Da, on je meni to uradio. Samo mu kažeš da tako hoćeš. Svi ti takozvani canbus samo odlažu jer stave veći kondenzator a on nikada nije dovoljno velik, i kada on zakaže odoše i brisači. Čak ni oni dodatni moduli nemaju dovoljan kondenzator.
Pa crkao bi mu i sa drugim setom...Ja sam se svega namijenjao,ollo mi se pokazao prilicno dobar,inace preporuka za instalaciju...Kao i obično, hirurg lupa gluposti.
Obavezno napajanje uzeti sa akumulatora ako ćeš sačuvati modul brisača, mada navodno novije 5-ice nemaju problema sa tim, ali ja ne bih rizikovao
Dalje, Can-bus xenon ne postoji ni original ni kineski, can-bus je protokol za komunikaciju a sijalice ne komuniciraju, i can-bus zahtjeva mikroprocesor, što znači najmanje još dvije dodatne žice, can+ i can- a to ni fabrički xenon nema. Ne bacati bezveze pare na "can-bus" xenone. A sočiva su svakako preporučena zbog ostalih učesnika a i zbog tebe. I da, Philips xenon set isto ne postoji, jer tehnički, aftermarket xenon nije legalan i Philips ga sigurno neće praviti.
Ollo, ništa bolji od ostalih, članu saledoboj pregorili brisači sa njima, i nakon popravke je stavio napajanje sa akumulatora i isti xenoni više ne prave problem.
Hvala ti prijatelju.Ne kažem da je loš ali nije ni bolji jer se kao reklamirao da sa njim nema tog problema. A kod Lige su meni najbolji, 18 mjeseci garancije.
Evo vjerujes drug da ih još nisam ni montirao na golfa jednostavno me strah................a prije sam ih imao 2,5 godine na SEATu Leonu 2002g nikada nisam imao apsolutno nikakvih problema.Ja imam na a3 8l ollo i rade godinu dana ok, nekad mi se desi kad upalim svjetla brisaci odrade jednom i to je to pa me strah da mi ne pregori sta, kako se spaja to direktno preko akumulatora jel moze neko detaljno opisati?
I da, philips xenon set ne postoji da znate