Win 7 na svakom petom racunaru...

Win 7 na svakom petom racunaru...

windows-7-install2.jpg

Prema podacima firme Net Applications, Windows 7 je sada na svakom petom kompjuteru na svijetu, što je vrhunac koji je do sada dosegao posljednji desktop OS iz Microsofta. Onima kojima ova brojka nije dovoljno uvjerljiva kao znak uspješnog proizvoda informacija da Vista nikada nije dosegla tu cifru, te da je do sada, godinu nakon predstavljanja, Microsoft prodao 240 miliona licenci novog OS-a, te da su na dobrom putu za 300 miliona.

Kada bi se računale i nelicencirane verzije, Windows 7 bi sasvim sigurno još bolje stajao.

Član
ovo su samo licencirane.... a da prebroje nelicencirane samo u BiH, strahovito bi se brojke povecale :D

MTR

Član
300.000.000 x 300 KM minimum = jebi ga ne moze mi digitron izracunat hahahahahahaha

90.000.000.000 dolara hljebe dragi kud ce sa tolikim parama

za maloljetne = devedeset milijardi dolara ili 126 milijardi KM

Član
bogme MTR 3KM je minimum :lol:

a za ocekivat je ovo bilo, izbacili vistu (sranje) pa ovo sad doslo ko spas, bijeg od viste

MTR

Član
kavaz je napisao(la):
bogme MTR 3KM je minimum :lol:

a za ocekivat je ovo bilo, izbacili vistu (sranje) pa ovo sad doslo ko spas, bijeg od viste

jest kod nas :D , sad zamisli dje drzava ima zakon koji stiti intelektualno vlasnistvo , bog te koje su to pare

Član
samo ne znam sto je vama vista sranje.... ako ste imali priliku koristiti vistu ultimate x64, naravno licenciranu... ne neku crackovanu.... ( mada sam i nju probao) nista nije lose.... perfektne performase pruza....