Al_Galone je napisao(la):Ovaj Amarok se nemoze registrovati na fizicko lice,samo pravna lica mogu registrovati ovo vozilo.
Predpostavljam da ti je stari upoznat sa tim,ali reko da napomenem.
Nas glupi zakon jos nedozvoljava da kao fizicko lice mozes posjedovati pickup vozilo!
bucky_mb@yahoo je napisao(la):superman je napisao(la):Toyota je najveći svjetski proizvođač auta, zato smiješno je upoređivati Toyotu i VW
al ga i ti lupas brate,, trenutno su tu negdje i vw ce ih naJVJEROVATNIJE PRESTICI, AKO vec nije,, i opet tema sa vw noviteta dodje na neko usporedjivanje sa drugim markama:icon_mad: postalo je smijesno citati takve komentare, posebno od technogeeka
technoGeek je napisao(la):Jao prozivke na moj nick :lol:, pa hajd molim te reci mi da pljujem i da nisam upravu...
Kupujes radnu masinu, i trebas uzeti VW-a koji je tek krenuo u to trziste, po istoj cijeni za koju mozes dobiti Toyotu u najjacoj opremi, koja je u ovom polju lupam, nekih 50 godina, i ti trebas izabrati nekoga ko nema iskustva sto se toga tice... Ajd molim te reci mi gdje je tu logika ? Nema je, jer ovo nije auto za k*rcenja, nego je prije svega radna masina....
technoGeek je napisao(la):I sta ako je VW tada pravio ? Vidim toliko im je dobro islo da su svi osim mene culi za njih ? Nema to nikakve veze, Toyota vlada u tom segmentu, pa i da su 1850 krenuli praviti, dzaba im kada jednostavno nisu za toga, dobro i ova auta prave... Prodaja ce naravno pokazati ko je bio i ostao vladar sto se tice ovog segmenta![]()
dellas je napisao(la):VW debituje u ovom segmentu sta god da su pravili pre 50 god, nisu to vozila iste namene...siguran sam da ce biti dobri, ali sa skeptik oko 2.0 motora.