eddo je napisao(la):
Eh ovako, imam SHARK SRF-1000 BLUE pojacalo spojeno na dva pioneera TS-W257D4.Pioneeri imaju dvije zavojnice po 4 Oma koje su spojene paralelno pa obje daju po dva ona.Shark ima 4 kanala,pa sam ga namjestio da ima dva bridz kanala i spojio ova dva suba na ta dva bridza.Subovi su po 350W RMS, a pojacalo je 880W RMS po jednom bridzu.Samim tim sam smanjio pojacalo na manje od pola svoje snage tako da se ono nemora naprezat,a da zvucnici opet daju svoj maximum.E sad problem mi je sa napajanjem.Iako je pojacalo postavljeno na manje od pola svoje snage, sva svjetla u autu mi migaju (ukljucujuci farove i stopove).Znaci sve sto svjetli to i miga kad je muzika u punoj snazi.I to sve pored 1F kondenzatora.Muzika je radjena za street A klasu, i treba mi rjesenje kako da mi se ne gubi struja a da sve ostane fabricki, tj. da muzika i ostane u street A klasi.HVALA UNAPRIJED
hajmo redom
kazes da si spojio na svaki most jedan DVC sub sa spulama u paralali, sto ce reci da svaki most radi na 1 OHM ... da budem iskren za taj brand nisam cuo ali ako radi u mostu na 2 ohm full respect, opet dalje 880WRMS po jednom bridgu, bi DAVNO spalilo te woofere , ako je ipak tako pa imas 2x 880W RMS-a , to je nekih 1,7 KW, i za to ti treba akku od nekih 95-115 Ah, jeftinija varijanta bi bilo Exide Xtra 95+ a bolja puno vairjanta je PC 4000, cijena je 300/900KM , na ovo obavezno 50mm2 kabal, takodje je sasvim normalno da na 1,7KW RMS-a ti svjetla "migaju" jer za flat response ti treba ozbiljan elektricni izvor , nemoze to ni kond ni batcap ispeglati ...
Ako ipak pricamo o nekih 2x 200RMS-a sto vjerujem da je realnije za ovaj slucaj, onda 1. probaj staviti neki jaci akku, koji ima barem 75Ah i barem 500A ( crankoing power ) i probaj staviti 20mm2 napojni kabal, takodje dobro sve kontakte ocisti , i pojacaj fabricku masu sa dodatnim kablom od jos 20mm2 prema sasiji sa akku-a..