vadjenje saci iz katalizatora na TDI-u

vadjenje saci iz katalizatora na TDI-u

Član
pa ako te to veseli osijeci cijeli kat i stavi samo cijev.....nezzz cemu 2 stranice ubjeđivanja....

Član
nermin suljagic je napisao(la):
jebat ga,kod golfa se covjek cudio dobrim emisijama na auspuhu kad je mjereno,a nije imao kat-a...pitat cu na njemackom forumu,oni su tamo upoznati sa tim propisima/mjerenjima i 90% njih rade tzv. atrappe(sto u prevodu znaci laznjak) stavljaju lonce izgledom iste kao kat ali unutar je prohodna cijev citavom duzinom...nebi ja sad kupovao to nego je isti k. ako ga skines ili stavis to...

Ako tamo prave laznjake i tako prolaze PIKEL, sta se onda brines za nas tehnicki. :lol::lol::lol:
Skidaj ga odmah :cool:

Član
Ovdje pola ljudi uopće nema pojma o čemu se radi. Na zapadu su mnogo stroži tehnički pregledi, te se pri pregledu mjeri ispuh i uspoređuje sa normalnim granicama. Vađenjem unutrašnjosti katalizatora on potpuno gubi svoju funkciju te se količina štetnih plinova povećava. Većina tdi motora prolazi tehničke i bez katalizatora, no motor i sva instalacija mora biti u skoro savršenom stanju. Npr. dosta ljudi u Hrvatskoj skida katalizatora i umjesto njih zavare cijev. Kada dođe vrijeme za tehnički oni katalizatore ponovo stavljaju na ispušni sustav i tako prolaze tehničke.

Već neko vrijeme se kod nas govori o postroženju tehničkog, te bi prema tome najbolje bilo da se katalizator u potpunosti skine i sačuva. Ako slučajno dođe do promijene zakona i problema sa ispušnim plinovima on se može vratiti nazad na auto.

Član
Ja imam iskustva sa tim, tacnije radi se o benzincu, ali je poznata stvar da benzinci vise zagadjuju nego dizeli, tako da kod dizela moze biti samo bolje. Naime kod nas su postrozili te propise na tehnickim pregledima isto prema evropskim standardima i prosao sam tehnicki bez katalizatora bez ikakvih problema;)

Ja bi to ovako, skino cat skroz, nasao na otpadu sest onih spojnica il kako se vec zovu, ono sto spaja dvije cijevi sa sarafima i oprugicom. Uglavnom nasao to, otiso do cojeka koji vari, izrezo cat, navario po jednu tu spojicu sa svake strane, zatim navario isto to i na tu cijevi kojom budes zamijenio cat, onda uzeo i cat pa i njemu navario te spojnice i onda lagano prije svakog tehnickom umjesto da varis svaki put ponovo, samo dignes auto, zasarafis i to je to.

Sad ne znam koliko se to isplati ako ces vozat auto par mjeseci, godinu, al na duze staze da, svaki put bio dao na varenje po cvaju sigurno osim ako nemas co2 kod kuce ;)

Uglavnom ne razumijem se previse oko toga, mozda je to previse tih spojnica, mozda ne sljaka to tako u praksi, al ja iznio teoriju :)

erol i zela su u pravu,tako cu i uraditi...
neznam koliko ce mi se isplatiti da prodajem kat kao sto rece kolega sa tdi-om,bolje mi je da ga stavim u najlon i pred tehnicki opet zavrnem...thanks guys