Ma ja sam to mislio dovest iz Slovenije ili Austrije, tamo reg. na nekog pa vozat ovdje uz ponomoc, znam da ih je tesko nac i znam kakav im je lim, valjda bi mogao posluzit 3-4 god.
A sto se tice 66kw i to su mi onako fini motori, cuo sam samo dobro o njima, covjek ima venta 66kw ima mozda 900k na satu, kaze majstor da mu nikad motor nije otvoren![]()
kakve price, pa nema boljih motora id tih TDI 66kw iz trice, ja neki dan prodo Polo Variant 98.god sa tim motorom, covjek mjerio kompresiju i svi smo se iznenadili, 100% a motor preso skoro 400000kmTo su price za malu djecu da je taj motor presao 900 000km a da motor nije otvaran... Samo cu to reci![]()
kakve price, pa nema boljih motora id tih TDI 66kw iz trice, ja neki dan prodo Polo Variant 98.god sa tim motorom, covjek mjerio kompresiju i svi smo se iznenadili, 100% a motor preso skoro 400000km
u nasem vlasnistvu od 2005 god, doso sa 133000km
U pravu si, ima auta mnogo mladjih od npr golfa 3 tdi sa istom cijenom, al treba gledat i ostale stvari, kad tad moze nesto crknut, a kad crkne onda se hvatas za glavu kad cujes cijenu popravke, ne vrijedi samo gledat na cijenu auta, cijenu registracije, cijenu ulja, remena i spanera, nije samo to na autu sto se moze pokvarit, ma kakvo god da je, nije bitna marka, uvijek se nesto moze pokvarit, uvijek mozes ocekivat da nesto crkne, a i kod nas putevi ovakvi kakvi su, jos jedan razlog vise da se uvijek nesto moze ocekivatJa sam mjerio kompresiju kod 3 mehaničara i kod svakog je bila drastično drugačija cifra. Od 8,10 i 12 za benzinca.
Taj motor je u svoje vrijeme bio dobar i pouzdan. No da je rekorder, nije. Izdržljiviji su motori bez turbine od njega. Danas je to rastrošan, bučan, spor i od vremena pregažen motor. No naš narod će prije voziti golfa koji je obišao 126 puta kuglu zemaljsku neki jtd, dci ili hdi sa 10 puta manjom kilometražom. Al hajd, nek budale vozaju i potražuju smeće, ljudi koji ponešto znaju o autima mogu vozati mlađa i bolja auta po povoljnijim cijenama![]()
nisam otvaro motor, na njemu je jedino prije 6 godina reparirana bosch pumpa jer je malo rosila gorivo i to je od ulaganja osim redovnih servisa, evo sad je stari kupio Focusa tddi 90ks al Polo bi ga pojeo sa duplo vise kilometara na satuCuj nema boljih motoranema boljih motora za one koji ne vide dalje od VW-a...
Sta to znaci 100% kompresija??? de malo to pojasni
Znaci ti si otvarao 1.9 TDI motore iz trice nakon 400 000km na satu i gledao kakvi su unutra?
Opet cu reci 1.9 TDI sa 900 000km na satu a da motor nije otvaran, prica za malu djecu...