Vase misljenje o ovom xenon kitu...

Vase misljenje o ovom xenon kitu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
znaci na netu sam naisao na zanimljiv oglas trazeci neke xenon kiteve i nadjoh ovo http://www.xxx.ba/oglas/255584...

Xenon setovi sa takozvanim OKOM

Xenon setovi sa takozvanim OKOM
Za automobile koji u faru nemaju oko (leća)
U setu dobivate 2 leća koja se jednostavno namontiraju u far
U lecima su originalne D2S bixenon sijalice
Angel Eyes

dali neko od vas ima iskustva sa ovime... zvao sam ih i rekose mi cijenu od nekih 480 km a ugradnju bi vrsio kod njih u mostaru koja bi oko 80 km... na sve ide garancija... sad me interesuje poznajete li nekog ko je ugradio ovo cudo i na sta to lici i koliko je jednostavna/komplikovana, sigurna/nesigurna itd ugradnja ovog cuda... pravo sam se zagrijao za ovo jer farovi sa lecom za mog poola su gadni a i ovo mi je puno povoljnije i interesantnije a koliko vidim i funkcionalnije a svoje sadasnje xenone prebacim u maglenke i od ede uzmem 2 sijalice h3 :) pozz i tnx na odgovorima...

Član
i344818_GetAttachment.jpg

dobio sam sliku od njih i upute... ukratko...

Staklo fara se skida i ovo se pricvrsti umjesto obicne sijalice i u kitu se dobije i ljepilo za far kojim se sve to kasnije zaljepi a instalacija ostala ide kao i normalni xenoni samo se spaja na dugo i na kratko svijetlo i navodno ide direkt na akomulator sa relejem i osiguracima i onda kada kroz instalaciju dobije signal da su svijetla upaljena on pusta struju sa akomulatora i pali xenone a duga rade na fazon klapne ko i svaki bixenon a uz to se moze prikljucit i vasa postojeca sijalica za duga svijetla pa to bude full original bixenon :) meni zvuci jako jako interesantno... cim mi jave za ugradnju i garanciju kako sta i na koji nacin idem to radit a sto se tice supljaka malit ce ti farovi meni i ovako magle farovi kad perem auto i kad je kisa i svakako moram skinut stakli i prebrisat ga jer se zamuzgalo vec i onda to fino sredit i s druge strane fino zabarikadirat ono sve da bude pravi bixenon :) mozda cak i matiram sjenila da bude komplet black far... pozz

Član
U principu ti ugrade socivo - matavr6 je to radio , nadji njegovu temu. Nema tu "ubacivanja" plug and play, nego se far izreze iznutra da bi se sve uklopilo, od postojeceg oblika fara zavisi kako i koliko ce to "kulturno" na kraju izgledati, kao i od strucnosti "majstora". Imam ja 4 sociva ovakva vec nabavljena, da ih jednom sebi ugradim kad se nakanim na to....

Član
nou po njihovim rijecima nema rezanja i pilanja nego samo plug and play...

a kosta 480 km + ugradnja...

Član
Pametan si ti momak, razmisli sam kako je to fizicki izvodivo, da isti kit pashe u 300 razlicitih farova plug and play :p i nadji matinu temu i vidi kako to izgleda ;)

http://www.bhtuning.com/showthread.php?tid=7661&page=9

ev ne bude mi mrsko maxuz nac, jos si i sam tamo odgovarao na temu jazavac jedan :D

Član
pa jazavac bash sad gledam duplo vece je ovo njegovo cudo od ovog sto prodaju ma ne duplo troduplo :)

image601pa6.jpg

i btw ako mi odrade ovo ovako ja cu biti itekako prezadovoljan i presretan... :)

Član
cini ti se rodjak da je vece, samo ti se cini.....

oni izgledaju onako jer su namijenjeni aftermarket ugradnji, pa su vec "spakovani" u cahuru kao sto i sam vidis, a ove je mata nabavio od nekog audija kako se sjecam ili necega, pa su zato ovakvih kakvi jesu...

a nemas razloga da ne budes zadovoljan, ako ti je far "bistri" to ce bit extra, no problemos, reko sam ti, sve se moze itekako, samo je pitanje strucnosti i mastovitosti onog ko bi to radio....

sve se moze kad se hoce

Član
Meni se ovo super cini, jedino sam pomalo skeptican sto se tice tog skidanja stakla sa fara!
Al' po ovom opisanom,dobro je to zamisljeno!

Dobro bi bilo pitat te sto ugradjuju da daju kontakt od nekoga kome su to vec radili pa cut sta kazu!

Član
a jbg posalji im mail... meni ce svakako dobro doci skidanje tog stakla na faru jer su mi farovi prljavi iznutra.... ovo idem radit cim skupim lovu... :) odluceno je vec...

Član
ovo je po meni extra....
ako budes radio obavezno nas obavijesti, mozda cu i ja poslje tebe:icon_smile:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.