Nelle_G je napisao(la):
Koliko znam GTD a ni JTD sporting nema... nego iskljucivo sa 1.2 16v motorom,ako se ne varam...a ja ne znam sta si ti onda gledao:icon_confused::icon_confused:
uzmes 1,2 8v..neces se pokajat..malo trosi,fino ide..i nije skup za odrzavanje
ima JTD sporting. i ja sam mislio da nema pa su mi dokazali da ima. u pitanju je 1.9 JTD motor a oprema je sporting.
e sad da nesto kazem o fiat punto-u mk2 a i b.
totalni promasaj u odnosu na mk1 (ovo se odnosi na model fiat punto mk2a 1999-2001). sto promasaj, zato sto su u tom periodu u fiatu pokusali napraviti neke modifikacije u odnosu na model mk1 u vidu drugacije obrade limarije, drugacijeg podvozja (slicnog golf-u mk2). limarija je dosta podlozna koroziji pored toga sto je limarija pocincana. zavrsni sloj laka je dosta tanak i cesto boja puca na sastavima, javlja se korozija u prtljaznom prostoru. cesto stvaranja kondenza u farovima, farovi od plastike brzo izgube na funkciji a i lece kratkih svjetala su dosta slabe i brzo izgore od toplote sijalica. sto se tice motora 1.2 8v motor se pokazao kao najizdrzljiviji ali kao veci trosac u gradskom rezimu voznje. prednost motora je da prilikom pucanja zupcastog remena ventili nisu podlozni krivljenju dok za druge motore to ne vazi. 1.2 16v motor je dosta energicniji motor ali skuplji za odrzavanje od predhodnog. 1.9 D je promasaj potpuni podlozan je kvarovima najcesce pucanjem dihtunga na glavi. 1.9JDT pravo dobar motor ali skuplji je dosta za odrzavanje. 1.8HGT dobar motor uz redovno odrzavanje ako se zapusti onda je rupa bez dna i stalno ce se kvariti. standardna boljka svih modela mk2 a i b je elektricni servo koji zna prestati sa radom iz cista mira a popravak je dosta skup a zamjena prakticno preskupa.
sto se tice kupovine po meni je bolje kupiti bravo 1.6 16v 2001 godinu nego punto 2003 ili 2004 za 2005 i novije nista ne govorim.