Član
Pozdrav,
planiram uvesti Volva S40 1.9D 74kW 2002-2003 godina, vrijednosti između 2.500 - 3.000 Eur iz Njemačke ili Holandije. Riječ je o modelu
Pronašao sam nešto informacija sa drugih tema a ova mi je dosad najkorisnija (radi drugih članova također):
Ima nekoliko stavki koje me interesuju:
- Da li se uopšte isplati uvoziti auto ovog godišta i karakteristika iz druge zemlje (DE ili NL) iz vašeg iskustva s obzirom na fiksne troškove itd? Ja u svakom slučaju imam i pik.ba opciju ali moja finalna odluka teži ka uvozu.
- Ako neko ima savjeta na šta pripaziti kod kupovine ovog modela volva savjeti su više nego dobrodošli (koliko ja znam treba paziti na turbo punjač i semering izmjeđu mjenjača i motora te da im je to glavna boljka),
- Nemam namjeru previše tražiti 'cake' sa smanjivanje vrijednosti međutim zasigurno ne želim platiti ni frninga više nego što bi trebalo tako da bi savjeti na šta posebno treba pripaziti više nego od pomoći (upratio sam da EUR1 treba obavezno imati, da se sada plaća 3% umjesto 5% itd),
- Kakva su iskustva sa uvozom iz DE a kakva iz NL? Čuo sam da se S40 sastavljao u NL te da ti modeli nisu zadovoljavajuće kvalitetne i sl. Istina ili mit?

Hvala unaprijed pravim znalcima!
LP,
Adi
planiram uvesti Volva S40 1.9D 74kW 2002-2003 godina, vrijednosti između 2.500 - 3.000 Eur iz Njemačke ili Holandije. Riječ je o modelu

Pronašao sam nešto informacija sa drugih tema a ova mi je dosad najkorisnija (radi drugih članova također):
Eh ovako pozz drugari da se i ja nadovezem na ovu temu jer danas - sutra mozda nekom bude trebao koji savjet
Kao prvo prije 15-ak dana zaputim se za Njemacku i tamo kupim auto i evo vam moj savjet kako i sta u vezi papira koliko sta kosta itd.
1.- autobuska karta do Dortmunda u jednom pravcu 97 eura
2.- auto koje sam kupio u extra stanju bez feninga ulaganja 2500 eura i odmah od Dilera trazite 2 originalna racuna o kupovini vozila to ce vam ovamo trebat
3.- auto osiguranje 65 eura
4.- zooll tablice i zeleni karton 45.60 eura
5.- EUR1 obrazac 75 eura i on se ceka 2 dana
6.- tri tanka goriva 220 eura i ostalo mi je pola tanka da se mogu ovamo malo vozat 1600 kilometara
7.- vinjete kroz Austriu 10 eura i Sloveniju 15 eura
8.- dva tunela kroz Austriu 16.50 eura
9.- putarina kroz Hrvatsku 11 eura
sve ukupno do Bosne 3044 eura
E sad pocinje procedura i cijene kroz nasu Bosnu
1.- ulaz u terminal u Bosanskom Brodu 22 KM
2.- spedicija tj. prijava vozila 70 KM
3.- homologacija 260 KM
4.- carina i porez 1296.50 KM tu vam spediter uzima 100 KM za uslugu i carinici 100 za KAHVU koju nemojte biti ludi da je placate mene je sa tom KAHVOM i uslugom speditera kostalo 1296.50 KM
5.- registracija 506 KM
sve ukupno u Bosni izdataka i placanja 2154.50 KM
Ima nekoliko stavki koje me interesuju:
- Da li se uopšte isplati uvoziti auto ovog godišta i karakteristika iz druge zemlje (DE ili NL) iz vašeg iskustva s obzirom na fiksne troškove itd? Ja u svakom slučaju imam i pik.ba opciju ali moja finalna odluka teži ka uvozu.
- Ako neko ima savjeta na šta pripaziti kod kupovine ovog modela volva savjeti su više nego dobrodošli (koliko ja znam treba paziti na turbo punjač i semering izmjeđu mjenjača i motora te da im je to glavna boljka),
- Nemam namjeru previše tražiti 'cake' sa smanjivanje vrijednosti međutim zasigurno ne želim platiti ni frninga više nego što bi trebalo tako da bi savjeti na šta posebno treba pripaziti više nego od pomoći (upratio sam da EUR1 treba obavezno imati, da se sada plaća 3% umjesto 5% itd),
- Kakva su iskustva sa uvozom iz DE a kakva iz NL? Čuo sam da se S40 sastavljao u NL te da ti modeli nisu zadovoljavajuće kvalitetne i sl. Istina ili mit?

Hvala unaprijed pravim znalcima!
LP,
Adi