VW Beetle '70.

VW Beetle '70.

Opet se malo radilo, doduše koliko para toliko i muzike. Uživancija mi je i ove sitnice sređivati, pa evo rezultata današnjeg rada.

Sa ovim sam počeo...

9rhumt.jpg


105tbns.jpg


Pa je onda sve ovo rastavljeno

2vbodie.jpg


Staklo očišćeno, svi kontakti ošmirglani i odmašćeni...

257nodz.jpg


I ovako je to ispalo...Farbao sam sa cinkom u spreju, i nijansa mi je sasvim ok. Ofarbao sam još i kućište pepeljare ali sam malo zbrzao pa ću morati ponovo jer mi se boja malo razlila.

15h1yc0.jpg


2e6962v.jpg


Razmišljam o tome da ofarbam i ovaj obruč, ali o tom po tom.
Radovi se nastavljaju za vikend...
 
Evo mali nastavak radova...

Čep rezervoara je bio propao skroz pa sam ga malo refrešovao ali mislim da će ići u chrome varijanti...Ali eto u svakom slučaju da ga zaštitim dok ne bude vrijeme da se postavi.





Ovako nekako to izgleda trenutno, malo me je bezbojni zezao ali nema veze bitno je da koliko toliko bude zaštićen i da ne truhne.


Također na ovoj slici se vidi i kućište pepeljare kako je ispalo


Onda sam povadio sve što je moglo da se izvadi osim volana za koji nemam odgovarajući ključ, izvađeni suncobrani i unutrašnji retrovizor.


Povađena sva instalacija koja je bila ispod haube i sad se taj dio može popravljati jer mi je iz boce od ulja za kočnice curilo i uhvatila se hrđa. Nadam se da ću uspjeti spasiti taj dio bez varenja.


Onda sam izvadio bočne prozore i zadnju šajbu.






Također kad sam skinuo bočne prozore našao sam neku providnu foliju i koliko sam mogao primjetiti da su stakla ispod kao nova. Ne znam da li je to fabrički ili je to neko naknadno stavljao da se u slučaju udesa staklo ne raspe ali u svakom slučaju dobro je da su očuvana.
 
Član
Ako sta fali od djelova a ne znas kataloski slobodno se javi i samo daj broj sasije i koji je motor i nacemo sve.
Pratim radove i ako ti to natenane :)
Inace imam vw softver etku i elsu preko kojih se nadju svi kataloski za rez djelove
 
Nije valjda da imaju i ova auta j tim programima ? Može li se negdje skinuti to da se downloaduje?

Radim pomalo koliko vrijeme i finansije dozvoljavaju. Nadam se jednom većem updateu ali neću ništa pričati dok ne dođe i ako dođe do toga :D
 
@hirurg moraću definitivno. ako neko ima siguran link nek napiše u komentar. i također ako ima nešto tako za renault nek napiše :D

@Dzeniii koji je fazon s ovim? Definitivno ih moram mjenjati jer je skroz slabo osvjetljenje.
 
Dugo se nije pisalo, a dugo se nije ni radilo nešto posebno :D Bila zima a pošto nemam grijanje u garaži, nije bilo ni radova.
Kupio sam far od nekog starog motora iz 70tih godina koji ću postaviti kao maglenku na prednju karambolku. To će izgledati otprilike ovako:

mendoval08.jpg


Prije par dana kupljen i volan koji sam dugo dugo čekao pa se malo krenulo u restauraciju istog:
2qw1svs.jpg


Pa smo krenuli sa rastavljanjem
slifwp.jpg


Pa smo lagano krenuli sa čišćenjem raznih prljavština :D
2qa47zp.jpg


Da bi smo dobili ovo
1zly5h3.jpg

Na slici iznad sam slikao u pola posla, kasnije je skoro sve očišćeno osim par tačkica koje nisam mogao izvući ali ću se potruditi da ih izvučem poliranjem.

U potrazi sam za nekim dijelovima. Pretražio sam čitavu Bosnu i niko trenutno nema :D Ukoliko neko od raje s foruma zna za neki kontakt broj nekog ko ima dijelove za bubu neka proslijedi, možda budem imao sreće sa dijelovima. Do sljedećeg kuckanja, budite mi pozdravljeni.
 
Posto si molio da ne komentarisu oni koji nemaju 18 i vozacku nisam komentarisao sad pošto imam sve to hocu da napisem Samo polako napred bice ovo odlicnooo :D
 
Član
Ispoliraj ovaj dio metalni na volanu i onaj obruc od sata ako je metalni..lijepo obrusi purol u ruk i deri samo da se sija..:D
 
@Nebojsa_GTD
Hvala druže, biće biće samo polahko :D

@soffa razmišljao sam i ja o tome ali mislim da mi se ne bi uklopilo to u unutrašnjost tj. kada bih ispolirao da šljašti, bilo bi viška pa ću samo malo ispolirati da mu vratim sjaj. Jedino kad bih našao dijelove unutrašnjosti koji sadrže hromiranu lajsnu, onda bi se moglo ispolirati da bude kao ogledalo. O tom po tom :D
 
Top