VW Golf III/Vento 1.9 TDI 81kw-AFN, mišljenje

VW Golf III/Vento 1.9 TDI 81kw-AFN, mišljenje

Član
Pozdrav svima, do vozacke ima jos podugo al vec razmisljam za auto:), neznam sta i kako kupit za pocetak. Najvise me privlaci vento i golf 3 sa 1.9 81kw motorom, zanima me kakva su iskustva, odrzavanje i ostalo.
Svaki savjet dobro dosao :)

Član
Vozio Seata Toleda 1997 sa tim AFN motorom, fino ide, malo troši, imao problem sa elektronikom u bosch pumpi popravak koštao 400 KM (doduše to je bilo prije 8 - 9 godina), dalje sam imao problem sa turbinom jer je auto išao u safe mod, što je bila kao neka boljka tih 81 kw motora,

Ako već želiš Venta ili golfa 3 (zbog lošeg lima svi su već truhlovine) idi na tdi 66 kw, to je moja preporuka,

pozdrav

Član
Sjecam se dobro kada mi je rodjak vozio Golf 3 special sa AFN motorom isao je ko lud a malo trosio. Znam da ga je bio poceo zezati nakon sto ga je komplet ofarbao zbog dobro poznate bojke na limariji i on ga prodao.

Ako se ne varam taj motor je ugrađivan u Jubi trojku TDI GTI, ali neka me kolege isprave, i doslovice leti, dobar ali bojim se da rijetko će se sad pronaći dobar primjerak na našim tablama. Vozikao sam jedno vrijeme karavana automatika s tim motorom i ide super, posebice na kick down :D

Član
Ima jedna trica u zenici s tims motorom,ja je htio uzet, al frajer trazi 8k cini mi se, ali auto je vrh i ide extra

Član
Ma ja sam to mislio dovest iz Slovenije ili Austrije, tamo reg. na nekog pa vozat ovdje uz ponomoc, znam da ih je tesko nac i znam kakav im je lim, valjda bi mogao posluzit 3-4 god. :D
A sto se tice 66kw i to su mi onako fini motori, cuo sam samo dobro o njima, covjek ima venta 66kw ima mozda 900k na satu, kaze majstor da mu nikad motor nije otvoren :)

Član
Ma ja sam to mislio dovest iz Slovenije ili Austrije, tamo reg. na nekog pa vozat ovdje uz ponomoc, znam da ih je tesko nac i znam kakav im je lim, valjda bi mogao posluzit 3-4 god. :D
A sto se tice 66kw i to su mi onako fini motori, cuo sam samo dobro o njima, covjek ima venta 66kw ima mozda 900k na satu, kaze majstor da mu nikad motor nije otvoren :)

To su price za malu djecu da je taj motor presao 900 000km a da motor nije otvaran... Samo cu to reci :)

To su price za malu djecu da je taj motor presao 900 000km a da motor nije otvaran... Samo cu to reci :)
kakve price, pa nema boljih motora id tih TDI 66kw iz trice, ja neki dan prodo Polo Variant 98.god sa tim motorom, covjek mjerio kompresiju i svi smo se iznenadili, 100% a motor preso skoro 400000km
u nasem vlasnistvu od 2005 god, doso sa 133000km

Član
Ja sam za njih cuo samo ono najbolje, al opet neznam kad nisam imao, nebi ga svi hvalili da ne valja, to je sigurno

Član
kakve price, pa nema boljih motora id tih TDI 66kw iz trice, ja neki dan prodo Polo Variant 98.god sa tim motorom, covjek mjerio kompresiju i svi smo se iznenadili, 100% a motor preso skoro 400000km
u nasem vlasnistvu od 2005 god, doso sa 133000km

Cuj nema boljih motora :D nema boljih motora za one koji ne vide dalje od VW-a...
Sta to znaci 100% kompresija??? de malo to pojasni :)
Znaci ti si otvarao 1.9 TDI motore iz trice nakon 400 000km na satu i gledao kakvi su unutra? :)

Opet cu reci 1.9 TDI sa 900 000km na satu a da motor nije otvaran, prica za malu djecu...

Poslednja izmena:
Član
Ja sam mjerio kompresiju kod 3 mehaničara i kod svakog je bila drastično drugačija cifra. Od 8,10 i 12 za benzinca.

Taj motor je u svoje vrijeme bio dobar i pouzdan. No da je rekorder, nije. Izdržljiviji su motori bez turbine od njega. Danas je to rastrošan, bučan, spor i od vremena pregažen motor. No naš narod će prije voziti golfa koji je obišao 126 puta kuglu zemaljsku neki jtd, dci ili hdi sa 10 puta manjom kilometražom. Al hajd, nek budale vozaju i potražuju smeće, ljudi koji ponešto znaju o autima mogu vozati mlađa i bolja auta po povoljnijim cijenama :)

Član
Ja sam mjerio kompresiju kod 3 mehaničara i kod svakog je bila drastično drugačija cifra. Od 8,10 i 12 za benzinca.

Taj motor je u svoje vrijeme bio dobar i pouzdan. No da je rekorder, nije. Izdržljiviji su motori bez turbine od njega. Danas je to rastrošan, bučan, spor i od vremena pregažen motor. No naš narod će prije voziti golfa koji je obišao 126 puta kuglu zemaljsku neki jtd, dci ili hdi sa 10 puta manjom kilometražom. Al hajd, nek budale vozaju i potražuju smeće, ljudi koji ponešto znaju o autima mogu vozati mlađa i bolja auta po povoljnijim cijenama :)
U pravu si, ima auta mnogo mladjih od npr golfa 3 tdi sa istom cijenom, al treba gledat i ostale stvari, kad tad moze nesto crknut, a kad crkne onda se hvatas za glavu kad cujes cijenu popravke, ne vrijedi samo gledat na cijenu auta, cijenu registracije, cijenu ulja, remena i spanera, nije samo to na autu sto se moze pokvarit, ma kakvo god da je, nije bitna marka, uvijek se nesto moze pokvarit, uvijek mozes ocekivat da nesto crkne, a i kod nas putevi ovakvi kakvi su, jos jedan razlog vise da se uvijek nesto moze ocekivat :). Nisam jos vozac, nemam svoje auto, ne mogu nesto puno znat oko odrzavanja i to, al znam ponesto, znam primjere drugih ljudi.:)

Cuj nema boljih motora :D nema boljih motora za one koji ne vide dalje od VW-a...
Sta to znaci 100% kompresija??? de malo to pojasni :)
Znaci ti si otvarao 1.9 TDI motore iz trice nakon 400 000km na satu i gledao kakvi su unutra? :)

Opet cu reci 1.9 TDI sa 900 000km na satu a da motor nije otvaran, prica za malu djecu...
nisam otvaro motor, na njemu je jedino prije 6 godina reparirana bosch pumpa jer je malo rosila gorivo i to je od ulaganja osim redovnih servisa, evo sad je stari kupio Focusa tddi 90ks al Polo bi ga pojeo sa duplo vise kilometara na satu
A za motor je reko majstor koji ga nije odrzavo da smije dat garanciju uz redovne servise ko sto je dosad i bilo, a taj majstor ima servis i radi sva auta ne samo VW

Član
Rođak mi imao golfa 3 jubi sa tim motorom, motor chipovan na 150ks sa 260tkm i vozio ga do 380tkm sa chipom, na njemu je tvornicka turbina bila i sve na mjenjacu, a auto je islo bolje od 2.0 16v abf. Motor je prodao i dan dans se voza i tko zna koliko je preso :D