zena za volanom

zena za volanom

Član
Danas mi je zena na magistrali uzela prvenstvo na raskrsnici, i sve bi bilo oke da joj se nije auto ugasilo na pola raskrsnice, kocio sam 10 metara i jedva stao, 5 centimetara od nje., tako da kad sam ponovo kreno i zakocio naredni put vidio da mi je otisao ABS, tj ulje mi iscurilo iz sistema, vidio sam po putu da je sve iscurilo, sad neznam kolko ce mi majstor uzet, da to vidi i popravi...

Član
Odakle je iscurilo ulje, iz ABS-a, nekog lajtunga, kocionog cilindra. Ako je iz ABS-a to ce biti jeftinije naci na otpadu polovn pa zamijenuti ili ako su samo gumice otisle sto hoce da se skrute pa pusti pored njih, onda reparirati ali neko ko zna reparirati.

Član
RS TURBO je napisao(la):
Odakle je uscurilo ulje, iz ABS-a, nekog lajtunga, kocionog cilindra, Ako je iz ABS-a to ce biti jeftinije naci na otpadu polovn pa zamijenuti ili ako su samo gumice otisle onda reparirati ali neko ko zna.

to mi se desilo prije jedno 2 sata, vec je padao mrak, tako da sam ga parkirao ispred zgrade,nisam mogao da zagledam ispod, gdje god sam stao bio ispod je curilo...jedva koci tek kad do kraja pritisnem nesto malo koci..i to jedva..

Član
Pa zato sto ti je vjerovatno neki lajtung pukao i tu gubis pritisak i nemas kocnice, ja mislim da je to lajting od zadnje kocnice jer da je od prednjih nebi imao nikako kocnice ali opet to ide preko ABS-a pa treba vidjeti gdje je pustilo.

Član
RS TURBO je napisao(la):
Pa zato sto ti je vjerovatno neki lajtung pukao i tu gubis pritisak i nemas kocnice, ja mislim da je to lajting od zadnje kocnice jer da je od prednjih nebi imao nikako kocnice ali opet to ide preko ABS-a pa treba vidjeti gdje je pustilo.

evo sad sam se cuo sa majstorom, sutra da mu dovezem auto, i on misli da je lajtung, kao sto ti kazes gubim pritisak, podje da napumpa i onda propadne kocnica... al et sad mi je u pameti da cim vidim zensko u kolima da obidjem u sirokom luku...

Član
Svakoj bi na auto trebalo nalijepiti veliki znak opasnosti i napisati ZENA ZA VOLANOM. :lol:

Član
Budi ti sretan što ti je žena izletila i što je nisi udario, sad bar znaš da ti nusu kočnice bile 100 % ispravne ;)

187

Član
99% sam siguran da ti je crijevo od zadnjih kocnica jer se meni isto desilo samo sto je kod mene bilo na golfu 2 i nisam imao abs :lol:..
Uglavnom ono crijevo od kocnica se odkacilo i strugalo mi o felgu i tako je puklo i iscurilo ulje..

Član
kornjas je napisao(la):
Budi ti sretan što ti je žena izletila i što je nisi udario, sad bar znaš da ti nusu kočnice bile 100 % ispravne ;)

bio sam juce kod majstora, i kaze da mi je kablo od zadnjih diskova istruho i da ga je jak pritisak natjerao da pukne..tako da ce za koji dan to biti popravljeno.. Naglo sam zakocio, al et drago mi je sto je sad to puklo..nije bila nikakva nesreca...

187 je napisao(la):
99% sam siguran da ti je crijevo od zadnjih kocnica jer se meni isto desilo samo sto je kod mene bilo na golfu 2 i nisam imao abs :lol:..
Uglavnom ono crijevo od kocnica se odkacilo i strugalo mi o felgu i tako je puklo i iscurilo ulje..

100 % si u pravu :)) istruhlo mi bilo kablo, sto vodi do zadnjih diskova...jak pritisak bio i pukne..