RE: Ulje na crijevu sa turbine na IC
Mislim da sam riješio problem :icon_biggrin: Skinuo ono kućište filtera, dobro ga oprao i ubacio novi filter... Izgleda da je filter bio malo zapušen pa turbina kad joj je trebalo više zraka navlačila iz ibarlaufa i otuda toliko ulja... Evo danas sam se vozio, malo i jače nagazio ali više ne slini po turbini... Kad skinem crijevo nema ulja u količini u kojoj je prije bilo... Turbina hoće zraka a kad je zapušen filter onda srče iz motora :lol:
Samo sad mi se pojavio drugi problem... Idem danas prema Olovu i kad se krene iz Čevljanovića onim usponom negdje na pola poče mi dizat temperaturu... Stanem, otvorim haubu, ventilator vrti ali ne dovoljno dugo... vrti jedno 15-tak sekundi i opet se ugasi... na slici je trenutno stanje kad se ugasio ventilator... na ovoj prvoj crvenoj tački počne okretat a do druge je stigla temperatura kad sam se popeo na Nišić. Nije se upalila lampica od temperature ali pokazivač je prešao onu predzadnju crticu i došao do one druge tačke zabilježene na slici... Imam osjećaj da je bilo još 100m uspona da bi prokuhao... Čim sam se počeo spuštati niz Nišić temperatura pala na pola... Inače prije je temperatuta dolazila do predzadnje linije i tada se uključi ventilator i obori je... Nikad nije prešla predzadnju crtu do sad...
Čini mi se da termostat otvara jer vdidim da voda cirkuliše... Kako sam mogao da primijetim, jedini problem je što ventilator ne vrti dovoljno dugo da obori temperaturu... Upali se na milimetar od zadnje crtice, spusti se milimetar i opet ugasi i čim je veće opterećenje ne stigne ohladiti... Grijanje radi, kad okrenem hlađenje onda hladi normalno... mijenjan je dihtung glave prije prije 20 dana, glava poravnata, hidro test fazoni tako da i to isključujem...
Šta bi moglo bit, u pm? :icon_eek: Primijetio sam da mi je malo i servo otežao u zadnje vrijeme... jel moguće da vodena pumpa šteka... vidim da isti remen pokreće i nju i servo...
Ajte dobri ljudi, pomagajte

Sad će praznik... Moram sredit auto do tad jer planiram malo duži put :icon_rolleyes: Ako odem ovim žoharima od majstora a neupućen ima da me zakolju pošteno :lol: