Uvoz polovnog motora...carinjenje...

Uvoz polovnog motora...carinjenje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
interesuje me jel neko zna kako to ide...jel mora motor biti van auta pa da se uveze ili s emoze na granici samo motor carinit a da se cijelo auto doveze...ili se moze dovest cijelo auto pa onda otic na carinski terminal pa prijavit motor za carinjenje kad je vec izvadjen...i jel motor sam moze bit stariji od 7 godina? hitno je...treba mi info u roku 2-3 dana

tito_i_partija je napisao(la):
interesuje me jel neko zna kako to ide...jel mora motor biti van auta pa da se uveze ili s emoze na granici samo motor carinit a da se cijelo auto doveze...ili se moze dovest cijelo auto pa onda otic na carinski terminal pa prijavit motor za carinjenje kad je vec izvadjen...i jel motor sam moze bit stariji od 7 godina? hitno je...treba mi info u roku 2-3 dana

pa jel moguce da niko nista ne zna? nije valjda da su samo djeca na forumu ostala...

Član
ja sam pokusao ali nije uspilo , moze motor sam i to sam pitao na Orašju ,

moras imati racun pa ti dodaju carinu , porez atest ..... , uglavnom motor koji sam trebao platiti 800KM ispao bi me do nekih 2000 KM sa carinikom koji je htio da mi papire odradi

najbolje je idi sa svojim autom i ugradi ga tamo

MTR

Član
kupis motor , dobijes racun , papire , izvoznu deklaraciju iz EU , dodjes na granicu , predas papire cariniku , on ih nosi spediteru , ( mozes ocarinit na granici ) , spediter ti pravi propratne papire do tvoje carinarnice ( Tuzla ) , tu dodjes , nadjes ponovo speditera koji ti to sve odradi za 80 KM ili manje .
Carina ti opuca carinu + PDV i slobodan si .

e sad imas tu druge zaj*ancije , hoce li ti carina spucat troskove na iznos fakture ili ce raditi procjenu vrijednosti ?? To je do njih .Uglavnom imas oko 30 % dodatnih troskova na cijenu .
Ako si dovezao cijelo auto - cijelo auto se carini - nema nista posebno , ili sasija ili motor ili sve zajedno - cetvrte opcije nema ;)

P.S.mi nedavno dovezli iz Italije motor 1,4 HDI koji je presao oko 20000 kilometara , sve nas izaslo oko 1500 maruna

MTR je napisao(la):
Ako si dovezao cijelo auto - cijelo auto se carini - nema nista posebno , ili sasija ili motor ili sve zajedno - cetvrte opcije nema ;)

ne skonta bogami...jel se moze dovest ikako cijelo auto pa da se naknadno samo motor carini? jbg u austriji sam...najjeftinije bi mi bilo cijelo auto dovest, izvadit motor i mjenjac, a ostatak auta u dijelove...

MTR

Član
onda mora bit u starosnoj granici od 7 godina , to je ako mislis citavo auto dovest

Staje ovo ba ljudi !
Kakva starosna dob auta ,kakva papirologija suvisna za uvoz auta .
Treba pojednostavit stvari!,Uvezi sta hoces bitno je da je tehnicki ispravno i da prolazi eko test .
Jebes papire za motor ,to je potrosni materijal . Ionako ljodi prekucavaju brojeve .
Svaki dile bi ti trebao da moze registrovat auto u svojoj radnji i izvrsit tehnicki pregled .
Tablice i porez placas u Supu i tacka .
I saobracajna je sranje Komunisticko sranje.
Treba drzava da omoguci prodaju auta u sto vecem broju, i ba od svakog ISTOG auta koje se preproda desetek puta dok ne istruhne ubere porez od svakog preprodavca TOJE BIZNIS !
Toje dobit za drzavu >Da kazni sve ijednog koi drzi neregistrovano AUTO kodkuce na travnjaku.
Znase gdje je takvim autima mjesto na Auto otpadu .
Tadbi ti moj komso otiso na Otpad i kupio MOTOR koi ti treba za 100 KM i nebi pito kako da ga uvezes iz druge drzave .To kad budemo imali imacemo i manje Kriminalaca a i bogatiju drzavu . Allahimanet svima koi dijele moje misljenje !
Tad bi svako vozo bolje i sigurnije auto .

Član
Dovuces auto koje je tamo registrovano i ovde ga rastavis auta koja su na col tablama njih kontrolisu na ulazu u drzavu a kad su na regularnim tablam i jos na tvoje ime nema prolema samo kasnije odes i odajvis tamo gdje registrovano a broj motora i papiri to naknadno sa otpadom resis kao da je kpljeno kod njih i cao

MTR

Član
NEW AUTO je napisao(la):
Staje ovo ba ljudi !
Kakva starosna dob auta ,kakva papirologija suvisna za uvoz auta .
Treba pojednostavit stvari!,Uvezi sta hoces bitno je da je tehnicki ispravno i da prolazi eko test .
Jebes papire za motor ,to je potrosni materijal . Ionako ljodi prekucavaju brojeve .
Svaki dile bi ti trebao da moze registrovat auto u svojoj radnji i izvrsit tehnicki pregled .
Tablice i porez placas u Supu i tacka .
I saobracajna je sranje Komunisticko sranje.
Treba drzava da omoguci prodaju auta u sto vecem broju, i ba od svakog ISTOG auta koje se preproda desetek puta dok ne istruhne ubere porez od svakog preprodavca TOJE BIZNIS !
Toje dobit za drzavu >Da kazni sve ijednog koi drzi neregistrovano AUTO kodkuce na travnjaku.
Znase gdje je takvim autima mjesto na Auto otpadu .
Tadbi ti moj komso otiso na Otpad i kupio MOTOR koi ti treba za 100 KM i nebi pito kako da ga uvezes iz druge drzave .To kad budemo imali imacemo i manje Kriminalaca a i bogatiju drzavu . Allahimanet svima koi dijele moje misljenje !
Tad bi svako vozo bolje i sigurnije auto .

