki samog kucista/ sjenila zmigavca, mogu i neke male sijalice kao od pozicije samo je bitan polozaj da bi fino sjvetlile![]()
Skrabo je napisao(la):GolFanatiCars je napisao(la):zavisi koju varijantu hoces
ako hoces sa jednom sijalicom onda moras mjenjat grla i kupit dvopolne sijalice, nisam neki strucnak oko elekronike na autu al mislim daje lahko
drugo je da imas drugi par sijalilica ali onda imas vise posla oko prepravki samog kucista/ sjenila zmigavca, mogu i neke male sijalice kao od pozicije samo je bitan polozaj da bi fino sjvetlile![]()
Znaci da odem u autodijelove i trazim dvopolne sijalice :icon_biggrin: ?
Ja bi sa jednom sijalicom![]()
LSD je napisao(la):skontaj kako ti radi stop svjetlo s pozicijom i sve ce da ti bude jasno
ArminM je napisao(la):pa samo stavis dvopolnu sijalicu,jednom polu sijalice dovedes struju sa pozicije recimo,a drugi ostaje kao zmigavac,i to je to,stalno ce ti goriti zmigavac,samo ce kad ga upalis dodatno da miga i to je to,5 minuta posla![]()
.nOKe je napisao(la):dvopolnu ne ne
jer jako svijetli i moze te murija peglati
a druga stvar je sto se ne primjeti zmigavac (signal) dovoljno, pogotovo ako ti nije kristalni zmigavac..
uzmes one sijalice iz pozicije fara, zajedno sa kucistem, napravis jednu rupicu na zmigavcu, ubacis kuciste zajedno sa sijalicom, dovedes struju istu sa pozicije i imas pozicije u zmigavcu, jednstavno je
imas tu sliku kako izgleda i gdje je probuseno
![]()
.nOKe je napisao(la):dvopolnu ne ne
a druga stvar je sto se ne primjeti zmigavac (signal) dovoljno, pogotovo ako ti nije kristalni zmigavac..
uzmes one sijalice iz pozicije fara, zajedno sa kucistem, napravis jednu rupicu na zmigavcu, ubacis kuciste zajedno sa sijalicom, dovedes struju istu sa pozicije i imas pozicije u zmigavcu, jednstavno je
![]()
emirEX_sa je napisao(la):.nOKe je napisao(la):dvopolnu ne ne
![]()
daj ba noke ne lupaj. sta se nece vidjeti. poziciju vezes na nit od 5w a zmigavac na nit od 21w i to je to. kakvi bolan kristalni zmigavci. napravio sam do sad 10 pari zmigavaca na taj fazon i sve se vidi i sve radi kako treba.
emirEX_sa je napisao(la):to je klasicna dvopolna sijalica sto ide u stoku sa 5/21w nitima imas ih uzeti na svakoj pumpi i prodavnici autodijelova