Outrage je napisao(la):Ma samo ti ovo lupi u auto! Ima da grmi![]()
SeEn_BoSs je napisao(la):I ja se slazem ima da grmi i da drobi![]()
ITALY je napisao(la):Ako nema ugradi pojacalo od 250w rms-a pod sjedište i struju mu dovedi direktno sa akumulatora, nikad preko playera
eddo je napisao(la):ukratko ako je 8 Ohma, predlazem ti da ga ne stavljas u kola .... pogotov ne bez kakvog pojacala ....
freak je napisao(la):eddo je napisao(la):ukratko ako je 8 Ohma, predlazem ti da ga ne stavljas u kola .... pogotov ne bez kakvog pojacala ....
zasto ne stavljat ako je 8 ohma?? pa u vecini autoradia pise u prospektima da je stabilan 4-8ohma....
ErRoR je napisao(la):freak je napisao(la):eddo je napisao(la):ukratko ako je 8 Ohma, predlazem ti da ga ne stavljas u kola .... pogotov ne bez kakvog pojacala ....
zasto ne stavljat ako je 8 ohma?? pa u vecini autoradia pise u prospektima da je stabilan 4-8ohma....
Ako si mislio da je namjenjen za kucni sound ( 8ohma) Nije onda je 4ohma, 100% jer je woofer dosao u kutiji za auto....I nasminkan je za auto...
freak je napisao(la):eddo je napisao(la):ukratko ako je 8 Ohma, predlazem ti da ga ne stavljas u kola .... pogotov ne bez kakvog pojacala ....
trizex je napisao(la):freak je napisao(la):eddo je napisao(la):ukratko ako je 8 Ohma, predlazem ti da ga ne stavljas u kola .... pogotov ne bez kakvog pojacala ....
Cuo sam milion puta ovu teoriju od raznoraznih ljudi, ali nijedan od tih strucnjaka mi nijednu pametnu nije mogao dati ZASTO ne spajati kad vec imas. Na 8 ohma, manja je snaga, istina, ali bas zato i manje se opterecuje pojacalo/pojacalo radia, i ne vidim ama bas nijedan logican razlog zasto NE. Bujrum nek me neko ispravi![]()
trizex je napisao(la):Huuuu.....brate, al si ga sad izvalio...
Molim te ne pisi ovakve stvari kad nisi 100 posto siguran u njih, neko ce pogresno nauciti. Problem je kada spojis 2 ohmski zvucnik na 4ohmsko pojacalo, tada zvucnik propusta vise struje nego sto je to predvidjeno za pojacalo, i ono se VISE grije, i to je ono sto ga HOCE ostetiti. U pravu si kada kazes da sto je otpor veci, manje struje prolazi ALI NE STETI POJACALU. Ponavljam NE STETI. I prozivam odmah ovdje pred svima ako hoces spoji na pojacalo koje je predvidjeno za 4 ohma 8 ohmski zvucnik, sta izgori ja placam. Nominalna snaga opada, bas zato jer se pojacalo NE PATI, i MANJE je optereceno, a ne zato sto NE MOZE proizvesti.
Progooglaj, ako nadjes neki dokaz da nisam u pravu, prenesi ovamo. Ovo sto si napisao je teza nebuloza.
NHF