Kadett 1.3 motor dilema

Kadett 1.3 motor dilema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Naime radi se o Kadettu 1.3 benzin i jutros u voznji je pukao zupcasti remen. Kad sam digao haubu curila je voda na vodenoj pumpi. Remen i pumpa su zamijenjeni. ali je majstor ustanovio da je kompresija na 2 i 3 ventilu ili klipu vise neznam niti se razumijem slaba odnosno nema je

Postoje li sanse da je jos sta otislo na tom motoru msm na karike stubline i ostale zezancije.

Ovo pitam jer sam nasao motor drugi za dobre pare, pa sad neznam dal se iplati raditi ovaj motor ili staviti drugi.

Član
najisplatnije ti je da stavis drugi za 150 km a taj ostavi za dijelove kao sto rece husic,,bolje opcije nema,,svakako imas jarana koji je u kocku ubacio 1.8 iz vectre,,on ce ti pomoci oko toga vjerovatno;)

Član
Ms stavi drugi, mozda bolje 1.6 trosi ko i taj a ide bolje motor je taj nekih 150-200 KM ;)

Član
naravno uzmi drugi motor, cijene popravke i cijene ovog motora su tu negjde.. plus na starom bi morao i zupcasti uzeti...

Član
nasao 1.4 za 120 km.

Jbg cojk ce ga otvoriti pa da vidi sta je jos otislo...ako kvar nebude bas veliki pravit cu..a ako ne ide novi jbg.
Samo je steta sto sam batalio vodenu pumpu i zupcasti koje je cojk vec ugradio jer je rekao da je to samo otislo. Lut sam zbog toga i natezem se sad sa njim, jer je tvrdio da unutra nije nis stradalo....odmah mi je to bilo sumnjivo jer nema rendgenske oci da vidi kroz njega

Početnik
taj motor ima klackalice kao sto je poznato i one bi trebale prve stradati kada pukne remen,i be neke vece havarije na motoru,u tebe je vodena pumpa ujedno i spaner zubcastog..jel majstor to sve provjerio klackalice.??

Član
Lija je napisao(la):
taj motor ima klackalice kao sto je poznato i one bi trebale prve stradati kada pukne remen,i be neke vece havarije na motoru,u tebe je vodena pumpa ujedno i spaner zubcastog..jel majstor to sve provjerio klackalice.??

jeste, bas sam gledao kad je provjeravao i sve su radile

Član
Lija je napisao(la):
u tebe je vodena pumpa ujedno i spaner zubcastog..jel majstor to sve provjerio klackalice.??
Idiotske izvedbe motora,zariba li pumpa vode ode i zupcasti a sa njim sve u pm.Nisam znao da je u kadje 1,3 pumpa preko zupcastog.

Početnik
u svih OHC motora u opela je tako,a cak msm i kod nekih novijih izvedbi,ali nisam siguran jedno 90% heh

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.