@Neo... nema tu nista posebno odrzavanje, sipaj Seleniu na vrijeme, senzore i ostala cuda oko motora uzimaj u ovlastenom, eventualno ako je neki bas skup dio potrazi na otpadu.
Ja evo vozim Fiata Punto Mk2, naslusao sam se toliko prica o nekvaliteti itd...da sam bio i mozda i ubjedjen da je tako, medjutim i ja sam kupio macka u vreci...fin upakovan..
Tek kad sam dosao na servis i poceo svjecice da mjenjam odma isti dan, vidim 2 Fiatove, 1 Lancia i 1 Renault.. WTF:icon_mad::icon_mad:
Tad sam shvatio da je auto odrzavano veoma lose... sto se i potvrdilo... kad su pocele kocnice cvilit posle dva dana... potrosene pakne i plocice...skroz do metala haman, hajd i to mjenjaj sve..diskove, tromble, plocice i pakne...
Sljedece mi je problem bio mjenjac koji se sasuo, kontam kvalitet los sta li... rastavim ga kad imam sta vidjet, neko je to vario prepravaljao prije mene i nije bio u OSI centriran, vremenom je probio kuciste i svo ulje iscurilo tako se i sasuo sam od sebe, sreca nisam bio na putu.
Odem fino na otpad uzmem 100EUR polovan sastavim i stavim, prezadovoljan...
Sljedece je senzor radilice motora koji je vrisno netom posle 100.000 km...uzmem novi za 100 KM u ovlastenom i posle toga... sipaj i vozi,do dana danasnjeg...
Sto znaci samo jedno, pravilno odrzavaj...i auto ce te slusat...
I da za talijane moras imat majstora koji zna da ih popravlja... Majstor koji mi je golfa popravljao prije Punta, radio mi je zubcasti i spanere kad sam kupio Punta...
Za 10 dana iskoci zubcasti iz leziste i sreca nije nista motoru bilo, dihtung dekla promjenio u drugom servisu i ti popravio... Sad je sve ko bog

Eto vidis sta se meni desavalo sve zbog ne odrzavanja vozila...
Al' ja sam bio uporan i doveo ga u fabricki ispravno stanje i tako cu da nastavim,zbog toga ne bih nikad rekao da su talijanska auta smece... samo covjek moze smece bit koji ga ne odrzava... i tesko zavirit pod haubu 5 min,provjerit ulje i vodu...ccc zalosno...:123::123:
Od tada do dana danasnjeg presao sam 30.000 km bez i jednog moguceg kvara...
hvala bogu neureklo se:123: