2.0dti,74kw/euro3???

2.0dti,74kw/euro3???

Član
pozz narode stari hoce da kupi vektru 2.0dti 16v 2000god u sloveniji modificirana cuo se sa vlasnikom al ovaj nezna jel euro 3 ako neko zna jeli i jos kakvi inf neka pise ;)

BHT Ovisnik
tu ti je to granica,pitaj ga broj sasije i otiđi do borasa da si 100% siguran;)

Član
Mislim da jeste ,pogledaj ipak ovdje : http://promobile.rs/Opel-Euro-3-automobili-2394-c82-content.htm

Takodje mana na tim motorima je bosch pumpa...pripazi dobro!

Član
90 % je euro 3 ,da je 60 kw bila bi euro 2,,e sad ako je slagao godinu ako je auto 99 godiste onda nije euro 3

Član
mk3_16v je napisao(la):
Dzeniii je napisao(la):
90 % je euro 3 ,da je 60 kw bila bi euro 2,,e sad ako je slagao godinu ako je auto 99 godiste onda nije euro 3

gledao sam ih na mobile de ima ih i 74kw euro 2

pa ima ako je januar mjesec 2000 god,,, u njemackoj ne pise koje je auto godiste nego pise kad je prva registracija,tako da se par ljudi zezne,kupi auto 2001 godiste a ono ustvari vrlo lahko moze bit proizvedeno 2000 godine u januaru ..
tako da najbolje ti je trazit broj sasije i provjeris kod nas na tehnickom gdje bi radio homologaciju ;)

edit: ne znam za soveniju da li pisu godinu proizvodnje il samo prvu registraciju

Član
Dzeniii je napisao(la):
mk3_16v je napisao(la):
Dzeniii je napisao(la):

gledao sam ih na mobile de ima ih i 74kw euro 2

pa ima ako je januar mjesec 2000 god,,, u njemackoj ne pise koje je auto godiste nego pise kad je prva registracija,tako da se par ljudi zezne,kupi auto 2001 godiste a ono ustvari vrlo lahko moze bit proizvedeno 2000 godine u januaru ..
tako da najbolje ti je trazit broj sasije i provjeris kod nas na tehnickom gdje bi radio homologaciju ;)

edit: ne znam za soveniju da li pisu godinu proizvodnje il samo prvu registraciju
znaci ipak da broj sasise odnesem gdje se vrsi homologacija sigurnije je:icon_question:

VECTRA-B CC TDI Y20DTH 1995 74 195 5H

VECTRA-B TDI Y20DTH 1995 74 195 5H

VECTRA-B CARAVAN TDI Y20DTH 1995 74 188 5H

Eh prijatelju ove 3 vrste Vectre 2.0 DTI su euro3 ali opet nabavi broj šasije i ovu oznaku Y20DTH da ima i nazovi homologaciju neka ti i oni provjere i to je to ;)

Član
bio zorom kod borasa:D,i sapostio mi tuznu vijest nije euro 3 stari je motor u pitanju,tako da nista od vectre :icon_twisted: moze lock

BHT Ovisnik
jbg,potrazi imal benzinac godina novija,kazu da su im bolji benzin motori,taman kad su i jeftinije za tu razliku stavis plin i u startu se vozis duplo jeftinije,a manje glava boli za odrzavanje;)

Član
evo ja uzeo ovu Astru 1.6 16V. sve gradska voznja, 7,6L/100km mi prikazuje. ne derem je, a i nije da stedim gorivo, nego normalna voznja.

Na otvorenom kad sam isao iz tuzle do Prijedora 5,5 L/100km. :icon_smile:

Istu potrosnju sam imao sa Lupom 1.4 16V koji je ca 500kg lakši i nije imao klimu ;)

Dizelom, logicno da ces 1L manje trošiti, ali je kod nas dizel skuplji, i uvijek imaj na umu Bosch Pumpu!

pozz

Član
CoL3 je napisao(la):
jbg,potrazi imal benzinac godina novija,kazu da su im bolji benzin motori,taman kad su i jeftinije za tu razliku stavis plin i u startu se vozis duplo jeftinije,a manje glava boli za odrzavanje;)
opel je usavrsio benzince odavno a i nisu neki potrosaci mislim i ja bi tu opciju ali stari nevjeruje plinu i gotovo;)

Zeran je napisao(la):
evo ja uzeo ovu Astru 1.6 16V. sve gradska voznja, 7,6L/100km mi prikazuje. ne derem je, a i nije da stedim gorivo, nego normalna voznja.

Na otvorenom kad sam isao iz tuzle do Prijedora 5,5 L/100km. :icon_smile:

Istu potrosnju sam imao sa Lupom 1.4 16V koji je ca 500kg lakši i nije imao klimu ;)

Dizelom, logicno da ces 1L manje trošiti, ali je kod nas dizel skuplji, i uvijek imaj na umu Bosch Pumpu!

pozz

ta astra 1.6 16v po fabrickim podatcima trosi 9.5l neznam kako kod tebe 7.5:icon_question:

BHT Ovisnik
nije ni u mene vjerovao,kud ces benzinca jos volva,to trosi,to skupo,a plin ni pomisliti,to hoce eksplodirati...kad sam uzeo lagano mjenja pricu,onda bmw,to zadnja vuca,to odnese,svaka bezinska je tvoja,pa evo neki dan dovedem em BMW,em benzinac,em ce sad plin ugrađivat:D
popricaj s njim, pokazi mu po piku samo koliko ih ima s plinom,jednostavno mu preracunaj isplativost na 100km diesela koliko love ode,a koliko plina i sl....