Jaro jesi ga raspuco ko da si na partijskom sastanku :cool::cool::cool:

Problem je sto mi moramo radit po proceduri koju su ovi pakasi u vladi nalozili , mozemo se mi zalit bogu , djaba nam je

Ma utom ijest stvar sto ti papci vuku vodu na svoj mlin .
Guzonje prave zakon po svojoj mjeri i prave rupe u zakonu samo kako njima odgovara .
Uzimaju DRZAVNE pare i njima obrcu biznise ,zato PEMZIJE I PLATE KASNE i itd .
Vidis da je zaj*ancije do bola ,samo da bi smanjili konkurenciju trzista i samim tim kontrolisali monopolom.
To je paraziski APARAT koi pije krv postenom narodu .
Daj pojednostavi SIstemska rjesenja i ubaci strani kapital u drzavu .
Svesuto golosupkovici koi nevide dalje od svog nosa .
Odavno je svima poznato da prave i postene drzave nema ,a sirotinja tj posten narod placa previsoku cijenu tog zivota .Treba prestat pracat poreze pa nek ti paraziti onda kroje zakone kome hoce tj nek onda podigne sebi placcu ako ima otkle .
Sve ijednog privatnika trebalo bi oslobodit placanja poreza bar 2-3 godine dok covjek nestane nanoge u biznisu .Drzavavni aparat treba da vodi racuna da tom privatniku obezbjedi povoljne kredite i nadje kupca za njegove proizvode .
Recimi kako da poreziju nekoga ko je svojim srestvima infinansiro sve ,otvorio biznis i nema gdje da isporuci robu koju proizvede (SVE truhne ,propada a oni jos traze da se plati POREZ )
To je NAJVECA glupost koju COVJECANSTVO trpi i jos debelo placa GOLOSUPKOVICIMA U VLADI .
Takvih primjera ima na stotine ,al staces nadamse da ce nove generacije zamijenit onvaj neradnicki SLJAM . Selllam svima ,kolko god vas ima !

NEW AUTO je napisao(la):
Ma utom ijest stvar sto ti papci vuku vodu na svoj mlin .
Guzonje prave zakon po svojoj mjeri i prave rupe u zakonu samo kako njima odgovara .
Uzimaju DRZAVNE pare i njima obrcu biznise ,zato PEMZIJE I PLATE KASNE i itd .
Vidis da je zaj*ancije do bola ,samo da bi smanjili konkurenciju trzista i samim tim kontrolisali monopolom.
To je paraziski APARAT koi pije krv postenom narodu .
Daj pojednostavi SIstemska rjesenja i ubaci strani kapital u drzavu .
Svesuto golosupkovici koi nevide dalje od svog nosa .
Odavno je svima poznato da prave i postene drzave nema ,a sirotinja tj posten narod placa previsoku cijenu tog zivota .Treba prestat pracat poreze pa nek ti paraziti onda kroje zakone kome hoce tj nek onda podigne sebi placcu ako ima otkle .
Sve ijednog privatnika trebalo bi oslobodit placanja poreza bar 2-3 godine dok covjek nestane nanoge u biznisu .Drzavavni aparat treba da vodi racuna da tom privatniku obezbjedi povoljne kredite i nadje kupca za njegove proizvode .
Recimi kako da poreziju nekoga ko je svojim srestvima infinansiro sve ,otvorio biznis i nema gdje da isporuci robu koju proizvede (SVE truhne ,propada a oni jos traze da se plati POREZ )
To je NAJVECA glupost koju COVJECANSTVO trpi i jos debelo placa GOLOSUPKOVICIMA U VLADI .
Takvih primjera ima na stotine ,al staces nadamse da ce nove generacije zamijenit onvaj neradnicki SLJAM . Selllam svima ,kolko god vas ima !

:icon_eek: jarane ja bi samo motor polovan da uvezem....nista drugo...

Obracun poreza takodje trebo da se uvede .
Uvelo je PDV i svako je duzan drzavi da plati taj j*eni porez .
Pljacka u sistemu ,rupa u zakonu !
Kad ce pocet da se obracunava kolko si ti zaradio i dali si imo dovoljno za ZIVOT ,kolki su tvoji troskovi bili u toku cijele godine .Dali si ti mozda vratio drzavi vise nego sto je trebalo tj dali je tebi drzava duzna da vrati visak uzetih srestava .
Kolko si ti srestava ulozio za prosirenje BIZNISA tj kolko si novih radnih mjesta otvorio potom bi trebalo obracunavat porez .
Ako je tvoja zarada na kraju godine bila manja od zakonski predvidjene ,zakonski ti pripada da DRZAVA isplati te zato sto nisi imo dovoljno za goli zivot .
Ili ako si vise zaradio ,onda placas porez dodatni na ostvarenu dobit .
Sve mi te poreze placamo ,ali povrata poreza nema ( To je onaj visak koi oni gustiraju u vladi i sebi podijele za licne potrebe )
Zato nema za Penzionere , nema za demobilisane BORCE ,nema za Invalide .
Nema za STUDENTE ,ni radnike . Zato se nasi ljudi iz dijaspore nevracaju mada him je tudjine dojadila ,i teza je nego ikako breme sto se nosi zavratom citava zivota .

Jaro Bujrum samo ti UVOZi Motor .Da smo blize poslo bi ti ga ja .
Probaj preko ebey oni vrse isporuku svugdje u svijetu .
Ja sam neki dan iz Japana narucio i ugradio u Toyotu Supru dobio ga 100 $ .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.